Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος και Αναβαθμισμένου Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2023-2024

Για τον Προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023 -2024, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην με αρ. πρωτ. Φ7/118139/Δ1/9-9-2020 (Β’ 3838)Υ.Α, θα ακολουθήσουν τα εξής:

Α. Στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία δύναται να συγκροτηθεί/ούν και να λειτουργήσει/ουν τμήμα/ τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με την προϋπόθεση να εγγραφούν τουλάχιστον 10 μαθητές (σ’ αυτά με λειτουργικότητα από 6/Θ και πάνω, όπως είναι το δικό μας).

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής Αίτησης-Δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00’), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/ κηδεμόνων.


Β. Αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Για τη συγκρότηση και λειτουργία τμήματος, στο οποίο θα εφαρμοσθεί το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου απαιτείται εγγραφή τουλάχιστον δέκα (10) μαθητών στα εξαθέσια και άνω σχολεία (όπως είναι το δικό μας).

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

Γ. ΠρωινήΖώνη

Οι εγγεγραμμένοι μαθητές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν και στην Πρωινή Ζώνη (07:00-08:00 π.μ.), αρκεί οι γονείς/κηδεμόνες να συμπληρώσουν το αντίστοιχο πεδίο πάνω στην (ίδια) Aίτηση- Δήλωση.

Οι εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα (ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ / ΚΗΔΕΜΟΝΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ) θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 19-5-2023 είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικά (στο Email του Σχολείου) την Αίτηση- Δήλωση υπογεγραμμένη είτε μέσω των μαθητών. Για το Αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου υπάρχει άλλο έντυπο (ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ / ΚΗΔΕΜΟΝΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ).

Ο Διευθυντής του Σχολείου