Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

To Γ2 φτιάχνει μουστοκούλουρα



Το σχολείο μας βρίσκεται σε μια ημιαστική αναπτυσσόμενη περιοχή όπου πολλοί κάτοικοι προέρχονται από κοντινά χωριά της Αχαΐας  Κύρια ασχολία πολλών παππούδων των μαθητών μας είναι η γεωργία και ανάμεσα στις γεωργικές εργασίες τους είναι ο τρύγος την εποχή του φθινοπώρου. Με τους μαθητές του Γ2 τμήματος, που οι περισσότεροι είχαν πάρει μέρος σε τρύγο, ασχοληθήκαμε με το σχετικό λεξιλόγιο και τα προϊόντα του τρύγου (μούστος-μουσταλευριά-μουστοκούλουρα-κρασί-τσίπουρο). Θέλοντας να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σε ομάδες...

μεγαλύτερες της δυάδας, πραγματοποιήσαμε το μικρής διάρκειας project με θέμα "ο τρύγος", αφού μελετήσαμε το αντίστοιχο μάθημα για το αμπέλι στο Μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος. Φτιάξαμε στην τάξη μουστοκούλουρα ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής, πλάσαμε τα μουστοκούλουρα επιμερίζοντας τις αναλογίες και ύστερα τα ψήσαμε στο φούρνο της γειτονιάς μας.
Η "καλή μας όρεξη" ήταν ...αναμενόμενη!!! Ολοκληρώσαμε το σχέδιο εργασίας μας κατασκευάζοντας σταφύλια από καπάκια μπουκαλιών.