Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το σχολείο ανοίγει


Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς θα είναι καθημερινά ανοιχτό.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μια σπουδαία θεατρική παράσταση στην Οβρυά

Ο σκηνοθέτης της παράστασης και
πρωταγωνιστής Δ. Βούλτσος
Μια σπουδαία παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Οβρυά το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ. Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας του αριστουργηματικού διηγήματος του Εμμ. Ροϊδη "Ψυχολογία Συριανού συζύγου". Τη σκηνική προσαρμογή του κειμένου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Διονύσης Βούλτσος, ο οποίος ερμηνεύει και τον συριανό σύζυγο. Για την μουσική διαδρομή της παράστασης, ο πατρινός...

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στην Οβρυά του παρελθόντος

Στο παρελθόν γινόταν μεγάλο πανηγύρι στην Οβρυά με την ευκαιρία του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου.  Επίκεντρο βέβαια ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός. Κόσμος πολύς ερχόταν από την Πάτρα, αλλά και από κοντινά ή πιο μακρινά χωριά, όχι μόνο για να προσκυνήσει, αλλά και για να ψωνίσει από το πλήθος των πλανόδιων μικροπωλητών που έστηναν στον κεντρικό δρόμο τους πάγκους με την πραμάτεια...

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η Οβρυά γιορτάζει



Της Παναγίας αύριο! Το Πάσχα του καλοκαιριού... Ο Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου γιορτάζει και μαζί όλη η Οβρυά. Παλιότερα στην περιοχή μας γινόταν μεγάλο πανηγύρι. Τώρα οι καιροί άλλαξαν.
Ανήμερα θα τελεστούν δύο Θείες Λειτουργίες, στις 4.00 και στις 7.15. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν εσπερινός, παράκληση και λιτάνευση της εικόνας. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.  Χρόνια πολλά!!!

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κοινωνικό Φροντιστήριο από τον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων τα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, μπορούν να κάνουν δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών σε φροντιστήρια της πόλης. Μπείτε εδώ για να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά και άλλες λεπτομέρειες.  

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ο Μητροπολίτης στην Οβρυά

Χτες Κυριακή 11/8/2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος παρευρέθη και ιερούργησε στη Θ. Λειτουργία του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς. Για λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ναού ή πατήστε εδώ.  

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου συμπλήρωσε 9 χρόνια ζωής


Η γέφυρα ολοκληρωμένη
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, έργο σύμβολο για την Πάτρα, συμπλήρωσε 9 χρόνια ζωής. Ένα κολοσσιαίο δημιούργημα που άλλαξε τα δεδομένα της περιοχής μας, καθώς διευκόλυνε την επικοινωνία της Δ. Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και με την Δ. Ευρώπη. Δείτε εδώ το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic για την κατασκευή της.