Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικες πινελιές

Πιερότοι, κλόουν μάσκες και χαρταετοί είναι λίγα μόνο από εκείνα που φτιάξαμε για τη καρναβαλική γιορτή. Κι όλοι μαζί σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή! Στους καρναβαλικούς ρυθμούς και με τους πολύχρωμους χαρταετούς πετάξαμε μαζί...

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Τροχαία μάς κάνει μάθημα

Επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας ο κ. Σπύρος Νιάρος, αξιωματικός της Τροχαίας, για να ενημερώσει τους μαθητές της Πέμπτης Τάξης πάνω σε ζητήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Η επιμελημένη παρουσίαση με βίντεο από σταθερές κάμερες πραγματικών τροχαίων...

"Καρναβαλοχρώματα εν δράσει"

Μπαίνοντας σε πατρινές ιστοσελίδες, μπορείτε να δείτε την όμορφη συμμετοχή του γκρουπ "Καρναβαλοχρώματα εν δράσει" που, υπό την καθοδήγηση του συλλόγου Γονέων, εκπροσώπησε το σχολείο μας στο καρναβάλι των μικρών την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. 

Κοινωνική λειτουργός


Στο πλαίσιο υλοποίησης Πράξεων του ΥΠΑΙΘ τοποθετήθηκε Κοινωνική Λειτουργός, η οποία θα διατίθεται στο σχολείο μας κάθε Πέμπτη και μέχρι την λήξη του σχολικού έτους 2013-2014. Ακολουθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών και εργάζεται βάσει συγκεκριμένου καθηκοντολογίου. Ο ρόλος της Κοινωνικής Λειτουργού είναι προληπτικός, υποστηρικτικός και συμβουλευτικός, με την...

Το μουσικό άρμα στο Δήμου

Το μουσικό άρμα του Δήμου είχαμε χτες στο σχολείο. Κατεβήκαμε στο προαύλιο,  ακούσαμε δυνατή μουσική, χορέψαμε καρναβαλικά και διασκεδάσαμε.
Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Πατρέων για την αποστολή του άρματος. Και του χρόνου!

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Την κινηματογραφική ταινία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Φράνκο Τζεφιρέλι παρακολούθησαν οι μαθητές του Ε1 τμήματος του σχολείου μας, στο πλαισιο του πολιτιστικού προγραμματος "Ο Σαίξπηρ πάει δημοτικό".Τα παιδιά μαγεύτηκαν απο την υπέροχη μουσική και τα εκπληκτικά σκηνικά της ταινίας, η οποία τιμήθηκε...

Τα νησιά των συναισθημάτων



Αν τα συναισθήματά μας ήταν νησιά, πού θα άραζαν τα καράβια μας; Αυτό το ερώτημα προσπάθησαν να απαντήσουν οι μαθητές του Γ2 μετά από μια δίωρη βιωματική προσέγγιση, όπου μέσα από παιχνίδια, μίλησαν και εξέφρασαν ελεύθερα τα συναισθήματά τους. Οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονταν στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος "αγγίζοντας τον κύκλο".Στο τέλος των δραστηριοτήτων τα παιδιά έφτιαξαν καραβάκια με το όνομα τους και τα τοποθέτησαν στο αντίστοιχο...

Οι συμμαθητές μας από την Κρήτη μας παρουσιάζουν το λαογραφικό τους μουσείο.

 Οι συμμαθητές μας απο το Δημοτικό Σχολείο Σούδας μας ταξιδεύουν στην παράδοσή τους μέσα από την επίσκεψη τους στο λαογραφικό μουσείο Χανίων. Από τις φωτογραφίες που μας έστειλαν μπορούμε να θαυμάσουμε την παραδοσιακή κρητική φορεσιά αλλα και το νυφικό φόρεμα.
Επίσης γνωρίζουμε τα επαγγέλματα που σήμερα έχουν εκλείψει, όπως του παραγωγού μεταξιού. Τέλος μας παρουσιάζουν το τραπέζι με τα κρητικά προιόντα,όπως...

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δώρα λαχεοφόρου


Ο Σύλλογος Γονέων ενημερώνει ότι δεν έχουν παραλάβει τα δώρα τους οι κάτοχοι των παρακάτω λαχνών της λαχειοφόρου της καρναβαλικής γιορτής της Παρασκευής 21/2/2014.

  1. No 1168 (Check up στη Φροντίδα Υγείας αξίας 150 Ευρώ)
  2. Νο 1125 (1 Κούρεμα, Σταυριανού Καλή)
  3. Nο 1167 (Δύο διαδρομές KART Mania)
  4. Νο 1101 (Γεύμα 2 ατόμων αξίας 10 Ευρώ)

Πληροφορίες στην κ. Καλλιντέρη. Τηλ.: 6936103724


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Από την Ομόνοια ξεκινουν οι καρναβαλιστές μας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ανακοινώνει ότι το γκρουπ του σχολείου μας θα ξεκινήσει την παρέλαση του παιδικού καρναβαλιού της Κυριακής από το επάνω μέρος της πλατείας Ομονοίας. Ο τερματισμός θα γίνει στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγ. Νικολάου.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τσικνοπέμπτη στο προαύλιο

Σήμερα τσικνίσαμε, τηρώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, που στον τόπο μας το αγαπάμε ιδιαίτερα. Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Γονέων από τις 7 το πρωί έβαλαν μπρος: ψησταριές, κάρβουνα, σχάρες, φωτιές... χαμός! Οι μαθητές μας ήρθαν μασκαρεμένοι. Στις 12 το μεσημέρι είχαμε φάει όλοι τα σουβλάκια μας και, καθώς η καρναβαλική μουσική πλημμύριζε το προαύλιο, άρχιζε ο χορός. Το σχολείο μας ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου...

Αποκριάτικο πάρτι του Συλλόγου Γονέων


Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό που διοργανώνει στο χώρο του σχολείου την Παρασκευή 21/2/14 στις 7 μ.μ. (είσοδος 3 ευρώ).

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τσικνίζουμε σήμερα!


                                                             


Τσικνοπέμπτη σήμερα. Πιστοί στο έθιμο θα τσικνίσουμε. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα προσφέρει και φέτος σουβλάκια σε όλους τους μαθητές, ενώ θα έχουμε μουσική και χορό. Θα σχολάσουμε κανονικά στις 2 μ.μ.. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει έως 4.15 μ.μ..

Παράδοση στολής παιδικού καρναβαλιού και σήμερα

Σήμερα Τετάρτη 19/2/2014 από 6.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και πάλι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο ισόγειο του σχολείου παράδοση της στολής για το παιδικό καρναβάλι.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σεμινάριο δασκάλων Α' τάξης

Την Τετάρτη 19/2/14 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα δύο τμήματα της Πρώτης λόγω σεμιναρίου των εκπαιδευτικών της τάξης.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εκδρομή στη Νίκη Προαστίου

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη πάμε εκδρομή στη Νίκη Προαστίου στα Μποζαϊτικα. Ο καιρός ανοιξιάτικος, η διάθεση ανεβασμένη (έρχεται και Τσικνοπέμπτη), ο χώρος φιλόξενος, όλα είναι μαζί μας!
Ξεκινάμε το πρωί στις 8.30' και επιστρέφουμε περίπου στη 1.30' το μεσημέρι. Σχολάμε όλοι κανονικά στις 2. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.  

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οι συμμαθητές μας από την Τουρκία φτιάχνουν «Ασούρα»


Η Γ τάξη συνεργάζεται με σχολείο από την Τουρκία σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την παράδοση και τα μουσεία. Οι μαθητές από την Τουρκία φτιάχνουν στην τάξη τους «Ασούρα» και μας στέλνουν φωτογραφίες. Η Ασούρα ή πουτίγκα του Νώε είναι ένα τουρκικό επιδόρπιο που γίνεται από ένα μίγμα που αποτελείται από σπόρους, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Σερβίρεται κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου, Muharram, για...

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Παράδοση στολής παιδικού καρναβαλιού


Το Σάββατο το πρωί (από 11 π.μ. έως 1 μ.μ) στο ισόγειο του σχολείου θα παραδοθεί η στολή του παιδικού καρναβαλιού από τους υπευθύνους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. 

Βιοκαύσιμο στη δεξαμενή μας

Άλλα 100 λίτρα βιοκαύσιμου προστέθηκαν σήμερα 12/2/2014 στη δεξαμενή του σχολείου μας. Η συλλογή τηγανέλαιου κάθε Τρίτη συνεχίζεται. Ευχαριστούμε όλους όσους βοηθούν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Όταν αρρωσταίνουμε μένουμε σπίτι!

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται να αρρωστήσουν (όταν δηλαδή εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα των εποχιακών ιώσεων). Έτσι προστατεύσονται και τα ίδια τα παιδιά και δεν διασπείρονται οι ιοί.
Οι μαθητές που έχουν ήδη ασθενήσει επίσης παραμένουν στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σαίξπηρ πάει δημοτικό


Οι μαθητές του Ε1, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Ο Σαίξπηρ πάει δημοτικό" που υλοποιείται με την ευθύνη και καθοδήγηση του δασκάλου της τάξης Βασίλη Γεωργάκη και της εκπαιδευτικού των Αγγλικών Στέλας Γουναρίδου, πλοηγήθηκαν εικονικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας στο θέατρο "The Globe" του Σαίξπηρ, έμαθαν για πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής στην Αγγλία του 16ου αιώνα και τέλος "έκαναν μια βόλτα" στους δρόμους του...

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Δημιουργώντας ψηφιδωτό

Με την τέχνη του ψηφιδωτού ήρθαν σε επαφή οι μαθητές της Γ΄ταξης καθώς και του Β2, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.Με κεραμικές ψηφίδες, ειδικές τανάλιες του τεχνίτη και με πολλή φαντασία και συνεργασία,μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές απόλαυσαν ένα δίωρο δημιουργώντας ένα ομαδικό ψηφιδωτό με βυζαντινό μοτίβο. Την ευθύνη της δράσης είχαν οι...

Η στολή για το παιδικό καρναβάλι

H φετινή στολή που ετοίμασε
ο Σύλλογος Γονέων

Σήμερα Τετάρτη 5/2/14 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου η τελευταία παρουσίαση της στολής που έχει ετοιμάσει ο Σύλλογος Γονέων για το παιδικό καρναβάλι.