Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ισοπαλία με το 1ο Οβρυάς

Η ομάδα μας επιτίθεται...
Ξεκίνησε σήμερα το 3ο τουρνουά ποδοσφαίρου των σχολείων της Μεσάτιδας. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, στο εναρκτήριο παιχνίδι, έπαιξε με το γειτονικό 1ο Δημοτικό Οβρυάς. Παρότι οι αντίπαλοί μας ξεκίνησαν δυνατά, γρήγορα ισορροπήσαμε, βγήκαμε στην επίθεση και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με γκολ του Βαλάντη Μπαλασόπουλου. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας, ήταν καλύτερη και πιο οργανωμένη, πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Βασίλη Γεωργακόπουλο. Και ενώ το παιχνίδι φαινόταν ότι...

Μοντέρνος χορός


To σχολείο μας θα εκπροσωπείται στο 3ο τουρνουά ποδοσφαίρου των σχολείων της Μεσάτιδας από μοντέρνο χορευτικό τμήμα, που το αποτελούν μαθήτριες από μεγάλες αλλά και μικρότερες τάξεις. Οι στολές προσφέρθηκαν από τον  Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ! Την επιμέλεια της χορογραφίας έχει η εκπαιδευτικός Αγγλικών κ. Στέλλα Γουναρίδου. 

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει....

Το Σάββατο το απόγευμα στις 5.30' ο διαιτητής σφυρίζει!
Το 3ο τουρνουά της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μεσάτιδας και της Δημοτικής Ενότητας Μεσάτιδας ξεκινάει!
Στο γήπεδο της Θύελλας Πατρών.
Πρώτος μας αντίπαλος το γειτονικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς. Ακολουθεί δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο το Δημοτικό Σχολείο των Δεμενίκων.
Τα παιδιά μας περιμένουν τους συμμαθητές τους, τους φίλους τους και τους γονείς τους να τα βοηθήσουν!
 

12 φιάλες αίματος απέδωσε η αιμοδοσία

Στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας συγκεντρώθηκαν 12 φιάλες αίματος, ενώ δύο εθελοντές δεν κατέστη δυνατόν να αιμοδοτήσουν για λόγους υγείας.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η νέα εμφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας μας



Αυτή είναι η νέα εμφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου μας, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ευχαριστούμε θερμά!

3o Μαθητικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Μεσάτιδας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μεσάτιδας σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Μεσάτιδας διοργανώνουν και φέτος στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θύελλας Πατρών το 3ο Μαθητικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου με την συμμετοχή όλων των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μεσάτιδας. Στο διήμερο τουρνουά σε γήπεδα (7Χ7) διεξάγονται 9 αγώνες με τη συμμετοχή των 6 Δημοτικών...

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Εθελοντική αιμοδοσία


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Αιμοδοτών του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 30 Μαίου 2014 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.

Δώσε αίμα, δώσε ζωή! 

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τυφλόμυγα

Μια ομάδα μαθητών που δεν έχει φράγκο, θέλει να διασκεδάσει με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους. Ένας πατέρας λατρεύει τα τυχερά παιχνίδια. Κι ένα παιδί ονειρεύεται να αγοράσει ένα ποδήλατο. Πώς συνδέονται όλα αυτά; 
Πατήστε εδώ για να δείτε την ταινία "Τυφλόμυγα" που δημιούργησαν οι μαθητές του ΣΤ2 με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού της Θεατρικής Αγωγής Ανδρέα Θανασούλα. Στο ρόλο του πατέρα ο δάσκαλος του τμήματος, Ξενοφώντας Στραγαλινός.
Θερμές ευχαριστίες στο κατάστημα "Τροπικάνα" για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.    

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Εκδηλώσεις λήξης

Με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους το σχολείο μας προγραμματίζει τις εξής δράσεις-εκδηλώσεις:


28 Μαίου :   Εκδρομή στην Ολυμπία (Β΄ τάξη)
30 Μαίου :   Εθελοντική αιμοδοσία
31 Μαίου & 1 Ιουνίου:   Τουρνουά ποδοσφαίρου  Μεσάτιδας
4 Ιουνίου:     Χαλανδρίτσα, Κτήμα Γουρδούπη (ημιημερήσια εκδρομή)
5 Ιουνίου:     Παρουσίαση Πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου, Αγορά Αργύρη (Ε1, Γ1, Γ2)
6 & 7 Ιουνίου:  Ο Σαίξπηρ πάει Δημοτικό (Θεατρική παράσταση του Ε1 στο χώρο εκδηλώσεων του                             σχολείου, 8.30 μ.μ.) 
10 Ιουνίου:   Τουρνουά ποδοσφαίρου 2ου Δημ. Σχ. Οβρυάς (πληροφορίες σύντομα)
11 Ιουνίου:   Πρωί στο χώρο του σχολείου: Γιορτή μητέρας και πατέρα (Γ τάξη). Παρουσίαση δημιουργιών από το μάθημα των Εικαστικών. Έκθεση βιβλίου.
Βράδυ στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου: Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης 
13 Ιουνίου: Επίδοση τίτλων

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Κλειστό το σχολειο λόγω εκλογών

Λόγω των εκλογών το σχολείο θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Μαΐου. Το ίδιο θα ισχύσει και την Παρασκευή 23 και τη Δευτέρα 26 Μαΐου.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αιτήσεις για το Μουσικό Σχολειο Πάτρας




Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα μουσικά σχολεία  (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2014-15, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχον στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας έως και 31 Μαίου 2014.
Τηλέφωνο Μουσικού Σχολείου Πάτρας: 2610641800

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Οδοντίατροι στην Α ταξη


 
Ομάδα οδοντιάτρων και νοσηλευτών επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας και ενημέρωσε τους μαθητές της Α τάξης για το πώς μπορούν να διατηρούν τα δόντια τους υγιή. Στη συνέχεια έγινε έλεγχος των δοντιών των μαθητών.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο Joan Miro στον τοίχο του σχολείου μας

Το προηγούμενο Σάββατο (10/5/14) μαθητές της ΣΤ τάξης αποφάσισαν να κάνουν το σχολείο πιο χαρούμενο. Πώς; Ζωγραφίζοντάς το! Επέλεξαν μοτίβα από έργα του Joan Miro, τα επεξεργάστηκαν, τα εμπλούτισαν με δικές τους ιδέες και, αφού εργάστηκαν πυρετωδώς από το πρωί στις 9 έως τις 2 το μεσημέρι, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα! Η ιδέα για την δράση, η οργάνωση και η εκτέλεσή της ανήκουν στην...

Κοκκινοσκουφίτσα από την ανάποδη

«Οι μικροί παραμυθάδες» της Δ1 τάξης συνέχισαν την προσπάθειά τους, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούν.
Έγραψαν το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας από την ανάποδη με έξι διαφορετικούς τρόπους



Για την υλοποίηση του προγράμματος υπεύθυνοι είναι: η δασκάλα της τάξης Γιαννακοπούλου Aγγελική και ο καθηγητής της Πληροφορικής Γκαδόλος Ιωάννης.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Γαλλικά ή Γερμανικά;



Οι γονείς των μαθητών της Δ' τάξης θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν υποβάλλει στο σχολείο υπεύθυνη δήλωση για το ποια δεύτερη ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά) επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους στην Ε΄ τάξη.

Παγκόσμια εβδομάδα δράσης της Action Aid

Το Γ1, στη συνέχεια της συνεργασίας του με την Action Aid, συμμετείχε στην εβδομάδα δράσης της με θέμα "Στείλε το φίλο μου σχολείο". Η δραση αυτή αναφέρεται στα παιδιά με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο. Υπολογίζεται ότι 57 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο. Στις αναπτυσσόμενες χώρες το 90% των μαθητών με κάποια αναπηρία, δεν έχει πάει ποτέ σχολείο.
Οι μαθητές ζωγράφισαν ανθρώπινες αλυσίδες, έγραψαν...

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Από τα σήματα με φωτιές στο διαδίκτυο


Την Παρασκευή 2 Μαΐου τα δύο τμήματα της Τρίτης τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας και Επιστημών, στο πλαίσιο του προγράμματος μουσειακής εκπαίδευσης που υλοποιούν. Οι μαθητές είδαν την εξέλιξη της επικοινωνίας μέσα στους αιώνες και έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια για να την κατανοήσουν. Υπεύθυνες...

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Στατιστικά του ιστολογίου μας

Στο ιστολόγιο του σχολείου μας έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 500 αναρτήσεις κατά τα δυόμιση χρόνια λειτουργίας του, ενώ οι επισκέπτες του έχουν υπερβεί τις 30.500, εκ των οποίων οι περίπου 5.000 προέρχονται από το εξωτερικό. Τις περισσότρες επισκέψεις τις έχουμε από τις εξής χώρες: Ελλάδα 26.000, Ηνωμένες Πολιτείες 1.700, Ρωσία 1.550 Γερμανία 450, Γαλλία 170, Ουκρανία 140, Κύπρος 120, Ηνωμένο Βασίλειο 85, Σερβία 65, Ολλανδία 40.

Αίτηση του σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+

  Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ μαζί με ομάδα σχολείων από Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιταλία, Τουρκία, και Βουλγαρία. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή οι μαθητές των  6 σχολείων θα ασχοληθούν κατά την προσεχή διετία με δράσεις που ως κεντρικό τους πυρήνα θα έχουν τη διατροφή. Στο ίδιο πλαίσιο εκπαιδευτικοί μας θα μεταβούν στις συμμετέχουσες χώρες και αντίστοιχα εκπαιδευτικοί από αυτές θα φιλοξενηθούν από το σχολείο μας.