Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς θα προσέρχονται στο σχολείο εκπαιδευτικοί και μαθητές;

         Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται επιδεικνύοντας στον Διευθυντή  είτε Πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε Πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου είτε δύο αρνητικά εργαστηριακά – rapid tests κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

    Οι μαθητές θα προσέρχονται επιδεικνύοντας είτε Βεβαίωση νόσησης  τελευταίου εξαμήνου είτε  Βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από  δύο  αυτοδιαγνωστικά – self tests  (θα τα προμηθεύονται δωρεάν οι γονείς από τα φαρμακεία) κάθε Τρίτη και Παρασκευή. (Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9). 

Oι γονείς των μαθητών  θα προμηθεύονται  έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/9-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα είτε θα καταχωρείται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/  και θα εκτυπώνεται η Βεβαίωση είτε θα συντάσσεται χειρόγραφη, όπου θα καταγράφεται κι ο σχετικός κωδικός αριθμός.


Εκτός αυτών οι μαθητές θα προσέρχονται τηρώντας όλα τα υπόλοιπα  μέτρα προφύλαξης, όπως και πέρυσι: φορώντας μάσκα (και στην αίθουσα και στα διαλείμματα) εκτός από την ώρα της Φυσικής Αγωγής και του φαγητού  και  κρατώντας αποστάσεις.

 Το σχολείο κι όλο το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) έχει πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού  σύμφωνα με τα νέα επικαιροποιημένα υγειονομικά  πρωτόκολλα.

Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή των γονέων  στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές  και στην προσκόμιση Βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος, ώστε ν’ αποφεύγονται καθυστερήσεις στην έναρξη των μαθημάτων, τηλεφωνικές οχλήσεις, …