Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Σχολείο μας



      Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς. Οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν ένα κλιμάκιο του 1ου  Πυροσβεστικού Σώματος Πατρών (Υποδιοικητής και δύο πυροσβέστες), που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα του Σχολείου μας, για ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών).
        Οι μαθητές και οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Σχολείου όπου ο Υποδιοικητής κ. Φαλίδας Αργύρης  και οι Πυροσβέστες, κ. Κοσμόπουλος Αναστάσιος και Ζαγκλάρας Δημήτριος, παρουσίασαν το θέμα, ανέλυσαν το φαινόμενο της πυρκαγιάς, τις πιθανές αιτίες πρόκλησης, ενώ παράλληλα ο κ. Φαλίδας μίλησε και για τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Συζήτησε με τους μαθητές απαντώντας με απλό και κατανοητό τρόπο σε όλες τις απορίες τους.
        Στη συνέχεια έδειξαν σε όλα τα παιδιά τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν για κάθε περίπτωση, είτε σεισμού είτε πυρκαγιάς.
       Το αποκορύφωμα όμως της εποικοδομητικής αυτής  συνάντησης μαθητών-πυροσβεστών, ήταν η επίδειξη του πυροσβεστικού οχήματος και των δυνατοτήτων του σε ποικίλες παρεμβάσεις.

       Ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όλων μας.