Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση για την ώρα που ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους οι μαθητές

Επειδή στο σχολείο προστίθενται συνέχεια εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων το πρόγραμμα βρίσκεται υπό συνεχή διαμόρφωση. Μόνο όταν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών ειδικοτήτων το σχολείο θα λειτουργεί πλήρως ως ΕΑΕΠ (διευρυμένου ωραρίου δηλαδή) και το σύνολο των μαθητών θα ολοκληρώνει το πρόγραμμά του στις 2 μ.μ. 

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Βίντεο από την παρέλαση


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Στο τμήμα των σημαιοφόρων που προηγήθηκε συμμετείχε και η σημαιοφόρος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς, η μαθήτρια του ΣΤ1 Μαριλένα Βασιλοπούλου. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο. Η Μαριλένα...

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σημαιοφόρος και παραστάτες

Από την παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο
κατά τη διάρκεια της γιορτής για την 28η Οκτωβρίου
Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς μετά από συνεδρίασή του, και αφού έλαβε υπόψη του τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης κατά την περυσινή σχολική χρονιά, όρισε ως σημαιοφόρο και παραστάτες τους εξής:

Γιορτάσαμε το ΟΧΙ

Την όμορφη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου, που παρουσίασαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Τετάρτης, επιμελήθηκαν οι δασκάλες της τάξης, η κ. Φωτοπούλου και η κ. Γιαννακοπούλου. Περιελάμβανε θεατρικά, μουσικές και τραγούδια. Προηγήθηκε η παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο του σχολείου Μαριλένα Βασιλοπούλου.    
Εικόνα από τη γιορτή  
 


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Την Παρασκευή 25/10 στις 8.45' το πρωί ξεκινάει η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την έχουν ετοιμάσει για εμάς με πολύ μεράκι και αγάπη οι μαθητές και οι δασκάλες της Δ' τάξης. Θα έχει διάρκεια περίπου 1 ώρα.
Τη Δευτέρα, λόγω της Εθνικής γιορτής, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Επιστρέφουμε την Τρίτη 29/10.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σεμινάρια για γονείς

Το Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Αχαϊας διοργανώνει σεμινάρια για γονείς με θέματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών, τα συναισθήματα, την αυτοεκτίμηση κ.λπ. Πατήστε στην εικόνα δίπλα για λεπτομέρειες. Κάνετε κλικ εδώ για αίτηση. 

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία εμπορίας ιατρικών ειδών Κουνάβης η οποία προσέφερε στο σχολείο μας φαρμακευτικό υλικό.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Το Ε1 ζωγραφίζει την Οβρυά του... 2100

Πώς θα είναι η Οβρυά το 2100; Οι μαθητές του Ε1 ονειρεύονται και ζωγραφίζουν την περιοχή τους.
Οι γνώμες πολλές. Το εικαστικό αποτέλεσμα της προσπάθειας εξαιρετικό.











Ρουχισμός από τον Δήμο

Ο Δήμος Πατρέων δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και στις οκογένειές τους να προμηθευτούν είδη ρουχισμού και υπόδησης. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το σχολείο μας στο τηλέφωνο 2610-524609 ή στο mail 2dimovryas@gmail.com.
Θα διασφαλιστεί απόλυτη εχεμύθεια. 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Σε λειτουργία και η 3η προκάτ αίθουσα διδασκαλίας

Η 3η λυόμενη αίθουσα (αριστερά) τοποθετήθηκε
πλάι στις δύο υπάρχουσες
Από τη Δευτέρα 21/10/13 τίθεται σε λειτουργία και το 3ο λυόμενο που παρέλαβε το σχολείο μας το Σεπτέμβρη, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε αίθουσες διδασκαλίες, λόγω της αναβάθμισής του σε ΕΑΕΠ.
Με την ευκαιρία, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ανδρέα Φίλια για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που του καταθέσαμε να μας διαθέσει προκάτ αίθουσα. 

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Το πρώτο βιοντίζελ ήρθε στο σχολείο μας

Σήμερα το σχολείο μας παρέλαβε τα πρώτα 250 λίτρα βιοντήζελ. Οι κόποι μας έπιασαν τόπο. Τα τηγανέλαια που συγκεντρώναμε από πέρσι την άνοιξη μας επεστράφησαν από την ΑΔΕΠ και την εταιρεία που τα ανακυκλώνει, ως καύσιμο που θα χρησιμοποιήσουμε στο καλοριφέρ μας. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς που κάθε Τρίτη δεν ξεχνούν να φέρνουν στο σχολείο τηγανισμένα λάδια, ενισχύοντας την προσπάθειά μας. Ξεχωριστές ευχαριστίες στην ψησταριά Τροπικάνα για την συνεχή βοήθειά της.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Την Τρίτη πάμε εκδρομή

Αν ο καιρός βοηθήσει την Τρίτη 15/10 πάμε την πρώτη μας εκδρομή για φέτος στο αθλητικό κέντρο του Πρέβεδου. Ερχόμαστε κανονικά το πρωί στο σχολείο (φέρνοντας καλού κακού και τις τσάντες μας) και αναχωρούμε στις 8.30'. Θα επιστρέψουμε περίπου στη 1 και θα σχολάσουμε όλοι στη 1.15'. Το κόστος για να μπούμε στο χώρο είναι 1 ευρώ, η μετακίνηση 3 ευρώ, σύνολο δηλαδή 4 ευρώ.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ατομικά δελτία υγείας

Παρακαλούνται όσοι γονείς μαθητών της Α', Γ' και Ε' τάξης δεν έχουν προσκομίσει τα ατομικά δελτία υγείας στο σχολείο να το κάνουν άμεσα γιατί δε θα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.  

Πρόγραμμα εξωσχολικών δραστηριοτήτων

Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ανακοινώθηκαν οι ώρες διεξαγωγής των εξωσχολικών δραστηριοτήτων ππου οργανώνονται για τη φετινή χρονιά:
Μπάσκετ: Τρίτη 4μ.μ.-5μ.μ., Σάββατο 9π.μ.-10π.μ.
Χειροτεχνίες- Κατασκευές - Ζωγραφική: Σάββατο 12μ.μ.-1μ.μ.
Χοροθέατρο - Μοντέρνος Χορός: Δευτέρα 2μ.μ.-3μ.μ., Τετάρτη 2μ.μ.-3μ.μ.  

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Έναρξη Κατηχητικού

Την Κυριακή 6/10/2013 από 10.15'  μέχρι 11.15'  το πρωί  γίνεται η έναρξη του Κατηχητικού Σχολείου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν χορήγηση Ατομικών Δελτίων Υγείας σε μαθητές

Από το τμήμα Φυσικής Αγωγής ήρθε στο σχολείο η παρακάτω εγκύκλιος που αφορά τη δωρέαν χορήγηση Ατομικών Δελτίων Υγείας σε μαθητές:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν συγκροτηθεί Κλιμάκια Ιατρών, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά προτεραιότητα και δωρεάν οι μαθητές – μαθήτριες Π’/θμιας & Δ’/θμιας Εκπ/σης για την χορήγηση πιστοποιητικού Υγείας (Ατομικό Δελτίο Υγείας) στα κάτωθι Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού μας:

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Δραστηριότητες από το Σύλλογο Γονέων για τους μαθητές

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας διοργανώνει και φέτος δραστηριότητες:

1. Μοντέρνο χορό – Χοροθέατρο
2. Παραδοσιακούς χορούς
3. Μπάσκετ
4. Βόλει
5.Χειροτεχνίες – Ζωγραφική

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2/10/2013 και ώρα 6-8 στο χώρο του σχολείου.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945877752 (Χριστοπούλου Β.) και 6974822807 (Κακιού Κ.)