Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Οδηγίες για τους μαθητές του Ολοημέρου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω, που αφορούν αποκλειστικά τους μαθητές/τριες που φοιτούν στο Ολοήμερο πρόγραμμα.

Η διαδικασία της σίτισης των μαθητών γίνεται στις αίθουσες που θα κάνουν μάθημα, σύμφωνα με το τμήμα που φοιτούν (η κατανομή τους έγινε ανάλογα με την ώρα αποχώρησης που έχετε δηλώσει). Οι μαθητές κατευθύνονται στη αίθουσα ολοημέρου που φοιτούν από τους Υπεύθυνους Εκπαιδευτικούς του Ολοήμερου Προγράμματος κα Μάκκα Ελένη και κ. Πατέλη Αντώνιο

Το γεύμα των μαθητών θα παρασκευάζεται στο σπίτι με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους και θα δίνεται στους μαθητές οπωσδήποτε από το πρωί (στην πρωινή προσέλευσή τους στο σχολείο). Καλό είναι να περιλαμβάνει υγιεινές τροφές, κυρίως αυτές που ανήκουν στη λεγόμενη Μεσογειακή Διατροφή.

Με βάση την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει το σχολείο, το παραπάνω γεύμα μπορεί να είναι είτε ένα κρύο γεύμα, είτε ένα γεύμα μέσα σε πλαστικό δοχείο (μπολ), αν επιθυμείτε να ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε δοχείο Inox, αν επιθυμείτε να ζεσταίνεται σε θερμοθάλαμο.

Οι μαθητές να έχουν μαζί τους ένα πετσετάκι το οποίο θα στρώνουν στο τραπέζι όπου θα φάνε.

Επίσης, να έχουν μαζί με το γεύμα τους ένα κουτάλι και ένα πιρούνι, χαρτοπετσέτες και ό,τι άλλο απαιτείται.

Απαραίτητο είναι το γεύμα να τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια από το σπίτι, έτσι ώστε να μην απαιτείται η χρήση μαχαιριού από τους μαθητές.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης του δημοτικού που θα μένουν στο ολοήμερο να ενημερώσουν το σχολείο για τυχόν αλλεργίες που έχουν τα παιδιά τους.

Οι ώρες αποχώρησης όπως έχουν καθοριστεί από τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχετε καταθέσει στο σχολείο είναι στις 14.55 και στις 15.50

Για οποιαδήποτε αλλαγή στην ώρα αποχώρησης θα ενημερώνετε έγκαιρα είτε τη διεύθυνση του σχολείου, είτε τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης ή του Ολοήμερου προγράμματος

Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης θα υπογράφετε στο Βιβλίο Πρόωρης Αποχώρησης που βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου (το οποίο ισοδυναμεί με Υπεύθυνη Δήλωση).