Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο απολογισμός του 3ου Παζαριού Αλληλεγγύης

Τα έσοδα που προέκυψαν για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς από το 3ο Παζάρι Αλληλεγγύης ήταν, κατά τμήμα, τα εξής:
Β2 και Γ1 115,10 €
Δ1            100 €
Δ2            64,40 €
E1            100 €
Ε2            57 €
ΣΤ1          116,40 €
ΣΤ2          72 €
Συνεισφορά Συλλόγου Γονέων 100 €
Συγκεντρώθηκαν δηλαδή συνολικά  724,90 €.
Από τα 188,40 € που συγκέντρωσαν τα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης θα κρατήσουν το 40%, δηλ. 75,36 € για να χρηματοδοτήσουν διάφορες δράσεις τους. Το ποσό συνεπώς που θα διατεθεί για...

Άνεμος στα μάτια


Ο Ανδρέας Θανασούλας, ο εκπαιδευτικός που διδάσκει το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής φέτος στο σχολείο μας, δεν έχει μόνο θεατρικές αλλά και λογοτεχνικές ανησυχίες, καθώς έχει εκδώσει από το 2008 το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Άνεμος στα μάτια". Αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου προσέφερε στο 3ο Παζάρι Αλληλεγγύης. Τον ευχαριστούμε πολύ! 

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αϊ Βασίλης ήρθε!

  Τελικά ο Αϊ-Βασίλης κράτησε το λόγο του και ήρθε (κι ας μην το πίστευαν πολλοί). Πάρκαρε το έλκηθρο στο γήπεδο του μπάσκετ, ενώ οι κουρασμένοι τάρανδοι ξεδίψασαν με νερό που ήπιαν από τις βρύσες του προαυλίου. Μαζί με τους βοηθούς του πέρασε από όλες τις τάξεις, έδωσε στα τα παιδιά από ένα...

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ραντεβού σε... 2 χρόνια

Ο Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία
Τελευταία ημέρα μαθημάτων χτες. Το πρωί πήγαμε στον Προφήτη Ηλία, εκκλησιαστήκαμε, κοινωνήσαμε και πήραμε αντίδωρο από τον παπα-Ανδρέα. Στο σχολείο μας περίμενε μια ωραία  έκπληξη. Ο Άγιος Βασίλης κράτησε το λόγο του και πέρασε από όλες τις τάξεις προσφέροντας στους μαθητές μας από ένα όμορφο δώρο. Ύστερα κάναμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές ενώ οι μικρές τάξεις είδαν ταινία.
Χαιρετηθήκαμε, φιληθήκαμε και...

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Βοήθεια σε οικογένειες

Όταν παίρνεις νιώθεις όμορφα, όταν δίνεις νιώθεις ακόμα πιο όμορφα. Έτσι νιώσαμε κι εμείς σήμερα. Γιατί; Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προφήτη Ηλία ενώσαμε τις δυνάμεις μας και βοηθήσαμε οικογένειες της περιοχής μας, που λόγω κρίσης βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Προσφέραμε ...

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η Ακαδημία Αθηνών τιμά τους μαθητές του Λυκείου Δεμενίκων

Μεγάλη τιμή για τους μαθητές της Γ' Τάξης του Λυκείου Δεμενίκων, οι οποίοι τμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών επειδή διέθεσαν το ποσό που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους στη νοσηλεία και εγχείριση του 15χρονου Μανώλη, μαθητή του 11ου Γυμνασίου Πατρών. Λεπτομέρειες εδώ.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αη-Βασίλης προσγειώθηκε στο προαύλιο

Ο σάκος που άφησε ο Αη-Βασίλης
Ο Αη- Βασίλης χάνεται στους ουρανούς


Τη Δευτέρα το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, φάνηκε στον ουρανό πάνω από το σχολείο μας μέσα στο φωτεινό του έλκηθρο, που το έσερναν 8 υπέροχοι τάρανδοι, ο Αη-Βασίλης, ντυμένος με την κατακόκκινη στολή του! Αφού προσγειώθηκε, άφησε στην κεντρική πόρτα ένα μεγάλο γαλάζιο ταχυδρομικό σάκο. "Εδώ τα παιδιά θα ρίξουν τα...

Ολοκληρώθηκε το 3ο Παζάρι Αλληλεγγύης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Παζάρι Αλληλεγγύης που οργάνωσαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, το 2ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για τη στήριξή τους. Σύντομα θα αναρτηθούν στο blog αναλυτικά τα έσοδα που προέκυψαν. Πατήστε παρακάτω στο "Διαβάστε περισσότερα" για να δείτε πολλές εικόνες από το παζάρι.  

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή

Την Τετάρτη το απόγευμα τα δύο τμήματα της Δευτέρας τάξης παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν. Μουσικές τραγούδια, θεατρικά συνέθεσαν ένα όμορφο γιορτινό παζλ. Συμμετείχαν και μαθήτριες της Έκτης τάξης. Θερμές ευχαριστίες στις δύο δασκάλες της Δευτέρας, την κ. Δράκου και την κ. Κορφιάτη, καθώς και στην μουσικό κ. Δούβρη.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

3ο Παζάρι Αλληλεγγύης

3ο Παζάρι Αλληλεγγύης

Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
από το πρωί μέχρι τη 1.30'

στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς

Διοργάνωση:
2ο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς
2ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
                                                          Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Την Τετάρτη η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 6  το απόγευμα σας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, που έχουν προετοιμάσει με πολύ κόπο, αγάπη και μεράκι τα δύο τμήματα της Δευτέρας.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 6 το απόγευμα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τη Β' τάξη

Πέμπτη  19  &  Παρασκευή  20 Δεκεμβρίου: 3ο Παζάρι Αλληλεγγύης

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου: επίδοση βαθμολογίας α' τριμήνου, 11.45΄ π.μ.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου: Εκκλησιασμός, Ο Αη-Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά του σχολείου, χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες 

18 μονάδες αίματος

25 αιμοδότες προσήλθαν στην αιμοδοσία που οργανώσαμε την Παρασκευή 13/12/2013 στο σχολείο μας. Για διάφορους λόγους οι 7 από αυτούς δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν, οπότε ο τελικός αριθμός των μονάδων αίματος που συγκεντρώθηκαν ήταν 18. 

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Εθελοντική αιμοδοσία

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΒΡΥΑΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

9.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.




Το Β2 γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα του παιδιού


                                   

Η Β2 τάξη, με την καθοδήγηση της δασκάλας Κορφιάτη Ευτυχία, αφιέρωσε ένα δίωρο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού. Οι μαθητές άκουσαν τραγούδια για την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο, δημιούργησαν κολλάζ και έφτιαξαν όμορφα περιστέρια.    

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση για την αιμοδοσία

Σήμερα φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την κ. Ελ. Θεοδωρή, αιματολόγο, δ/ντρια του κέντρου αιμοδοσίας του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας", η οποία ενημέρωσε τους μαθητές μας για την αιμοδοσία και την αξία της. Μέσα από την παρακολούθηση ταινίας κινουμένων σχεδίων και powerpoint τα παιδιά έμαθαν για το αίμα και το πόσο σπουδαίο είναι το προσφέρουμε στο συνάνθρωπο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο σχολείο μας.  

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Εκδρομή στο τένις κλαμπ Εγλυκάδας


Μπορεί την Τετάρτη ο καιρός να μη βοήθησε, αποζημιωθήκαμε ωστόσο την Παρασκευή: η εκδρομή στο τένις κλαμπ της Εγλυκάδας τα είχε όλα: καλό καιρό, ήλιο, παιχνίδι και πολύ τένις. Οι υπεύθυνοι φρόντισαν γι' αυτό δίνοντάς μας ρακέτες και μπαλάκια. Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου, η οποία ξεκίνησε...

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κι άλλο βιοκαύσιμο στη δεξαμενή μας

Άλλα 100 λίτρα βιοκαύσιμο παραλάβαμε την Πέμπτη 5/12/13 από την ΑΔΕΠ. Η προσπάθεια συνεχίζεται: όποιος επιθυμεί να μας βοηθήσει μπορεί κάθε Τρίτη να φέρνει στο σχολείο μας τηγανέλαιο. 

Κλάδεμα ευκάλυπτου

Συνεργείο του Δήμου κλάδεψε την Τετάρτη 4/12/13 τον ευκάλυπτο του προαυλίου μας.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Από την επίσκεψη της Β' τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εικόνες από την επίσκεψη της Β' τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Πατήστε στο "Διαβάστε περισσότερα" για να δείτε κι άλλες εικόνες

Καραβοπληξία...

Μη νομίζετε ότι έχουμε πάθει καραβοπληξία, απλώς ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το παραδοσιακό ελληνικό χριστουγεννιάτικο στόλισμα των καραβιών.
(Δημιουργίες των μαθητών μας στα Εικαστικά).


Πατήστε στο "Διαβάστε περισσότερα" για να δείτε πολλές... καραβόπληκτες εικόνες

H Πρώτη δημιουργεί

Δημιουργίες μαθητών της Α'  τάξης στο μάθημα των Εικαστικών.




Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αναβολή εκδρομής

Η εκδρομή, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/12 στο τένις κλαμπ της Εγλυκάδας, αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας. 

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Προσφορά βιβλίων στο σχολείο



Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς ευχαριστεί θερμά τον εκδοτικό οίκο "Σαββάλα" για την προσφορά βιβλίων που έκανε για την βιβλιοθήκη του.