Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

"Η Πάτρα τον 20ο αιώνα": εκδήλωση του Πειραματικού

Το πρότυπο πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων, Αντιδημαρχία Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, ημερίδα με θέμα: «Η Πάτρα τον 20ο αιώνα».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέα και Αράτου), το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014. Οι εισηγήσεις που θα αφορούν στην πορεία της πόλης κατά τον 20ο αιώνα θίγουν θέματα όπως: Πρόσφυγες του ΄22, Ιταλική παροικία, Κατοχή, Εβραϊκή κοινότητα, Δικτατορία, Εκκλησία, Τηλεπικοινωνία, Βιομηχανία, Πατραϊκός Τύπος, Τουρισμός, Δήμαρχοι, Πανεπιστήμιο.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Εκκλησιασμός των Τριών Ιεραρχών


Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, θα μεταβούμε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς για εκκλησιασμό. Θα ξεκινήσουμε στις 8.30' από το σχολείο. Η λειτουργία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 9.45'. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο σχολείο απ' όπου οι  μαθητές θα αναχωρήσουν για τα σπίτια τους. Μάθημα δεν θα γίνει.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Άλλα 100 λίτρα βιοκαύσιμου στη δεξαμενή μας

Άλλα 100 λίτρα βιοκαύσιμου προστέθηκαν στη δεξαμενή του σχολείου μας την Παρασκευή 24/1/2014. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές μας που ενισχύουν την προσπάθειά μας φέρνοντας στο σχολείο κάθε Τρίτη τηγανέλαια. 

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αρμενίζοντας με τα πινέλα μας

Στο μάθημα των Εικαστικών το Β2 έφτιαξε θάλασσες και χωριά μες στην τρελή χαρά και το Α1 μαθαίνει τα θερμά και ψυχρά χρώματα παίζοντας και γελώντας. Την ευθύνη για τις μπλούζες που λερώθηκαν έχει η εικαστικός...

Προληπτική ιατρική-οδοντιατρική

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης οργανώνει δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής. Διαβάστε την επιστολή προς τους γονείς που εστάλη στο σχολείο μας.

Θέμα : «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική»

Με την παρούσα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη Δράση της «Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής» που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, Αντιδημαρχία Παιδείας Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης. Η «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική» λειτουργεί βάσει...  

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Όλοι οι μαθητές σχολάνε στις 2

Τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας και οι τελευταίοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (πλην των Γερμανικών). Πλέον όλοι οι μαθητές όλων των τμημάτων θα σχολάνε στις 2 το μεσημέρι

Κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας

Τηρώντας το έθιμο, κόψαμε χτες, εκπαιδευτικοί και μαθητές, τις πρωτοχρονιάτικες πίτες μας. Για την παρασκευή τους έβαλαν όλη τους την τέχνη οι μαμάδες του Συλλόγου Γονέων, οι οποίες μερίμνησαν και για τα όμορφα δώρα των τυχερών.
Ευχαριστούμε! Και του χρόνου! 

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Παρουσίαση στολής για το καρναβάλι


Την Τετάρτη 22/1/2014 και ώρα 6.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου θα γίνει από το Σύλλογο Γονέων η παρουσίαση της στολής για το παιδικό καρναβάλι 2014 με θέμα "Καρναβαλοχρώματα εν δράσει". Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να προσέλθουν για να δηλώσουν συμμετοχή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6974822807 (κ. Κακιού Κάντιο) και 6945877752 (κ. Χριστοπούλου Βάσω).

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χάνσελ και Γκρέτελ



Την Πέμπτη 16/1 το σχολείο μας παρακολύθησε την παράσταση "Χάνσελ και Γκρέτελ" στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας. Συντελεστές της παράστασης: Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης - Κέννυ Μακ Λέλλαν, σκηνικά-κοστούμια : Κέννυ Μακ Λέλλαν, σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Γιώργος Δίπλας
Ηθοποιοί: Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Μαντώ Κεραμιδά, Δημήτρης Παπαδάτος, Λυδία Τζανουδάκη.
Φωτό από την παρακολούθηση της παράστασης από το σχολείο μας:

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Το δέντρο των συναισθημάτων


Οι μαθητές του Γ1 την ώρα της ευέλικτης ζώνης εργάστηκαν πάνω στα συναισθήματα. Μίλησαν για το θυμό, την φιλία, την ηρεμία, τη χαρά και τη λύπη. Δημιούργησαν το πάπλωμα της αγάπης. Περισσότερη εντύπωση τους έκανε ο μικρός πρίγκιπας και η αγάπη του για το μονάκριβό του λουλούδι. Συζήτησαν για τη διαφορετικότητα, τις καλές αλλά και τις άσχημες εκφράσεις...

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Το Γ1 αντάλλαξε χριστουγεννιάτικες κάρτες

 Το τμήμα Γ1, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που συμμετέχει, αντάλλαξε χριστουγεννιάτικες κάρτες με το Δημοτικό σχολείο Σούδας και το 2ο Δημοτικό σχολείο Βουρείων στη Χίο. Οι μαθητές επίσης μίλησαν μέσω Skype με τους συμμαθητές τους των άλλων σχολείων. Οι μαθητές από τη Χίο μας έστειλαν και ένα...

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Την Τετάρτη επιστρέφουμε

Διακοπές τέλος. Ξεκούραση τέλος. Την Τετάρτη 8/1/2014 επιστρέφουμε στο σχολείο. Τα μαθήματα ξεκινούν και πάλι. Καλή δύναμη σε όλους μας! 

Τα φετινά καινοτόμα προγράμματα


24 καινοτόμα προγράμματα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και αγωγής υγείας υλοποιούνται φέτος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς. Αναφέρονται σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, όπως η τέχνη, ο αθλητισμός, η μουσειακή εκπαίδευση, η ανακύκλωση, η οικολογία, το παραμύθι, η ιστορία, κ.λπ. Στη διάρκεια της υλοποίησής τους οργανώνονται διάφορες δράσεις εντός και εκτός σχολείου.   

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα έχουμε γενέθλια!

Πρωτοχρονιά σήμερα και το ιστολόγιό μας συμπληρώνει 2 χρόνια ζωής! Με πάνω από 400 αναρτήσεις και περισσότερες από 24.000 επισκέψεις, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ευελπιστεί ότι θα συνεχίσει να είναι έγκυρος χώρος ενγημέρωσης, αλλά και βήμα έκφρασης για τη σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!