Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η ΣΤ΄ τάξη στα Καλάβρυτα

Παίζοντας στο χιόνι
 Την Πέμπτη 27/3/2014 τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στα Καλάβρυτα. Το Διακοπτό ήταν ο πρώτος προορισμός. Επιβιβάστηκαν στον οδοντωτό και, μέσα από το μαγευτικό φαράγγι του Βουραϊκού, έφτασαν στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, όπου περπάτησαν στην πόλη και επισκέφτηκαν το μουσείο του Ολοκαυτώματος. Επόμενος σταθμός το χιονοδρομικό κέντρο και μετά...

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Εικόνες από τη γιορτή της 25ης Μαρτίου

Όμορφες εικόνες από τη γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά της ΣΤ' τάξης για την 25η Μαρτίου:








100 λίτρα βιοκαύσιμου στη δεξαμενή μας

Άλλα 100 λίτρα βιοκαύσιμου προστέθηκαν σήμερα στη δεξαμενή του σχολείου μας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το Γι παρουσιαζει σχολεία της Ευρώπης


Το ποτάμι στην τουρκική πόλη Bartini

Τα σχολεία που συνεργαζόμαστε στο προγράμμα etwinning μας συστήνονται και παρουσιάζουν τις πόλεις τους. Σας παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες από τη περιοχή Settimello στη μαγευτική Φλωρεντία, από την περιοχη Bartini στην Τουρκία και την...

H Action Aid συναντά το Γ1

Η εκπαιδευτική βαλίτσα της Action Aid ήρθε στο Γ1. Οι μαθητές εργάστηκαν πάνω στο εκπαιδευτικό υλικό της Action Aid με θέμα "στείλε το φίλο μου και φέτος σχολείο". Η εκπαιδευτική βαλίτσα "2Π", “ταξίδεψε” και έφερε σε επαφή τους μαθητές με χώρες μακρινές αλλά και μαρτυρίες από τους κατοίκους τους, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό όπως αντικείμενα, φακέλους με εγχειρίδια για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές, φωτογραφίες, χάρτες κτλ.
Κινητήριος μοχλός των δραστηριοτήτων ήταν μία κούκλα που αντιπροσωπεύει τον Πολίτη του Κόσμου, η οποία αναδιπλώθηκε και...

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Βίντεο από την παρέλαση

Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο από την μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στην οδό Αγ. Ανδρέου στην Πάτρα. Από το 48ο δευτερόλεπτο και μετά μπορούμε να δούμε το μαθητή του ΣΤ'2 Νίκο Σταθακόπουλο που εκπροσώπησε  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς να παρελαύνει με το τμήμα των σημαιοφόρων. 

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η γιορτή για την 25η Μαρτίου


   
Μια λιτή και ζεστή γιορτή χαρήκαμε σήμερα στο σχολείο από τους μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ' τάξης. Τα παιδιά απάγγειλαν πατριωτικούς στίχους του Σολωμού, τραγούδησαν όμορφες μελωδίες των Μαρκόπουλου, Λεοντή και Σαββόπουλου και χόρεψαν λεβέντικους δημοτικούς χορούς. Στο τέλος προσφέρθηκε στους θεατές λουκουμάκι και τσίπουρο.
Την ευθύνη της γιορτής είχαν οι δύο εκπαιδευτικοί της ΣΤ' τάξης Ν. Ροβόλας και Ξ. Στραγαλινός, ενώ...

Παράδοση σημαίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, πριν τη γιορτή, στο χώρο εκδηλώσεων η παράδοση της σημαίας στο μαθητή του ΣΤ' 2 Νίκο Σταθακόπουλο που θα εκπροσωπήσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Πάτρα. Στη συνέχεια διαβάστηκαν τα ονόματα των μαθητών που ορίστηκαν ως παραστάτες και είναι τα ακόλουθα:...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς σας προσκαλούν τη Δευτέρα 24/3/2014 στις 8.45' το πρωί στη γιορτή για την 25η Μαρτίου που, με πολύ κόπο και μεράκι, ετοίμασαν. 

Παραλαβή βιβλίων


Το σχολείο μας την Πέμπτη 20 Μαρτίου παρέλαβε βιβλία για το σχολικό έτος 2014-15.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βαθμολογία β΄ τριμήνου


Παρασκευή 21/3/2014 στις 12.30΄μ.μ.: επίδοση βαθμολογίας Β' τριμήνου και ενημέρωση γονέων. Οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο με τους γονείς τους.



Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ασθενοφόρο στο προαύλιο

Καλέσαμε το  ΕΚΑΒ. Οι υπεύθυνοι ανταποκρίθηκαν αμέσως. Ανοίξαμε την κεντρική καγκελόπορτα του σχολείου και το ασθενοφόρο μπήκε γρήγορα στο προαύλιο. Οι διασώστες έβγαλαν με αστραπιαίες κινήσεις το φορείο και τα υπόλοιπα υλικά διάσωσης. Οι μαθητές ...

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Το Β1 δημιουργεί υγιεινά πιάτα με ...αγγλικό άρωμα

Οι μαθητές του Β1 τμήματος του σχολείου μας, αφού έμαθαν τις ονομασίες διαφόρων φρούτων, λαχανικών και φαγητών στα Αγγλικά, δημιούργησαν τα δικά τους πιάτα με υγιεινά φαγητά και έφτιαξαν ένα πόστερ όπου διαχωρίζονται οι υγιεινές από τις ανθιυγιεινές τροφές. Υπεύθυνη για τη δράση η εκπαιδευτικός των Αγγλικών, κ. Στέλλα Γουναρίδου. 


                             





Κολλάζ από το Γ1



Στο πλαισιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "April 23rd National Sovereignity and Children's Day", οι μαθητές του Γ1 τμήματος του σχολείου μας κατασκεύασαν κολάζ όπου κυριαρχούν τα παιδιά σε ολες τις πτυχές της ζωής τους.                                                                                                                                                                          
                                                      
 

Η ΣΤ' τάξη στο Χημείο




Στις 11/3/2014 η ΣΤ'  τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς, στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Χημείο «Χρυσανθακόπουλος» στην οδό Δημοκρατίας 56 στην Οβρυά.  Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν πως διεξάγεται ο εργαστηριακός χημικός έλεγχος του...

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Οι βαλίτσες

Η γνωστή Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Αχαΐας «Ρωγμή» θα παρουσιάσει το έργο «Οι Βαλίτσες» στην σκηνή του Επίκεντρο+ της Πάτρας, στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου. Συγγραφέας και σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Ανδρέας Θανασούλας, εκπαιδευτικός θεατρικής Αγωγής στο σχολείο μας.  Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου 2014.
Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων: 2610461272 (από 8:00 π.μ - 14:00 μ.μ) και 6987704990 (από 14:00 μ.μ και μετά).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Εικόνες από τις πρόβες εδώ.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι μικροί παραμυθάδες

Οι μαθητές της Δ1 τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος: "Οι μικροί παραμυθάδες" που υλοποιούν, έγραψαν τα πρώτα τους παραμύθια και έπεται η συνέχεια...

Έναυσμα για τη συγγραφή ήταν: Πώς πήραν το χρώμα τους τα φρούτα και λαχανικά.

Δείτε τα εδώ

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η δασκάλα της τάξης Γιαννακοπούλου Αγγελική και ο καθηγητής πληροφορικής Γκαδόλος Ιωάννης.

Διάθεση χρημάτων 3ου Παζαριού Αλληλεγγύης

Ολοκληρώθηκε η διάθεση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο 3ο Παζάρι Αλληλεγγύης. Από τα 649,54 ευρώ που εισέπραξε το σχολείο, δόθηκαν 600 ευρώ σε 6 οικογένειες μαθητών μας, που λόγω κρίσης βρέθηκαν σε δύσκολη θέση (100 Ευρώ σε κάθε οικογένεια). Τα 200 από αυτά τα διέθεσαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και τα 400 το σχολείο. Στο αποθεματικό παρέμειναν τα υπόλοιπα 49,54 Ευρώ. 

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Τα γεωγραφικά όρια της Οβρυάς


Χάρτης της περιοχής μας από την Google, στον οποίο διακρίνονται με μοβ χρώμα τα γεωγραφικά όρια της Οβρυάς. Η Περιμετρική της Πάτρας ουσιαστικά την "κόβει" στη μέση.  

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

25η Μαρτίου ...1953

25η Μαρτίου 1953: Στο φτωχικό προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς οι δυο μαθητές, ένα αγοράκι της ΣΤ' τάξης  κι η αδελφή του, ένα κοριτσάκι που πάει στη Γ' τάξη, καμαρώνουν μπροστά στο φωτογραφικό φακό, αμέσως μετά τη γιορτή για την Εθνική Παλιγγενεσία. Μνήμες από ένα παρελθόν που χάθηκε. Εικόνες μιας εποχής που σβήστηκε.
Για την ιστορία: δάσκαλος του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς ο Γιώργος Πετρρόπουλος από το Μιντιλόγλι.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πρωτάθλημα σκάκι


Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου προκηρύσσει το 26ο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (9 Μαρτίου 2014) και το 12ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (8 Μαρτίου 2014). Το 2ο Δημοτικο Σχολείο Οβρυάς θα μετάσχει στο ομαδικό...

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΚΛΑΣΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΚΛΑΣΜΑΤΩΝ

Matching exercise

Match the items on the right to the items on the left.
6/9 Χ 4/7
8/1 Χ 1/8
5/5 Χ 7/3
6 Χ 8/9
3/1 Χ 5/18
200/20 Χ 410/60
710/300 Χ 600/20
600/500 Χ 450/950
700/10 Χ 10/6.000

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Εικόνες από το μουσικό άρμα

Την Τρίτη 25/2 μας επισκέφτηκε το καρναβαλικό μουσικό άρμα του Δήμου. Δείτε παρακάτω όμορφες, ανοιξιάτικες, γεμάτες χρώματα εικόνες από το χαμογελαστό προαύλιο:




Κουκλοθέατρο στα Αγγλικά

 Οι μαθητές του Β1 του σχολείου μας έπαιξαν κουκλοθέατρο. Αφού έμαθαν πώς λέγονται τα ζώα του αγροκτήματος στα Αγγλικά, κατασκεύασαν μαριονέτες - φιγούρες ζώων και πρωταγωνίστησαν σε μια...