Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η Β' τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Τα δύο τμήματα της B' τάξης επισκέφτηκαν την Πέμπτη 28/11/13 το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν τόσο από το χώρο όσο και από τα εκθέματα. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι δύο...

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εικόνες από την επίσκεψη στο Μουσείο λαϊκής Τέχνης και στα ΕΛΤΑ


        

Εικόνες από την επίσκεψη της Γ' τάξης στο Μουσείο λαϊκής Τέχνης και στα ΕΛΤΑ:





                                                        


Η Γ΄ τάξη στο Μουσείο λαϊκής τέχνης και στα ΕΛΤΑ

Τα παιδιά στην είσοδο του μουσείου
Τα δύο τμήματα της Τρίτης τάξης, στο πλαίσιο προγράμματος e-twinning που υλοποιούν, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 28/11/13 αρχικά το μουσείο λαϊκής τέχνης στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου της Πάτρας και στη συνέχεια την έκθεση γραμματοσήμου στα ΕΛΤΑ. Τα παιδιά συνόδευσαν οι...

Τα μαθήματα του Συλλόγου Γονέων

Το Σάββατο 30/11/13, εορτή του Αγ. Ανδρέα, τα μαθήματα Χορού, Μπάσκετ και Ζωγραφικής του Συλλόγου Γονέων δεν θα πραγματοποιηθούν.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πρακτικές ασκήσεις φοιτητών

Ξεκίνησαν σήμερα 26/11/13 τις πρακτικές ασκήσεις τους στο σχολείο μας τριτοετείς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε αυτή τη φάση θα παρακολουθούν διδασκαλίες, ενώ το Γενάρη θα διδάξουν. Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου θα φιλοξενήσουμε τεταρτοετείς φοιτητές.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων

Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Οβρυάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25/11/13 στις 5.30' το απόγευμα στον χώρο εκδηλώσεων. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σκάκι στο σχολείο

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει και φέτος στο πρόγραμμα σχολικού σκακιού «Παίζω Σκάκι – Μαθαίνω Σκάκι» που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου, σε μέρα και ώρα που θα γνωστοποιηθεί αργότερα. Μπορούν να λάβουν μέρος όσοι μαθητές επιθυμούν, ανεξάρτητα από το αν γνωρίζουν ή όχι σκάκι. Σε περίπτωση συμμετοχής...

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ταξιδεύοντας με τον Τζέιμ

Ο Δήμος Πατρέων φιλοξενεί στην Οβρυά την επιτυχημένη παιδική παράσταση, στηριγμένη στον μύθο του Αισώπου ο Τζίτζικας και Μέρμηγκας, "Ταξιδεύοντας με τον Τζέιμ” του Διονύση Μπάστα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Οβρυάς (κάτω από την κεντρική πλατεία), την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί.
Περισσότερα εδώ.

Εικόνες από τη γιορτή του Πολυτεχνείου






 

  


 


 
 


Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

40 χρόνια μετά...

H γιορτή που παρουσίασαν σήμερα τα παιδιά της Ε΄ τάξης, με την ευκαιρία της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μας ταξίδεψε 40 χρόνια πίσω, τότε που φοιτητές πάλευαν για ελευθερία και δημοκρατία. Γίναμε όλοι κοινωνοί του μηνύματος για ενότητα, ομοψυχία και διαρκή αγώνα. Ακούραστοι εμψυχωτές των μαθητών ήταν οι δύο δάσκαλοι της τάξης, η κ. Φωτοπούλου Θεώνη και ο κ. Γεωργάκης Βασίλειος. Στην προσπάθεια συνέβαλε και η μουσικός μας κ. Δούβρη Αρχόντω.

Σύντομα θα αναρτηθούν εικόνες από τη γιορτή.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Γιορτή για το Πολυτεχνείο

Παρασκευή 15/11/2013: η γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Θα ξεκινήσει στις 8.45' και η διάρκειά της θα είναι περίπου 1 ώρα. Υπεύθυνοι για την πραγματοποίησή της είναι οι εκπαιδευτικοί και οι δάσκαλοι του Ε1 και του Ε2.
Είστε όλοι καλεσμένοι.

Σχολή Γονέων

Από το Δήμο Πατρέων έφτασε στο σχολείο το παρακάτω έγγραφο που αφορά τη λειτουργία Σχολής Γονέων από το Τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου:


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Σχολή Γονέων ξεκινά τις ομαδικές συναντήσεις και δράσεις της.

Η Σχολή Γονέων έχει στόχο να συμβάλλει στην:

·        Ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων

·        Βελτίωση της επικοινωνίας γονέων-παιδιών

·        Ανάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων στην οικογένεια

Ενδεικτική Θεματολογία (εστιασμένη στις ψυχοκοινωνικές ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας )

Επικοινωνία στην οικογένεια, Αυτοεκτίμηση, Έκφραση συναισθημάτων, Οριοθέτηση - Υπευθυνότητα, Διαχείριση συγκρούσεων, Αντιζηλία, Παιδικοί Φόβοι, Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση)



Οι Ομάδες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα

Η Αντιδημαρχία Παιδείας οργανώνει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές δημοτικού, που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από την κρίση. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο 11ο και στο 19ο Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας. Πληροφορίες στο σχολείο μας.

Διπλοπαρκάρισμα στην είσοδο του σχολείου

Επειδή κατά την αποχώρηση των μαθητών το μεσημέρι πολλοί γονείς διπλοπαρκάρουν προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο στο εξής θα αναγκάζεται να καλεί την Τροχαία.   

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τα στατιστικά του blog μας


Το ιστολόγιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς πρωτολειτούργησε το Γενάρη του 2012, μετράει δηλαδή 23 μήνες ζωής. Στο διάστημα αυτό προσφέρει ενημέρωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα τεκταινόμενα του σχολείου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Έχει δεχτεί περισσότερες από 22.000 επισκέψεις από πολλές χώρες του κόσμου, ακόμα και από πολύ μακρινές. Τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα την έχει από...

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ενημερωτική συνάντηση για την αυτοεκτίμηση

Τη Δευτέρα 4/11/13 μίλησε στο σχολείο μας η Χαρά Αλεξίου, ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαϊας, σχετικά με την αυτοεκτίμηση. Παρευρέθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί καθώς και φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Κέντρο. 

Πρωινή ζώνη

H Πρωινή Ζώνη λειτουργεί κανονικά. Όσοι μαθητές έχουν κάνει τη σχετική δήλωση μπορούν καθημερινά να προσέρχονται  στο σχολείο από τις 7.00 π.μ.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η ψυχολόγος κ. Αλεξίου στο σχολείο μας

Εικόνα από ανάλογη εκδήλωση στο
σχολείο μας τον περασμένο Φεβρουάριο 
Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17.30' θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ενημερωτική συνάντηση για γονείς. Θα μιλήσει  η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας κ. Χαρά Αλεξίου σχετικά με το πώς μπορούμε να...