Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Στις φλόγες αποθήκη με ζώα και ζωοτροφές

Καταστράφηκε ολοσχερώς από πυργαγιά αποθήκη με ζωοτροφές και ζώα πίσω από το σούπερ μάρκετ "Ανδρικόπουλος" στην Οβρυά. Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής. 4 ζώα κάηκαν ζωντανά, καθώς ο ιδιοκτήτης της αποθήκης δεν πρόλαβε να τα ελευθερώσει.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ!!!

Με κορυφαίο τον Αχαιό Ανδρέα Σάμαρη η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους 16 του Μουντιάλ!!!

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Το blog ενεργό και το καλοκαίρι

Το ιστολόγιο θα παραμείνει ενεργό σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενημερώνοντάς σας για τις μικρές ειδήσεις του σχολείου, της Οβρυάς και της Πάτρας. Επίσης ειναι πάντοτε διαθέσιμη για επικοινωνία η ηλεκρονική διεύθυνση 2dimovryas@gmail.com.


Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Καλό καλοκαίρι!


Σήμερα Παρασκευή 20/6/14 έκλεισαν τα σχολεία οριστικά για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Ξανανοίγουμε 1η Σεπτέμβρη. Ευχόμαστε σε όλους να περάσουν ένα ξεκούραστο καλοκαίρι σε όμορφες και δροσερές παραλίες!  

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ηλεκτρονικό Βιβλίο

Οι εκπαιδευτικοί Τσάγκου Γεωργία και Γουναρίδου Στέλλα δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος (E-twinning)  με θέμα τα μουσεία και την παράδοση.
Δείτε το εδώ

Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο...

   
                                                                        Από το Δημοτικό...                                                                                                             
...στο Γυμνάσιο

Την Τετάρτη 11/6 το σχολείο μας αποχαιρέτησε τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης, οργανώνοντας μια όμορφη και σεμνή γιορτή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους μαθητές των δύο τμημάτων να παίζουν μουσικές με φλάουτα και να τραγουδούν. Στη συνέχεια μας έκαναν μια βόλτα στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας εννέα παραδοσιακούς χορούς από διάφορους τόπους. Στο τέλος ο σύλλογος Γονέων τους προσέφερε αναμνηστικά. 
Ευχόμαστε στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης να είναι καλοτάξιδοι, καλότυχοι και δημιουργικοί.
Την ευθύνη της γορτής είχαν...

Γιορτή για τους γονείς


Την Τετάρτη 11 Ιουνίου η Γ' τάξη οργάνωσε μια μικρή γιορτή, αφιερωμένη στη μάνα και στον πατέρα. Τα παιδιά συγκίνησαν τους γονείς τους διαβάζοντας κείμενα που είχαν γράψει για εκείνους, απαγγέλοντας ποιήματα και αφιερώνοντάς τους τραγούδια. Στο τέλος προβλήθηκαν δύο βίντεο, ένα με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η τάξη στη διάρκεια της χρονιάς κι ένα με τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στο μάθημα των Εικαστικών από...

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Εγγραφές

Υπενθύμιση: οι εγγραφές στην Α΄ τάξη και στο Ολοήμερο ολοκληρώνονται την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014.

Το μοναδικό κορίτσι του τουρνουά


Το μοναδικό κορίτσι του ποδοσφαιρικού τουρνουά Μεσάτιδας ήταν η Μαριλένα! Οι τοπικές εφημερίδες την εντόπισαν και της έκαναν και αφιέρωμα!
Μαριλένα, πάντα νίκες! 

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Το τελευταίο κουδούνι!

Το τελευταίο κουδούνι χτύπησε για φέτος στο σχολείο μας. Δείτε εδώ τις αντιδράσεις! 

Σκωτσέζικος χορός




Οι μαθητές του Β1 έμαθαν για την Σκωτία. Αφού ανακάλυψαν πού βρίσκεται πάνω στον χάρτη της Ευρώπης, έμαθαν για τις παραδοσιακές Σκωτσέζικες στολές, τα λεγόμενα kilt, και τέλος διασκέδασαν μαθαίνοντας έναν δημοφιλή Σκωτσέζικο χορό, the circassian circle. Υπεύθυνη για τη δράση η εκπαιδευτικός των Αγγλικών Στέλλα Γουναρίδου.

                                                                                           

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Τίτλοι... τέλους

Επίδοση Τίτλων Προόδου και Σπουδών:
Παρασκευή 13/6/14 στις 8.45΄ το πρωί.
Οι εγγραφές στην επόμενη τάξη πραγματοποιούνται αυτόματα. Αυτόματα πραγματοποιούνται και οι εγγραφές των μαθητών της ΣΤ΄τάξης στο Γυμνάσιο.
Εγγραφές στο Ολήμερο μέχρι 20/6/14.
Το σχολείο θα παραμένει ανοιχτό καθημερινά μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουνίου.
                                                      Καλό καλοκαίρι! 

Εικόνες από τη μικρή γιορτή για τους πρωταθλητές

 

Καλοκαίρι με διάβασμα!

Έκθεση βιβλίου λειτούργησε την Τετάρτη 11/6/14 στο ισόγειο του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία σε προσιτές τιμές. Μπορεί λοιπόν το καλοκαίρι να αφήνουμε στο συρτάρι τα σχολικά βιβλία, πιάνουμε όμως τα εξωσχολικά. Καλή ανάγνωση!
Ευχαριστούμε το βιβλιοπωλείο "Κύβος" για τη συνεργασία!

Μήνυμα για τη βία

Μπείτε εδώ για να δείτε την ταινία, με θέμα τη βία, που δημιούργησαν οι μαθητές του Ε2 με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της Θεατρικής Αγωγής Ανδρέα Θανασούλα.   

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Έκθεση με εικαστικές δημιουργίες


Την Τετάρτη 11/6 στο ισόγειο του σχολείου θα υπάρχει έκθεση με έργα που δημιούργησαν οι μαθητές κατα τη διάρκεια της χρονιάς στο μάθημα των Εικαστικών. Υπεύθυνη η εικαστικός μας Ελένη Γεωργοπούλου.

Έκθεση Βιβλίου


Την Τετάρτη 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ. Γονείς και μαθητές μπορούν να αγοράσουν βιβλία σε προσιτές τιμές.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10 π.μ.- 2 μ.μ.  

Γιορτή για τους γονείς


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Την  Τετάρτη 11-6-2014 στη 1 το μεσημέρι
σας προσκαλούμε στη μικρή μας γιορτή, αφιερωμένη στους γονείς.



Με εκτίμηση,



Οι μαθητές της Γ΄ τάξης

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η ομάδα ποδοσφαίρου και οι μαζορέτες


Η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας αποτελείται από τους εξής μαθητές:

Γιορτή για τη νίκη στο ποδόσφαιρο

 
Την Τρίτη 10 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου θα κάνουμε μια μικρή γιορτή για τα παιδιά που κατέκτησαν το τουρνουά ποδοσφαίρου. Αφού τα συγχαρούμε, θα κάνουν άλλη μια φορά το γύρο του θριάμβου, θα χορέψουν οι μαζορέτες και στο τέλος θα παίξουμε μπάλα! Μαθητές εναντίον της μικτής ομάδας δασκάλων-γονέων!!! 
Είστε όλοι καλεσμένοι!

Εγγραφές στο Ολοήμερο

Αιτήσεις για εγγραφή στο ολοήμερο τμήμα για το επόμενο σχολικό έτος γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014. Έντυπο αίτησης έχει ήδη δοθεί σε όλους τους μαθητές. 

Προϊστορία και παραλειπόμενα του τουρνουά ποδοσφαίρου

Το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνουν οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Μεσάτιδας έχει ήδη προϊστορία 3 ετών. Συμμετέχουν σε αυτό κάθε χρόνο 150 μαθητές από 6 Δημοτικά σχολεία (τα δύο της Οβρυάς, των Δεμενίκων, του Σαραβαλίου, της Καλλιθέας και της Κρήνης) και από 3 Γυμνάσια (Οβρυάς, Δεμενίκων και Σαραβαλίου). Την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του, το 2012, νικητής στα Δημοτικά ήταν τα Δεμένικα και στα Γυμνάσια η Οβρυά. Το 2013 στα Δημοτικά σχολεία πρώτευσε το 1ο Οβρυάς και στα Γυμνάσια πάλι το Γυμνάσιο Οβρυάς. Φέτος ήταν η σειρά του...

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η αφίσα της παράστασης


Την αφίσα της θεατρικής παράστασης  "Χορεύοντας με τον Σαίξπηρ" ,που παρουσίασαν οι μαθητές του Ε1, δημιούργησε ο φίλος του σχολείου Δημήτρης Λουλούδης και εκτύπωσε το βιβλιοπωλείο "ΚΥΒΟΣ". Ευχαριστούμε θερμά όλους για τη βοήθεια και την προσφορά.

Χορεύοντας με τον Σαίξπηρ

Δύο παραστάσεις του θεατρικού έργου "Χορεύοντας με τον Σαίξπηρ" παρουσίασαν οι μαθητές του Ε1 την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Ιουνίου. Γονείς, φίλοι και συμμαθητές πλημμύρισαν το χώρο εκδηλώσεων του σχολείου και τις δύο βραδιές και απόλαυσαν ένα έργο υψηλής ποιότητας, με ωραία σκηνικά, έξυπνους διαλόγους και πολύ χορό.
Το έργο, στο οποίο επιχειρήθηκε μια σύζευξη ελληνικών και βρετανικών πολιτιστικών στοιχείων, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής...

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ψωμί με τον ιδρώτα μας...


Το Γ1  επισκέφτηκε το φούρνο του κ. Ανδριόπουλου, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας της Γλώσσας με θέμα το ψωμί. Οι μαθητές παρακολούθησαν τη διαδικασία δημιουργίας του ψωμιού από τα πρώτα βήματα...

Η Β τάξη στην αρχαία Ολυμπία

Στις 28 Μαίου οι μαθητές της Β τάξης επισκέφτηκαν την αρχαία Ολυμπία. Είδαν τον Ερμή του Πραξιτέλη και τα άλλα εκθέματα στο μουσείο, περπάτησαν στον αρχαιολογικό χώρο, έτρεξαν στο στάδιο, έγιναν και οι ίδιοι ολυμπιονίκες! Στην εκδρομή συμμετείχαν και...

Η Β τάξη στο λαογραφικό Μουσείο

 Στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιεί, η Β τάξη επισκέφτηκε το λαογραφικό μουσείο Πάτρας που βρίσκεται στο ιστορικό Παλαιό Νοσοκομείο στην Άνω Πόλη. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για τη δράση...

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τα πολιτιστικά προγράμματα στην Αγορά Αργύρη

Οι μαθητές της Τρίτης τάξης και του Ε1 παρουσίασαν σήμερα στην Αγορά Αργύρη τη δουλειά που έκαναν στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποίησαν στη διάρκεια της χρονιάς, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Πολιτιστικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα τριτάκια με εικόνες, λόγο και εικαστικές δημιουργίες μας ταξίδεψαν στη μινωική Κρήτη, ενώ η Πέμπτη τάξη παρουσίασε σκηνές από το...

Οι μικροί παραμυθάδες του Δ1

«Οι μικροί παραμυθάδες» της Δ1 τάξης ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος.
Έγραψαν τα τελευταία τους παραμύθια με ελέυθερο θέμα.


Για την υλοποίηση του προγράμματος υπεύθυνοι είναι: η δασκάλα της τάξης Γιαννακοπούλου Aγγελική και ο καθηγητής της Πληροφορικής Γκαδόλος Ιωάννης.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εκδρομή στη Χαλανδρίτσα

Την τελευταία εκδρομή της χρονιάς πήγαμε σήμερα. Παρά τη συννεφιά και την ...αφρικανική σκόνη, ξεκινήσαμε για τον πολυχώρο "Γουρδούπης" στην Χαλανδρίτσα και ευτυχώς ο καιρός ήταν με το μέρος μας. Γυρίσαμε πίσω χορτασμένοι παιχνίδι... "Τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα", τραγουδήσαμε στο τέλος...
Και του χρόνου, να είμαστε καλά να πάμε πολλές εκδρομές! 

Ένας κόσμος χωρίς σύνορα

Το Γ1, στο πλάισιο της ευέλικτης ζώνης και του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιεί, δημιούργησε ένα κόσμο χωρίς σύνορα. Οι μαθητές κατασκεύασαν τα κομμάτια του παζλ μόνοι τους και στη συνέχεια τα κόλλησαν, δημιουργώντας τον δικό τους κόσμο. Αφορμή στάθηκε το παραμύθι "Θέλω μια αγκαλιά " και το βίντεο που βρίσκεται στην παρακάτω...

Σι σου Ντο...

Το Γ1 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί με θέμα "Φιλοσοφία για παιδιά", διάβασε το παραμύθι του Ιδρύματος της Εθνικής Νεολαίας με θέμα τη διαφορετικότητα και τίτλο: "Σι σου Ντο , Ενα ξεχασμένο πιάνο". Οι μαθητές επεξεργάστηκαν έννοιες όπως: διαφορετικότητα, σεβασμός, διχόνοια, απομόνωση, ιδιαιτερότητα και άλλες. Στη συνέχεια...

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Το γλέντι στο σχολείο

Έτοιμοι για τη γιορτή
Σήμερα τιμήσαμε τους πρωταθλητές στο σχολείο, οργανώνοντας μια μικρή γιορτή στο προαύλιο. Τους υποδεχτήκαμε με δυνατή αθλητική μουσική, βεγγαλικά, χορό από τις μαζορέτες και πολλά χειροκροτήματα από συμμαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Με το τρόπαιο στα χέρια έκαναν το γύρο του θριάμβου! 
Ευχαριστούμε την ψησταριά Τροπικάνα που, το βράδυ του θριάμβου, προσέφερε στους πρωταθλητές το "δείπνο της Νίκης". Επίσης ευχαριστούμε το Punto di Cafe που θα προσφέρει στα παιδιά κέρασμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

         
Το τρόπαιο
και οι πρωταθλητές
Μαζί με τον προπονητή
Ο γύρος του θριάμβου ξεκίνησε
Χορεύουμε για τους νικήτές


                                                           

Το πανηγύρι των πρωταθλητών

Εικόνες από τη στέψη των πρωταθλητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς και τους πανηγυρισμούς τους στο γήπεδο της Θύελλας.

   

 

Τα Δεμένικα πρωταθλητές στα Γυμνάσια

Για το πρωτάθλημα Γυμνασίων του 3ου τουρνουά ποδοσφαίρου σχολείων Μεσάτιδας πρώτευσαν τα Δεμένικα που νίκησαν στη διαδικασία των πέναλτι την Οβρυά.

Κι άλλες εικόνες από το τουρνουά