Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Προσέχουμε...

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε1 τάξης γράφουν για κινδύνους που μπορεί να διατρέξουν τα παιδιά του σχολείου μας, όταν δεν είναι ιδιαίτερα προσεχτικά. 

Υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι στο σχολείο μας, γι΄ αυτό πρέπει πάντοτε να είμαστε προσεχτικοί. Μερικοί απ΄ αυτούς είναι οι εξής: Οι πόρτες των τάξεων κρύβουν σοβαρό κίνδυνο, γιατί αν κάποιο παιδί κλείσει δυνατά...

μια πόρτα κι ένα άλλο παιδί έχει το δάχτυλο του σ΄ αυτήν, ίσως του το κόψει. Άλλος ένας κίνδυνος είναι οι σκάλες. Γιατί στις σκάλες όταν τα παιδιά βιάζονται να περάσουν σπρώχνουν τα υπόλοιπα και τότε πέφτουν και χτυπούν πολύ δυνατά. Επίσης άλλος ένας κίνδυνος είναι και τα κάγκελα του πρώτου ορόφου. Γιατί μπορεί κανένα παιδί να σκαρφαλώσει σε εκείνα εξεπίτηδες και να πέσει πολύ δυνατά κάτω στο πάτωμα και πιθανόν να χτυπήσει πολύ άσχημα.
Ζωή Σ., Νίκη Μ.






Ένα από τα προβλήματα του σχολείου μας είναι ότι οι σκάλες δεν έχουν αντιολισθητικά και τα θρανία στις γωνίες δεν έχουν προστατευτικά. Δυστυχώς πολλά παιδιά κινδύνευαν να βρεθούν σε νοσοκομεία από σύγκρουση με την πόρτα όταν δεν προσέχουν, η οποία όταν κλείνει είναι πολύ επικίνδυνο να πιάσει κάποιο χέρι παιδιού.      
 Μαρία Σ., Ιωάννα Π.,Δημήτρης Λ.