Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συμβούλιο παίδων Μεσάτιδας

Μαθητές που συμμετείχαν στο συμβούλιο
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011 η ΣΤ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς, συνεχίζοντας τη σχετική παράδοση, συμμετείχε στο συμβούλιο Παίδων του δημοτικού διαμερίσματος Μεσάτιδας, ένα θεσμό που λειτουργεί από το 2005. Οι συνεργάτιδες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων ουσιών Αχαϊας, Γιάννα Ζορμπά και Βίκυ Κυρίτση, που αποτέλεσαν την ψυχή του προγράμματος, με τις δράσεις που σχεδίασαν παρείχαν στα παιδιά τη...
δυνατότητα να εκδηλώσουν πρωτοβουλίες, να συμμετέχουν στα κοινά, να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν να αντιστέκονται σε όλων των ειδών τις εξαρτήσεις. Ανάμεσα σε άλλα, οι μαθητές κατέγραψαν τα προβλήματα του σχολείου τους, επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, τον Ιπποκάμηλο και φύτεψαν δέντρα στο προαύλιο. Τέλος παρουσίασαν το έργο τους σε πανηγυρική συνεδρίαση, παρόντων του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Πάτρας, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, και του Αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρέα Φίλια.  
Στις παρακάτω φωτογραφίες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων βραβεύει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.