Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη διδακτικού έτους 2021-2022

 Αγαπητοί γονείς,

Στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς ο Διευθυντής κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου σας εύχονται  ‘’ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ’’!

    Φέτος ξεκινάμε με την προσδοκία της δια ζώσης διδασκαλίας και τη φυσική παρουσία των μαθητών μας κι εν γένει της εκπαιδευτικής κοινότητας.

    Τη Δευτέρα  13  Σεπτεμβρίου ξεκινάμε με τον Αγιασμό. Οι μαθητές μας θα έρθουν στο σχολείο  στις 08:15 π.μ. Οι μαθητές των Β΄ έως και ΣΤ΄ τάξεων θα περάσουν κατευθείαν στις τάξεις τους (χωρίς συνοδεία γονέων), όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους. (Σας έχει σταλεί στα Emails σας αναλυτική ενημερωτική επιστολή, όπου αναγράφεται εκτός των άλλων κι η κατανομή των τμημάτων και των αντίστοιχων αιθουσών).
   
    Κατ’ εξαίρεσιν και για ευνόητους λόγους τους μαθητές της Α΄ τάξης (αλλά και τους μαθητές της Β΄ τάξης την 1η ημέρα) θα τους υποδεχθούν οι δασκάλες τους στην κεντρική είσοδο (Ελ. Βενιζέλου). Η κατανομή των μαθητών σε τμήματα (Α1 & Α2)  θα είναι  αναρτημένη  στον Πίνακα Ανακοινώσεων (αριστερά της εισόδου).

    Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο η τελετή  του αγιασμού  θα γίνει με αυξημένα μέτρα προστασίας. Αντιπροσωπεία μαθητών (οι μαθητές της Α΄ τάξης) κι εκπαιδευτικών (ο Διευθυντής κι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων)   θα παραστεί  στην τελετή που θα γίνει υπαίθρια στο προαύλιο του σχολείου τηρώντας αποστάσεις και φορώντας  μάσκα. Με το τέλος της τελετής ο ιερέας θ’ αγιάσει και τους υπόλοιπους μαθητές  κι εκπαιδευτικούς στα τμήματά τους. Στη συνέχεια  οι μαθητές  θα πάρουν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, στη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.  Θ’ αποχωρήσουν περίπου στις 9:00 -  9:15π.μ.

    Από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει κανονικά η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο Πρόγραμμα. Επίσης θα λειτουργήσει κανονικά και το κυλικείο του σχολείου.

    Μετά την αποχώρηση των μαθητών στις 9:00 με 9:15π.μ. θα επιτραπεί στους γονείς των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης να εισέλθουν στο προαύλιο του σχολείου (τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκα), καταρχήν για μια σύντομη ενημέρωση από τον Διευθυντή και στη συνέχεια για μια πρώτη γνωριμία με τις δασκάλες των παιδιών τους. Από εκεί θα παραλάβουν και τα παιδιά τους.