Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα φέρνουμε στο σχολείο τηγανέλαιο

Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα 1η Οκτωβρίου συγκεντρώνουμε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς χρησιμοποιημένα τηγανέλαια, από τα οποία θα παραχθεί βιοντίζελ που θα χρησιμοποιήσουμε ως καύσιμο για το καλοριφέρ μας στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τράπεζα Τροφίμων

Στην εποχή της κρίσης, όπου όλοι περνάμε δύσκολα, κάποιοι συμπολίτες μας βρίσκονται σε πραγματική απελπισία. 
Προσφέροντας, στην Τράπεζα Τροφίμων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς δε λύνουμε το πρόβλημα. Βοηθάμε ωστόσο οικογένειες μαθητών μας να μην έχουν άδειο το μεσημεριανό τραπέζι τους και να μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους το αυτονόητο: φαγητό!
Κάθε είδους προσφορά γίνεται δεκτή στο χώρο του σχολείου, Βενιζέλου 1-3. Τηλ.: 2610-524609. Μail:  2dimovryas@gmail.com

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ρούχα μαθητών

Μαθητές του σχολείου μας ξεχνούν κατά καιρούς ρούχα στις αίθουσες, τα οποία μετά δεν αναζητούν. Τα έχουμε συγκεντρώσει όλα στο ισόγειο του σχολείου, στο χώρο πίσω από το ασανσέρ. Θα είναι διαθέσιμα για εύλογο διάστημα και κατόπι θα παραδοθούν στην εκκλησία. 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Βιοντίζελ από τηγανέλαιο για οικονομική θέρμανση του σχολείου μας

Η εταιρεία που συλλέγει και μετατρέπει τα τηγανέλαια σε βιοντίζελ παρέλαβε από το σχολείο μας σήμερα 20/9 άλλα 4 δοχεία. Έχουμε  έως τώρα παραδώσει 300 λίτρα και ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια. Την προσπάθειά μας, που στοχεύει στην εξασφάλιση οικονομικής θέρμανσης τον χειμώνα, στηρίζει τόσο το κατάστημα της περιοχής  "Τροπικάνα", όσο και οι γονείς και μαθητές του σχολείου μας.
Κάθε Τρίτη  όποιος επιθυμεί, μπορεί να...

Μπάρες στην είσοδο του σχολείου

Μέχρι τώρα το σχολείο μας αντιμετώπιζε πρόβλημα παρκαρίσματος αυτοκινήτων στην κεντρική είσοδό του, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η προσέλευση και αποχώρηση μαθητών και γονέων. Ο Δήμος, ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας, τοποθέτησε στο συγκεκριμένο σημείο μπάρες, οι οποίες...

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Εκκλησιασμός και μάθημα την Παρασκευή 20/9

Ο Αγ. Ευστάθιος
Παρότι πέρσι τα σχολεία της Οβρυάς παρέμειναν κλειστά την ημέρα της γιορτής του Αγ. Ευσταθίου, φέτος, σύμφωνα με οδηγία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας θα λειτουργήσουν. Το πρώτο δίωρο θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ι.Ν. της Κοίμησης της Θεοτόκου (που γιορτάζει λόγω του παρεκκλησίου του Αγ. Ευσταθίου που υπάρχει στο εσωτερικό της). Στη συνέχεια...

Πρόγραμμα Πέμπτης 19/9

Το σχολείο την Πέμπτη 19/9 θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής του συνόλου των εκπαιδευτικών του στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. 

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Τετάρτης 18/9

Την Τετάρτη 18/9 όλες οι τάξεις του σχολείου θα σχολάσουν στις 12.25'. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις 4.15'. Η πρωινή ζώνη όχι. Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Τρίτης 17/9

Και την Τρίτη 17/9 όλες οι τάξεις του σχολείου θα σχολάσουν στις 12.25'. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις 4.15'. Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις. 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Δευτέρας 16/9

Τη Δευτέρα 16/9 όλες οι τάξεις του σχολείου, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, θα σχολάσουν στις 12.25΄. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις 4.15΄. Για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Παράσταση Καραγκιόζη


Την Κυριακή το βράδυ 15/9 στην πλατεία Ντεβέ θα παρουσιαστεί δωρεάν παράσταση Καραγκιόζη, χορηγία του Δήμου Πατρέων. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προφήτη Ηλία θα προσφέρει επίσης δωρεάν στα παιδιά πορτοκαλάδες και σουβλάκια. 

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση σχολικών ειδών


Το σχολείο μας συγκεντρώνει και φέτος σχολικά είδη, με τα οποία θα προμηθεύουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς τους μαθητές μας που, λόγω κρίσης, βρέθηκαν σε ανάγκη.   

Αγιασμός για τη νέα χρονιά

Σήμερα ξεκινήσαμε! Καλωσορίσαμε τα πρωτάκια και τους ευχηθήκαμε καλή μαθητική πορεία! Οι παλιότεροι συναντηθήκαμε μετά από καιρό ηλιοκαμένοι, λίγο ψηλότεροι, χαμογελαστοί και αισιόδοξοι. 
Κάναμε τον Αγιασμό, ο παπα-Ανδρέας μας ευλόγησε κι ύστερα μάθαμε για το πώς θα λειτουργεί το σχολείο φέτος που γίνεται διευρυμένου ωραρίου. 
Δυστυχώς μας λείπουν ακόμα δάσκαλοι και ειδικότητες. 
Κατόπι μπήκαμε στις αίθουσες, γνωρίσαμε τους νέους δασκάλους, πήραμε τα καινούρια βιβλία που μύριζαν φρέσκο χαρτί και... φύγαμε για τα σπίτια μας.
Αύριο 8 και 10 χτυπάει το κουδούνι για το πρώτο μάθημα!
Καλή χρονιά να έχουμε!

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τετάρτη πρωί ξεκινάμε...

Την Τετάρτη 11/9 το σχολείο ξεκινάει. Στις 8.30' το πρωί θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός και κατόπι οι μαθητές θα περάσουν στις αίθουσες για να γνωριστούν με τους δασκάλους τους και να παραλάβουν τα νέα τους βιβλία. Την ίδια ώρα θα γίνει ενημέρωση των γονέων της Πρώτης τάξης. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 10 π.μ.    

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Υπογράφτηκε μελέτη για την αποχέτευση σε Οβρυά, Δεμένικα και άλλες περιοχές

Αντιγράφουμε από το thebest.gr:

Μετά την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ, την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την έγκριση από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), ο Δήμαρχος Πατρέων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιάννης Δημαράς, υπέγραψε με την ανακηρυχθείσα ανάδοχο «ΣΙΓΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε. – ΧΑΡΔΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε. – PROTON ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΠΕ» την ανάθεση... 

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κόμικ και σχολικά βιβλία από το παρελθόν




Μπείτε εδώ για να δείτε και να ξεφυλλίσετε ολόκληρα τεύχη κόμικ καθώς και παλιά σχολικά βιβλία. Εξαιρετική δουλειά! Άξιοι συγχαρητηρίων οι δημιουργοί του συγκεκριμένου site!