Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη (Παιχνιδιών) και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συνεχίζοντας το ταξίδι στον χρόνο, στα πλαίσια πραγματοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος με το Δ2 τμήμα, με αντικείμενο το παιχνίδι και τη διαχρονικότητά του, την Παρασκευή 24 Μαΐου, οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη (Παιχνιδιών) και το ΚΠΙΣΝ στην Αθήνα.

Το Moυσείο Μπενάκη (Παιχνιδιών), με πυρήνα τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, περιλαμβάνει 20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το 1970 – καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και από χώρες της Ανατολής.

Μέσα στο πυργόσπιτο του παραμυθιού περιπλανηθήκαμε, μικροί-μεγάλοι, αφήνοντας τη φαντασία ελεύθερη και το χρώμα, τη χαρά, τον ενθουσιασμό, τη νοσταλγία, να  κατακλύσουν την ψυχή μας!!
 




         

 
Αμέσως μετά προορισμός το ΚΠΙΣΝ, ένα κέντρο με διακρίσεις και επαίνους τόσο για το φιλανθρωπικό του έργο και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό, όσο και για την αρχιτεκτονική του που θεωρείται πρωτοπόρα σε όλο τον κόσμο. Στο πάρκο και τον χώρο αναψυχής του, στιβαρές κατασκευές από ξύλο, σχοινί και μέταλλο μας προδιέθεσαν για ατελείωτο παιχνίδι μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον.
 


Θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Αγγελόπουλο Νίκο για την άοκνη υποστήριξη, καθώς και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τo Super Market Σκλαβενίτη, για την οικονομική στήριξη που μας παρείχαν!!

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: κ. Ταυρίδου Μαρία, κ. Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα, κ. Πριάβαλης Κωνσταντίνος, κ. Σαραφοπούλου Χαρά, κ. Κορφιάτη Ευτυχία.