Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Έναρξη διδακτικού έτους 2020-2021

 


Η προσέλευση των μαθητών την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει ως εξής:

Όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο από 08:00-08:15π.μ. φορώντας προστατευτική – μη ιατρική - μάσκα. 

Οι  μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέλθουν  μόνο από την κεντρική είσοδο (Ελ. Βενιζέλου). Εκεί θα τους περιμένουν οι δασκάλες τους, θα τους παραλάβουν και θα τους οδηγήσουν στις σχολικές αίθουσες. Προς διευκόλυνση των γονέων  στον Πίνακα Ανακοινώσεων –δίπλα από την εξώπορτα του προαυλίου -  θα είναι  αναρτημένος Πίνακας όπου θα εμφανίζει πως είναι κατανεμημένοι οι   μαθητές της Α΄ τάξης σε τμήματα (Α1 τμήμα – δασκάλα : Δράκου Ελένη, Α2 τμήμα – δασκάλα: Ηλιοπούλου Ακριβή)

Οι  μαθητές των Β, Γ, Δ, Ε  &  ΣΤ  τάξεων θα προσέλθουν είτε από την κεντρική είσοδο είτε από την ανατολική είσοδο. Θα τους υποδεχθούν στις δύο εισόδους του προαυλίου   εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί. Προς διευκόλυνση γονέων και  μαθητών στους  Πίνακες  Ανακοινώσεων –δίπλα από τις εξώπορτες  των  προαυλίων -  θα είναι αναρτημένοι Πίνακες όπου θα αναγράφουν σε ποια αίθουσα   φοιτά κάθε μαθητής/τρια ανάλογα με το τμήμα του/της και ποιος/α είναι ο δάσκαλος/α  του/της.

Οι μαθητές θα οδηγηθούν  κατευθείαν  στις αίθουσές τους. Οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του σχολείου και θα περιμένουν εκεί να παραλάβουν τους μαθητές κατά την αποχώρησή τους.

Κατά την παραμονή των μαθητών/τριών στις αίθουσες θα γίνει συζήτηση για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ο αγιασμός θα ξεκινήσεις στις 10:30π.μ.  Η τελετή θα γίνει στο προαύλιο (παρόντος του Διευθυντή, της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών   και των μαθητών). Στη συνέχεια  ο ιερέας θα επισκεφθεί μία μία αίθουσα και θα αγιάσει τους μαθητές.

Τελειώνοντας με τον αγιασμό θα δοθούν στους μαθητές τα βιβλία τους, οδηγίες και το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 11:00 π.μ.  περίπου (πρώτα της Α΄ τάξης κι εν συνεχεία των επόμενων τάξεων). 


                                   ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!