Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ημερήσια εκδρομή στα Καλάβρυτα

    Οι μαθητές των Γ΄ , Δ΄ & Ε΄ τάξεων του σχολείου μας σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου 2023 επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα. Αρχικά επισκέφθηκαν το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, το λίκνο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Ενημερώθηκαν για την ιστορία του μοναστηριού και ξεναγήθηκαν στο μουσείο του θαυμάζοντας τα πολύτιμα κειμήλια, όπως το πολύτιμο αδαμαντοκόλλητο Ευαγγέλιο – δώρο της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας Αικατερίνης Β’ της Μεγάλης, τα χρυσοκέντητα άμφια του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού, εγκόλπια, ξυλόγλυπτους σταυρούς κ.α.
    
    Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο στεγάζεται σ’ ένα κτίριο όπου οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

    Τέλος επισκέφθηκαν την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της ορθοδοξίας που προκαλεί δέος, καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940μ. Ενημερώθηκαν για την ιστορία της και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της, όπου υπάρχουν πολλά ιερά και εθνικά κειμήλια.