Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εκκλησιασμός

Σήμερα 26/4, τελευταία ημέρα πριν από τις διακοπές για το Πάσχα, εκκλησιαστήκαμε στον Ι.Ν. Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Εκεί βρήκαμε και το Γυμνάσιο, του οποίου ο διευθυντής μίλησε για το νόημα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας. Αφού πήραμε τις ευχές του πατέρα Χαράλαμπου, επιστρέψαμε στο σχολείο.
 


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πασχαλινές κατασκευές του Γ1


 Για το Πάσχα οι μαθητές του Γ1 έφτιαξαν καλαθάκια και κάρτες. Και του χρόνου!




Επίσκεψη του Γ1 στο φούρνο του κ. Ανδρεόπουλου


Το ψωμί είναι βασικό είδος διατροφής και αυτό το μαρτυρεί η θέση που κατέχει στην πυραμίδα διατροφής (βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας)Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή διατροφή για μια καλύτερη ζωή» που υλοποιούμε, επισκεφτήκαμε το φούρνο του κ. Ανδρεόπουλου στις 22 Απριλίου. Ο κ. Ανδρεόπουλος μας έδειξε και μας εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού, έλυσε απορίες και μας πρόσφερε κουλούρια και ψωμί. Τον ευχαριστούμε πολύ. Στη συνέχεια...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μια παιχνιδοκλέφτρα στο σχολείο μας

Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, και στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που υλοποιεί η Β΄τάξη, επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας Άννα Δενδρινού. Αφού κουβέντιασε αρκετή ώρα με τους μαθητές και πραγματοποίησε μαζί τους διάφορα παιχνίδια, μετά δραματοποίησαν όλοι μαζί το παραμύθι της "η παιχνιδοκλέφτρα".

Επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στο Γυμνάσιο Οβρυάς

Επίσκεψη στο μελλοντικό τους "σπίτι", το Γυμνάσιο Οβρυάς, πραγματοποίησαν σήμερα 24/4/13 οι μαθητές της ΣΤ τάξης μαζί με τους δασκάλους τους. Ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, στο εργαστήριο των Η.Υ. και παρακολούθησαν μάθημα γεωμετρίας με διαδραστικό πίνακα. Τους προσφέρθηκαν χυμοί, ενώ στο τέλος χαλάρωσαν στο προαύλιο.
Το σχολείο μας ευχαριστεί τη διεύθυνση και τους καθηγητές του Γυμνασίου για τη φιλοξενία. 

Μικρομαγειρέματα του Γ2

Τα ίχνη του δάσους


Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές της Β΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο "Δρω" Ναυπάκτου με τίτλο " Τα ίχνη του δάσους". Οι μαθητές έζησαν μια εντελώς καινούρια εμπειρία στο συναρπαστικό κόσμο του δάσους. Ως μέλη ομάδων είχαν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν τη φύση από μια διαφορετική ματιά χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό εξερεύνησαν, συνεργάστηκαν και επεξεργάστηκαν τα στοιχεία που τους δόθηκαν διασκεδάζοντας. Στο τέλος...

Τα χελιδονίσματα

Με τον ερχομό της άνοιξης οι μαθητές του Β1 έφτιαξαν χελιδόνια και τραγούδησαν τα χελιδονίσματα.


Το Γ2 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής η δασκάλα και οι μαθητές του Γ2 επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής στην Αγυιά.
Ξεναγήθηκαν στο χώρο από έμπειρους εκπαιδευτές και ύστερα κινήθηκαν μόνοι τους προσπαθώντας να εφαρμόσουν στην πράξη...

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Βίντεο από τον αγώνα μαθητών-δασκάλων

Δείτε βίντεο από τον αγώνα που έδωσε η ποδοσφαιρική ομάδα των μαθητών του σχολείου μας με τη μικτή δσκάλων-γονέων.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

To E1 μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης τηγανέλαιων στη γειτονιά μας

Οι μαθητές και η δασκάλα του Ε1 την Παρασκευή 18/4 πήραν τους δρόμους...
Μοίρασαν υλικό στα σπίτια της γειτονιάς, γνωστοποιώντας το πρόγραμμα ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων που εφαρμόζει το σχολείο, προκειμένου να διαφαλίσει δωρεάν βιοντίζελ για το καλοριφέρ του. 
Στο μεταξύ καταφέραμε και γεμίσαμε τους δύο πρώτους κάδους! Τους παρέλαβε η εταιρεία που επεξεργάζεται τα...

Ευχαριστίες


Ευχαριστούμε θερμά τα Σούπερ Μάρκετ Αράπη για την πολύ σημαντική προσφορά τους στην τράπεζα τροφίμων που διατηρεί το σχολείο μας. 

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Στην πλατεία Όλγας την 25η Μαρτίου

Τις παραμονές του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου το σχολείο μας παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στην πλ. Όλγας, όπου έγιναν καταθέσεις στεφάνων από φορείς της εκπαίδευσης.
Οι τελευταίες οδηγίες...
Η σημαιοφόρος μας Ιωάννα Παναγιωτοπούλου (πίσω αριστερά)
έχει τοποθετηθεί στην τιμητική θέση του παραστάτη
στο άγαλμα της πλ. Όλγας, ενόψει της κατάθεσης των στεφανιών. 
Έχουμε πάρει τις θέσεις μας...
                                                                   

Το Ε1 γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Με αφορμή τον εορτασμό και στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας, που υλοποιείται  από τους μαθητές της Ε΄1 τάξης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο «ΚΥΒΟΣ».Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο, ήρθαν σε επαφή με τα βιβλία και συζήτησαν  με τους υπεύθυνους. Μετά την επίσκεψη ξεκουραστήκαμε στην κοντινή πλατεία της...

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δημοτική Ιματιοθήκη και Κοινωνικό Φαρμακείο στην Οβρυά


Στην Οβρυά, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσάτιδος, θα εγκατασταθεί η Δημοτική Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πατρέων.
Διαβάστε σχετικά  εδώ από το best.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Εικόνες από την επίσκεψη του Απόλλωνα

Κι άλλες εικόνες από την επίσκεψη  της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα στο  σχολείο μας.

Περιμένοντας...
Και το Νηπιαγωγείο παρόν
Κουβέντα με τους μαθητές

Κι αυτό μέσα θα μπει...

Κάποιες φορές για να καρφώσεις
χρειάζεται άλμα...
...κάποιες άλλες όχι.

Ας το γυρίσουμε και λίγο
στο ποδόσφαιρο.

Ο Πέτροβιτς βάζει καλάθι
με την κόρη αγκαλιά

Οι εκπαιδευτικοί κρατώντας τη φανέλα-δώρο
των παιχτών του Απόλλωνα

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Όταν ο μαθητής νικάει το δάσκαλο... (2)

Κι άλλες εικόνες από το ματς:



Οι νικητές
Οι ηττημένοι χαμογελαστοί.
Περιμένουν τη ρεβάνς.
Η κερκίδα φανατικά
υποστηρίζει τους μαθητές.


Όταν ο μαθητής νικάει το δάσκαλο...


Παρασκευή 12/4/13. Το μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε στις 10.30΄. Η μέρα όμορφη, η διάθεση ανεβασμένη, οι αντίπαλοι πανέτοιμοι: οι μαθητές από τη μία, οι δάσκαλοι μαζί με τους γονείς τους απέναντί τους. Ανάμεσα στους θεατές η κ. Ρογδάκη, σχολική σύμβουλος της περιφέρειάς μας. Διαιτητής της συνάντησης ορίστηκε από τη FIFA ο κ. Γεωργάκης, που ταυτόχρονα ήταν και προπονητής των μαθητών. Οι μικροί παίζοντας θαυμάσιο ποδόσφαιρο, όχι μόνο δυσκόλεψαν τους μεγάλους αλλά κατάφεραν στο τέλος να τους νικήσουν με...

Η προετοιμασία για το μεγάλο αγώνα...

Το μεγάλο ματς ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομάδα των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς και στην μικτή δασκάλων-γονέων του σχολείου είχε οριστεί για την Παρασκευή 12/4/13. Ο κόουτς προετοίμαζε την ομάδα των μαθητών-ποδοσφαιριστών από καιρό. Δημοσιεύουμε κατ΄ αποκλειστικότητα φωτογραφίες των προπονήσεών τους (τραβηγμένες από παπαράτσι).

 

Βίντεο από την επίσκεψη του Απόλλωνα

Για να δείτε βίντεο με τους μαθητές μας να επευφημούν τους μπασκετμπολίστες του Απόλλωνα πατήστε εδώ  .

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο Απόλλωνας Πάτρας στο σχολείο μας!

Σήμερα ζήσαμε μια ξεχωριστή μέρα. Η ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα επισκέφτηκε το σχολείο μας κι έγινε... χαμός. 
Συγκεντρωθήκαμε όλοι στην κερκίδα του γηπέδου του μπάσκετ και το πανηγύρι άρχισε: τρίποντα, καρφώματα, ανάποδα καρφώματα και άλλα πολλά. Ο μάνατζερ της ομάδας, παλιό αστέρι της ομάδας Γιάννης Μολφέτας, ενημέρωσε τους μαθητές ότι όλοι οι μπασκετμπολίστες της ομάδας είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου και ταυτόχρονα εξαιρετικοί άνθρωποι και άριστοι αθλητές. Διατηρούνται δε σε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης γιατί τρέφονται υγιεινά και γυμνάζονται συστηματικά.
Στο τέλος υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Από της πιο όμορφες στιγμές της ημέρας ήταν η παράδοση στο σχολείο της φανέλας του Απόλλωνα Πάτρας με τις  υπογραφές όλων των παιχτών. Για την ιστορία, την αντιπροσωπία της ομάδας αποτελούσαν οι...

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κάνουμε τα τηγανέλαια καύσιμο

Από την Τετάρτη 10/4/13 και κάθε Τετάρτη ξεκινάμε να συγκεντρώνουμε τηγανισμένα λάδια στο σχολείο μας, τα οποία κατόπι θα παραδίδονται σε ειδικό φορέα επεξεργασίας. Στη συνέχεια θα παραλαμβάνουμε αντίστοιχη ποσότητα δωρεάν βιοντήζελ, που θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για τη θέρμανση του κτηρίου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα λάδια θα πρέπει...

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αγώνες σκάκι

Το σχολείο μας συμμετείχε στο περιφερειακό ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου. Δυστυχώς δύο από τους παίχτες μας αρρώστησαν με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα με πλήρη ομάδα.
Οι παίχτες που αγωνίστηκαν, μαθητές της ΣΤ΄ τάξης όλοι τους, ήταν οι Δημήτρης Λ., Γιάννης Μ., Γιάννης Α. και Ανδρέας Δ.  

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Εκδήλωση του Νηπιαγωγείου για την παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου



Οι γείτονες (το 2ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς) οργάνωσαν μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Καλεσμένη η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου.
Αντιγράφουμε από το site τους:
Σήμερα 2 Απριλίου στο Νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου μαζί με την συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου, την Δρ. Ανδρεάννα Κουφού υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας, την Σχολική...

Τηγανισμένα λάδια



Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε να φέρνουμε στο σχολείο τηγανέλαια.
Για να έχουμε δωρεάν πετρέλαιο!
Σύντομα θα αναρτήσουμε λεπτομέρειες.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η Τράπεζα Τροφίμων περιμένει τη στήριξη ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Έρχεται Πάσχα! Δίπλα μας υπάρχουν συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη. Πραγματική ανάγκη. Υπάρχουν μέρες που το μεσημεριανό τραπέζι τους είναι άδειο! 
Βοηθήστε να κρατήσουμε την Τράπεζα Τροφίμων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς ζωντανή. 
Δεν δίνουμε από το περίσσευμά μας. Το υστέρημά μας προσφέρουμε: όσπρια, ζάχαρη, αλάτι, ζυμαρικά, τοματοχυμούς, ρύζι, λάδι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, αλεύρι κι ότι άλλο μπορεί ο καθένας.  

Τα χελιδονίσματα του Α1




Τα χελιδονίσματα παραδοσιακά τραγουδιούνταν από τα παιδιά στην αρχή της άνοιξης. Τα παιδιά κατασκεύαζαν μικρά χελιδονάκια με χαρτί, τα στερέωναν σε ξυλάκια και κρατώντας τα πήγαιναν και τραγουδούσαν την άνοιξη από πόρτα σε πόρτα. Οι μαθητές του Α1 με τη βοήθεια των φοιτητριών που πραγματοποιούν την πρακτική τους, της κυρίας Βασιλικής και της κυρίας Ασπασίας, έμαθαν και τραγούδησαν στο σχολείο μας τα χελιδονίσματα. 

Μια τροχονόμος στο σχολείο μας



 
Την Τετάρτη 20/3 επισκέφτηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος της Τροχαίας Πάτρας η οποία μίλησε στους μαθητές της Γ΄ τάξης για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής έτσι ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια. Ευχαριστούμε πολύ!



Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Φρούτα στους μαθητές μας

Φρούτα και φρουτοσαλάτες διανεμήθηκαν σήμερα στους μαθητές του σχολείου μας με βάση το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία της Ε.Ε, «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά», που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.