Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ταξίδι στον χρόνο με «όχημα» τη Μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος με το Δ2 τμήμα, την εβδομάδα 3-10 Απριλίου, οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας ( Α ́-ΣΤ ́ τάξη) είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, παρακολουθώντας διαδοχικά παρουσίαση σχετική με τα παιχνίδια του χθες και του σήμερα, από την εκπ/κό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Ταυρίδου Μαρία. 
 
Η Μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που έφερε τον κόσμο του Μουσείου πιο κοντά στα παιδιά με αντίγραφα παιχνιδιών της αρχαιότητας ( πλαταγή, στρόμβος, ίυγξ, αστράγαλοι, πλαγγόνα κ.ά.) και έντυπο υλικό, καθώς και η παιχνιδογραμμή, οι ζωγραφιές και οι κατασκευές* των μαθητών του Δ2 τμήματος, βοήθησαν τα παιδιά να μάθουν την προέλευση και εξέλιξη διαφόρων παιχνιδιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 
 



Η περιέργεια, το έντονο ενδιαφέρον και η προσήλωση των παιδιών έδωσαν τη θέση τους στον ενθουσιασμό, τη χαρά και την επιθυμία να πλησιάσουν για να περιεργαστούν τα παιχνίδια ή να παίξουν με αυτά! 
 

Την παρουσίαση παρακολούθησε και το νήπιο ύστερα από πρόσκλησή μας, με «οικοδεσπότες- ξεναγούς» τους μαθητές του Δ2 τμήματος. Τα χαρούμενα μάτια των μικρών μας επισκεπτών στο τέλος της παρουσίασης, ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους « ξεναγούς» μας!! 
 


*Η κατασκευή αθυρμάτων και το σχέδιο της ζωγραφιάς έγινε με τη βοήθεια της εικαστικού μας κ. Λαγκαδιανού Γεωργίας.