Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Συνάντηση σχολείων .... αντάμωμα χορωδιών…. σμίξιμο φωνών!

    Για πρώτη φορά αντάμωσαν η χορωδία της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας (υπεύθυνη χορωδίας κ. Καλλιρρόη Γάκη) με τη σχολική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Κρήνης (υπεύθυνη χορωδίας κ. Βάσω Σαββοπούλου). Μια μουσική γιορτή, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε ένα πλούσιο ρεπερτόριο γνωστών κι αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την ερμηνεία των χορωδιακών συνόλων. Το προαύλιο πλημμύρισε από υπέροχες παιδικές φωνές και μελωδίες.


    Τραγούδια από τον χώρο της παράδοσης, όπως το «τικ τακ» (Σμύρνης) , «Είβαλα, είβαλα» (Επτανήσων), από τον ελληνικό κινηματογράφο, όπως «το σύννεφο έφερε βροχή», τραγούδια του Θεοδωράκη και του Σαββόπουλου, όπως το «Μαργαρίτα, Μαγιοπούλα» και «Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά», της Λίνας Νικολακοπούλου «Η ζωή είναι ωραία», το «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας» του Γιάννη Σπανού και άλλα τραγούδια ... κι άλλοι στίχοι λίγοι ακόμη …. μα χίλια συναισθήματα….

    Όλα αυτά με άρωμα του Μικρού Πρίγκιπα, καθώς μαθητές κι από τα δύο σχολεία αφηγήθηκαν εκ περιτροπής τη σχετική ιστορία και συνταξίδεψαν όλοι μαζί με μια φωνή στη γνωστή μελωδία του Μάριου Φραγκούλη... Τι άλλο θα ταίριαζε άλλωστε, όταν δύο σχολεία σμίγουν κι ενώνουν τις φωνές τους;;

    Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και μια ευχή:

Πάντοτε υπέροχα συναισθήματα να φωτίζουν τη ζωή σας και να δίνουν νόημα στην ύπαρξή σας!!


…πάντα τα όνειρα σας να΄ ναι αληθινά και όλοι εσείς μια αγκαλιά!!!