Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Απολύμανση


Συνεργείο του Δήμου Πατρέων απολύμανε σήμερα Τετάρτη 26/6 το σύνολο των χώρων του σχολείου μας (αίθουσες, αποθήκες, τουαλέτες κ.λπ).
 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

To blog συνεχίζει και το καλοκαίρι

Μπορεί η σχολική χρονιά να ολοκληρώθηκε, όμως το blog μας θα παραμείνει ενεργό. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές μας θα συνεχίσουν να ενημερώνονται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για ζητήματα που αφορούν τόσο το σχολείο όσο και την ευρύτερη περιοχή. Το mail του ιστολογίου μας (2dimovryas@gmail.com) είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να...

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Οριστικό: διευρυμένου ωραρίου το σχολείο μας από τον Σεπτέμβρη

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς περιλαμβάνεται στα 321 δημοτικά σχολεία της χώρας, που από το Σεπτέμβρη θα λειτουργούν ως ΕΑΕΠ, ως σχολεία δηλαδή με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα και διευρυμένο ωράριο. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν μαθήματα όπως οι Νέες Τεχνολογίες, η Θεατρική Αγωγή, τα Εικαστικά, η Φιλαναγνωσία κ.λπ., ενώ θα...

Πώς έκλεισε φέτος η χρονιά

Ας θυμηθούμε, πατώντας εδώ, πώς έκλεισε φέτος η σχολική χρονιά.

Το τέλος της σχολικής χρονιάς


Το σχολείο έκλεισε οριστικά για το σχολικό έτος 2012-13. Μια ακόμα χρονιά πέρασε στην ιστορία. Μια χρονιά που μας κούρασε με μαθήματα και διαγωνίσματα, που μας "ανέβασε" με γιορτές, επισκέψεις και εκδηλώσεις, που μας λύπησε με καυγάδες και φιλονικίες. Έτσι είναι η ζωή. Γεμάτη εμπειρίες που πρέπει να τις χρησιμοποιούμε ως οδηγό για εκείνα που θα έρθουν...
Το σχολείο ευχαριστεί όλους εκείνους που βοήθησαν φέτος τη λειτουργία του και στήριξαν τις πρωτοβουλίες του (εκδηλώσεις, γιορτές, χριστουγεννιάτικο παζάρι, Τράπεζα Τροφίμων, αιμοδοσία, εράνους, συλλογή τηγανέλαιων  κ.λπ):
Το Σύλλογο Γονέων,
Τα s/m Αράπης, 
Τα ψητοπωλεία Μangiare στα Ψηλαλώνια και Tropikana στην Οβρυά, 
την εταιρεία Βioenergy,
 τα βιβλιοπωλεία Κύβος και Πολύεδρο, 
το Cafe Γιαννόπουλος,
μεμονωμένους γονείς που μας βοήθησαν με πολλούς τρόπους.
Καλό καλοκαίρι!

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παρασκευή 21 Ιουνίου: η τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου


Οι εγγραφές στην Α΄ τάξη και στο Ολοήμερο ολοκληρώνονται την Παρασκευή 21 Ιουνίου, που είναι και η τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου για το 2012-13. Από την επόμενη εβδομάδα το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το σχολείο αποκτά βεστιάριο

Οι πραγματικά εντυπωσιακές στολές της παράστασης του Γ2, που παρουσιάστηκε το βράδυ της 12ης Ιουνίου, χρηματοδοτήθηκαν (σε μεγάλο βαθμό) από το ίδιο το σχολείο και θα αποτελέσουν τη μαγιά για τη δημιουργία βεστιαρίου.   

Η γιορτή λήξης

Την Πέμπτη το βράδυ (13/6) το σχολείο μας γιόρτασε στο γήπεδο του μπάσκετ τη λήξη του σχολικού έτους. Η Πρώτη τάξη και η Δευτέρα μας συγκίνησαν με το Ταμαλό, το Φεγγαράκι το λαμπρό και τη χτυπημένη Αρκούδα που την έσωσαν τα παιδιά. Το Γ1 μας διασκέδασε με τις μουσικές καρέκλες του ενώ οι πειρατές του Δ2 κούρσεψαν το σχολείο. Η Πέμπτη και η Έκτη τάξη χόρεψαν μοντέρνους χορούς. Στο πιο συγκινητικό κομμάτι της βραδιάς αποχαιρετήσαμε τους...

Οι Ολύμπιοι θεοί συνεδρίασαν στην... Οβρυά


Οι Ολύμπιοι θεοί συνεδρίασαν στην... Οβρυά. Θέμα τους τα οικολογικά προβλήματα της εποχής. Μετά από συζήτηση εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν περισσότερη ευαισθησία απ΄ όλους μας πάνω σε θέματα περιβάλλοντος. Αυτό ήταν το θέμα...

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οι αφίσες για την Κοκκινοσκουφίτσα και το Ασχημόπαπο


Οι καλαίσθητες αφίσες που εκτυπώθηκαν με την ευκαιρία της παρουσίασης των μουσικών παραμυθιών "Το ασχημόπαπο αλλοδαπός"    και η "Κοκκινοσκουφίτσα κυνηγός" από το Δ1 στις 10 και 11 Ιουνίου στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας.              



Το σχολείο μας προτείνεται ως ΕΑΕΠ (διευρυμένου ωραρίου)

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς συμπεριλαμβάνεται και πάλι στα σχολεία που η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας προτείνει να λειτουργήσουν με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και διευρυμένο ωράριο από το Σεπτέμβριο του 2013. Η ίδια πρόταση για τα ίδια σχολεία είχε κατατεθεί και πέρυσι χωρίς όμως να υλοποιηθεί για κανένα από αυτά. Σε περίπωση που το σχέδιο φέτος προχωρήσει, οι μαθητές θα...

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μια εκπληκτική παράσταση

Ανατρεπτική, πρωτότυπη και ξεσηκωτική η μουσική παράσταση που παρουσίασε η Δ1 τάξη τη Δευτέρα και την Τρίτη 10 και 11 Ιουνίου στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τα σχόλια από τους θεατές διθυραμβικά.
Συγχαρητήρια σε όλους: στους εμψυχωτές εκπαιδευτικούς Β. Γεωργάκη, που έγραψε τα κείμενα, Στ. Γουναρίδου που τα μετέφρασε στα Αγγλικά και σε όλα τα παιδιά που έπαιξαν.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ζωγράφο-γονέα του σχολείου μας κ. Κασπίρη για την αφιλοκερδή  παραχώρηση του εκπληκτικού...

Τα παιδιά μας στο ματς Απόλλωνας - ΠΑΟΚ!

Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς οργάνωσε μαθήματα μπάσκετ για τους μαθητές μας. Προπονητής ήταν ο γυμναστής Γιάννης Δίπλαρος. Με δική του μάλιστα πρωτοβουλία τα παιδιά επισκέφτηκαν το γήπεδο του Απόλλωνα και παρακολούθησαν το παιχνίδι της ομάδας με τον ΠΑΟΚ. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το καταχάρηκαν.









  

Τελευταία εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου. Εγγραφές σε Α΄τάξη και Ολοήμερο


Την Παρασκευή 14/6 δόθηκαν στους μαθητές οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών. Το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα. Οι εγγραφές στην Α΄ τάξη ολοκληρώνονται την Παρασκευή 21/6. Την ίδια ημέρα ολοκληρώνονται και οι εγγραφές στο ολοήμερο για το σχολικό έτος 2013 - 14. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο στο τηλέφωνο 2610-524609. 

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Γιορτή λήξης

Πέμπτη 13/6/13

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου μας

Ώρα έναρξης 9.00' μ.μ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Οι θεοί συνεδριάζουν...

Τετάρτη 12 Ιουνίου, 8.15΄μ.μ.
Θεατρική παράσταση

Το  Γ2 παρουσιάζει στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας το

«Συνέδριο των ολύμπιων Θεών για το περιβάλλον»


Μετά το τέλος της παράστασης οι γονείς θα προσφέρουν κέρασμα.

Το χορευτικό του σχολείου στο τουρνουά ποδοσφαίρου

Εικόνες από τη συμμετοχή του χορευτικού των κοριτσιών της ΣΤ΄ τάξης στο τουρνουά ποδοσφαίρου σχολείων της Μεσάτιδας. Τη χορογραφία επιμελήθηκαν μέλη του Συλλόγου Γονέων.




Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Θεατρική παράσταση από το Δ1

Μουσικά παραμύθια:

Το Ασχημόπαπο Αλλοδαπός
Η Κοκκινοσκουφίτσα Κυνηγός

Το δάσος των παραμυθιών... σε κρίση! Ελάτε να το σώσουμε... όλοι μαζί!

Συντελεστές παράστασης: Οι μαθητές της Δ1 τάξης
Εμψυχωτές: οι εκπαιδευτικοί Στέλλα Γουναρίδου και Βασίλης Γεωργάκης

Διάλογοι στην Αγγλική Γλώσσα, παρουσίαση και ατάκες στην Ελληνική.
2 παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 11 και 12 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Το Ε2 και η Β' τάξη στο Πολύεδρο

H αρκούδα τραυματισμένη. Τα ζώα
προσπαθούν να τη βοηθήσουν
Ένα όμορφο πρωινό περάσαμε το Σάββατο το πρωί 8/6 στο βιβλιοπωλείο Πολύεδρο. Η Ε1 τάξη παρουσίασε δράσεις και κατασκευές από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποίησε στη διάρκεια του έτους και η Β' τάξη το παραμύθι για την Αρκούδα που εμπνεύστηκαν οι μαθητές από την επίσκεψή τους στο "Δρω" της Ναυπάκτου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η...

Το Ε2 στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Την Παρασκευή 7/6 οι μαθητές της Ε2 τάξης μαζί με το δάσκαλό τους επισκέφτηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Πάτρας. Ενημερώθηκαν βιωματικά για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να κινούνται στους δρόμους και ανανέωσαν το ραντεβού της για του χρόνου, όπου θα γίνει το 2ο επίπεδο εκπαίδευσης.  

Σάρωσε η Οβρυά στο τουρνουά ποδοσφαίρου

Σάρωσε η Οβρυά στο τουρνουά ποδοσφαίρου που οργάνωσαν οι σύλλογοι γονέων των σχολείων της Μεσάτιδας. Το 1ο Δημοτικό Οβρυάς κατέκτησε το πρωτάθλημα των Δημοτικών σχολείων και το Γυμνάσιο Οβρυάς, για δεύτερη σερί χρονιά, το αντίστοιχο των Γυμνασίων. Την 6η θέση κατέλαβε το δικό μας σχολείο. Στο πρώτο παιχνίδι το Σάββατο 8/6 νικήσαμε την Κρήνη με 3-2. Με ισοπαλία στο επόμενο παιχνίδι με την Καλλιθέα θα παίζαμε στον μεγάλο...

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σήμερα το τουρνουά ποδοσφαίρου των σχολείων της Μεσάτιδας - Το πρόγραμμα των αγώνων

Ξεκινάει σήμερα το τουρνουά ποδοσφαίρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μεσσάτιδας 2013 στις 6.00 μ.μ. στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της Θύελλας.
Θα συμμετάσχουν περίπου 150 μαθητές-αθλητές, οι σύλλογοι των γονέων και οι σύλλογοι των διδασκόντων.
Στο διήμερο τουρνουά θα διεξαχθούν...

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η αρκούδα πάει και στο Πολύεδρο και το Ε2 ανακυκλώνει.



Το Σάββατο 8/6 η αρκούδα της Β' τάξης πάει βόλτα στο βιβλιοπωλείο Πολύεδρο (Κανακάρη και Γεροκωστοπούλου). Οι μαθητές θα παρουσιάσουν το παραμύθι τους και πολλές άλλες δράσεις. Το Ε2 θα παρουσιάσει στον ίδιο χώρο κατασκευές δημιουργημένες από ανακυκλωμένα υλικά.
Είστε όλοι καλεσμένοι. Θα πιούμε και πορτοκαλάδα κερασμένη από το Μangiare στα Ψηλαλώνια.
Το σχολείο ευχαριστεί το Πολύεδρο για τη φιλοξενία. 


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου (7.00 μ.μ.) ο Σύλλογος Γονέων οργανώνει στο προαύλιο του σχολείου μας εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.



Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
  • Αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της μικτής γονέων-δασκάλων και της ομάδας των μαθητών του σχολείου.  
  • Αγώνα μπάσκετ μεταξύ των μαθητών
  • Μουσική βραδιά

Τιμή εισιτηρίου 1 Ευρώ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ημερολόγιο εκδηλώσεων λήξης

Πατήστε στο "Διαβάστε περισσότερα" για να δείτε τις εκδηλώσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Κλειστό το σχολείο την Τετάρτη 5 Ιουνίου


Κλειστό θα παραμείνει το σχολείο την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 λόγω των εκλογών του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων και νηπιαγωγών.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη

Οδηγίες για την εγγραφή μαθητών στην Α' Τάξη:


Οι εγγραφές των μαθητών πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
α. Πιστοποιητικό γέννησης,  οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 
γ. Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης.
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά...

Πετυχημένη αιμοδοσία



    
 


20 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν κατά την αιμοδοσία που οργανώθηκε στο σχολείο μας από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας. Τη διαδικασία παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Παρόν και το γειτονικό 2ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς. Το επόμενο ραντεβού μας με την αιμοδοσία είναι τον επόμενο Δεκέμβρη.

Η Αρκούδα στην Αγορά Αργύρη...

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλαναγνωσίας που υλοποίησαν τα παιδιά της Β' τάξης του σχολείου μας, δημιούργησαν παραμύθι με κεντρικό ήρωα μια αρκούδα, το οποίο εμπνεύστηκαν κατά την επίσκεψή τους στο εκπαιδευτικό κέντρο "Δρω" στη...

Εικόνες από την επίσκεψη του Συλλόγου Γονέων στην Αθήνα

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο)
Μπροστά στο Πολεμικό Μουσείο


Ένας παππούς διηγείται...


Την Τετάρτη  επισκέφτηκε την τάξη μας, το Β2, ο παππούς των μαθητριών μας, κατόπιν πρόσκλησης δικιάς μας, για να μας μιλήσει για τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Ο κος Στάθης μας μίλησε για το επάγγελμα του ντελάλη, του παγωτατζή, του...

Το Ε1 στο Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης: Εικόνες