Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πρωτομαγιά







Πρωτομαγιά, η γιορτή των εργατών, η γιορτή των λουλουδιών... Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό. Παρασκευή 2 Μαϊου επιστρέφουμε και λειτουργούμε κανονικά.

Το Γ1 κατασκευάζει πήλινα αγγεία


   Στο πλαίσιο του προγράμματος μουσειακής εκπαίδευσης που υλοποιεί,  το Γ1 κατασκεύασε αγγεία. Αρχικά οι μαθητές σχεδίασαν αγγεία, στη συνέχεια κατασκεύασαν αγγεία με πηλό και, αφού τα άφησαν να στεγνώσουν καλά, τα έβαψαν καφέ ή μαύρα, ανάλογα αν τα ήθελαν ερυθρόμορφα ή μελανόμορφα. Τέλος, πάνω στα αγγεία σχεδίασαν διάφορα σχέδια, όπως μαιάνδρους. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα εκθέσουν τα αγγεία στο Φεστιβάλ πολιτισμού στην Αγορά Αργύρη. 

Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Τσάγκου Γεωργία και Ελένη Γεωργοπούλου.

                                                          

Το Γ1 για την Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα βιβλίου. Φέτος την αφίσα και το γράμμα προς τα απιδιά την ανέλαβε η Ιρλανδία. Την αφίσα φιλοτέχνησε η Niamh Sharkey, πολυβραβευμένη Ιρλανδή εικονογράφος, συγγραφέας και δημιουργός κινουμένων σχεδίων και το γράμμα το έγραψε η παιδική συγγραφέας Siobhan Parkinson. 
Οι μαθητές του Γ1 στην ώρα της ευέλικτης ζώνης συζήτησαν για τη σημασία των βιβλίων και το καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στη ζωή μας, παρουσίασαν τα βιβλία που διάβασαν και, αφού προσκάλεσαν τους μαθητές του Α1, τους διάβασαν το βιβλίο "Το παιδί του ήλιου". Τέλος τα παιδιά...

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Στην τελική ευθεία

Δευτέρα 28 Απριλίου επιστρέφουμε στο σχολείο. Οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν. Πόσο γρήγορα, αλήθεια! Τα μαθήματα ξαναρχίζουν. Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία. Μένουν όχι παραπάνω από 30 ημέρες μάθημα ακόμα. Καλοκαίρι εν όψει!!! Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας να ολοκληρώσουμε ομαλά και τούτη τη σχολική χρονιά. Καλή δύναμη!

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Παιδαγωγική και Διαπαιδαγώγηση

Το Κέντρο Εκπαίδευσης-Επιμόρφωσης και Συμβουλευτικής Οικογένειας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης Ημερίδα με θέμα "Παιδαγωγική και Διαπαιδαγώγηση, Σύγχρονοι προβληματισμοί, Προτάσεις, Προοπτική". 

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Οι ζωγραφιές μιλούν και δείχνουν πώς νιώθω


Η ζωγραφική είναι τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων. Μέσα από αυτή οι μαθητές μπορούν να απεικονίσουν τα συναισθήματά τους πιο καλά από το να τα παρουσιάσουν με λεκτικό τρόπο. Έτσι οι μαθητές του Γ2 ζωγράφισαν αυθόρμητα το συναίσθημα που ένιωσαν εκείνη τη στιγμή και κατόπιν το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Η δραστηριότητα αυτή ήταν ένας μέρος του προγράμματος "εκφράζοντας τα συναισθήματα μου". Υπεύθυνη για τη δράση αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος...

Το Γ2 γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου


Στις  2 Απριλίου έχει καθιερωθεί ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου και οι μαθητές του Γ2 διάβασαν βιβλία, συζήτησαν για αυτά και τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Στο τέλος έκαναν μια ζωγραφιά και έγραψαν λίγα λόγια για το βιβλίο που διάβασαν. Τα αποτελέσματα ήταν...

Ταινία για την ενδοσχολική βία

Οι μαθητές του γειτονικού 2ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας δημιούργησαν μια εξαιρετική ταινία με θέμα την ενδοσχολική βία. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!


Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο Σαίξπηρ και το θέατρο Globe

Οι μαθητες του Ε1 τμηματος του σχολειου μας στα πλαισια του πολιτιστικου προγραμματος " Ο Σαιξπηρ παει δημοτικο " πηραν μερος σε ενα διαγωνισμο ζωγραφικης με θεμα τον Σαιξπηρ και το θεατρο Globe. Οι μαθητες ψηφισαν για να αναδειξουν το καλυτερο εργο.Νικητρια τελικα αναδειχθηκε η μαθητρια Δεσποινα Χ. η οποια κερδισε ως επιβραβευση της εξαιρετικης της προσπαθειας ενα τρισδιαστατο παζλ που απεικονιζει τον καθεδρικο ναο του...

Easter bunnies και egg hunting


         

Οι μαθητες του Β1 τμηματος του σχολειου μας εμαθαν μερικα απο τα πασχαλινα εθιμα της Αγγλιας, εφτιαξαν παραδοσιακα Easter bunnies (πασχαλινα λαγουδακια ) και επαιξαν μια παραλλαγη του παιχνιδιου egg hunting, οπου κοκκινα αυγα κρυβονται σε διαφορα μερη και τα παιδια καλουνται να τα ανακαλυψουν.Νικητης αναδεικνυεται το παιδι που θα καταφερει να...

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μας έκλεψαν τις σχάρες από το προαύλιο

Τη νύχτα της Παρασκευής 11 προς Σάββατο 12 Απριλίου άγνωστοι έκλεψαν τμήματα από τις σχάρες του αγωγού ομβρίων υδάτων που διασχίζει το προαύλιο του σχολείου μας. Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, παρακαλείσθε να μην επιχειρείτε με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να εισέρχεσθε σε αυτό.   

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Στο μουσείο της Ακρόπολης και στο Πλανητάριο

Στους διαδρόμους του Μουσείου
Όλοι μαζί στην είσοδο του Πλανηταρίου
Η αναχώρηση είχε προγραμματιστεί για τις 7.45' το πρωί. Οι μαθητές της Δ', της Ε' και της ΣΤ' τάξης δεν κοιμήθηκαν όλο το βράδυ. Η χαρά και η αγωνία για την εκδρομή τους στην Αθήνα στο κατακόρυφο... Οι πρώτοι ήταν στο προαύλιο από τις 7! Ο καιρός καταπληκτικός. Δυστυχώς όμως ο έλεγχος στα λεωφορεία από την Τροχαία καθυστέρησε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να φύγουμε με μία ώρα καθυστέρηση... Πρώτη στάση λίγο πριν μπούμε στην Αθήνα. Ξεμούδιασμα, κολατσιό και πάλι στα λεωφορεία. 
Γύρω στη μία το μεσημέρι άρχιζε η ξενάγηση στο εκθαμβωτικό...

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα

Από δραστηριότητα του Δ2 σε πρόγραμμα δημιουργίας παρουσιάσεων (Open Office)

Καλο Πάσχα 

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πασχαλιάτικο δωράκι από τους γονείς


Σήμερα οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πέρασαν από όλες τις τάξεις και μοίρασαν στους μαθητές του σχολείου μας ένα όμορφο πασχαλιάτικο δωράκι. Τις ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε καλό Πάσχα. Και του χρόνου!

Εκκλησιασμός και εκπαιδευτική εκδρομή

Την Παρασκευή 11 Απριλίου οι Α', Β' και Γ'  τάξεις θα εκκλησιαστούν στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς. Θα επιστρέψουν στο σχολείο και θα σχολάσουν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμά τους. Την ίδια μέρα οι Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή  στην Αθήνα. Θα επισκεφτούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το Πλανητάριο. Αναχώρηση από το σχολείο 7.45' το πρωί, επιστροφή 8.00' το βράδυ. Οι γονείς που επιθυμούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη της εκδρομής μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6909841614

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ολοκληρώθηκε η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων

Ολοκληρώθηκε η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από το σχολείο μας για το δίχρονο παιδάκι της περιοχής μας που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.
Συγκεντρώθηκαν ανά τμήμα τα εξής ποσά:
Α1:    60 €
Α2:    403 €
Β1:    40 €
Β2:    65 €
Γ1:    105 €
Γ2:    84,3 €
Δ1:   55,85 €
Δ2:   105 €
Ε1:   134 €
Ε2:   321.62 €
ΣΤ1: 37 €
ΣΤ2: 38 €
Σύλλογος Γονέων: 50 €
Στη διεύθυνση του σχολείου παραδόθηκαν από πέντε μεμονωμένους γονείς τα εξής ποσά:
1. 200 €
2. 100 €
3. 50 €
4. 35 €
5. 20 €
Αξίζει να γίνει αναφορά σε δύο μαθήτριες της Ε2 τάξης που προσέφεραν το σύνολο των
χρημάτων που είχαν στον κουμπαρά τους.
Το ποσό που συνολικά συγκεντρώθηκε (1903,77 €) κατατέθηκε στον σχετικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Εθνική τράπεζα.     

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ένα παιδάκι έχει ανάγκη τη βοήθειά μας...


Τη Δευτέρα 7/4/14 ολοκληρώνεται η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το παιδάκι από την περιοχή μας που πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο σχολείο. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας θα αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα στο ιστολόγιο του σχολείου μας. 

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αίτηση συμμετοχής στο Erasmus+

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς έχει καταθέσει αίτηση για συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+. Σε περίπτωση έγκρισής της εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα μεταβούν στυο εξωτερικό για παρακολούθηση σεμιναρίων.    

Η Τρόικα δε θα έρθει

Πιστοί στο έθιμο, είπαμε κι εμείς το πρωταπριλιάτικο ψεματάκι μας. Εν τέλει η Τρόικα δε θα έρθει, η δεξαμενή του πετρελαίου θα μείνει χωρίς έλεγχο, το ίδιο και το φωτοτυπικό.
Και του χρόνου!

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

H Τρόικα στο σχολείο μας

Σύμφωνα με έγγραφο που παραλάβαμε, θα επισκεφτεί αύριο 2/4/2014 το σχολείο μας η Τρόικα και προσωπικά ο Πόλ Τόμσεν.  Θα ελέγξει τη στάθμη της δεξαμενής του πετρελαίου επειδή υπάρχει ενημέρωση για υπερβολική χρήση του καλοριφέρ, και το φωτοτυπικό μηχάνημα λόγω καταγγελιών ότι εκτυπώνεται μεγάλος αριθμός φωτοτυπιών και επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.