Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Google 4 doodle

Η Google φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διαγωνισμό “Doodle 4 Google” που έχει ήδη φιλοξενηθεί σε πάνω από 17 χώρες, μέσω του οποίου καλεί όλους τους μαθητές στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το δικό τους, ξεχωριστό λογότυπο για την Google.
H ΣΤ΄1 τάξη του σχολείου μας συμμετέχει με πρωτότυπα έργα, δημιουργίες των ίδιων των μαθητών.
Το έργο του νικητή θα...

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συγχαρητήρια από τον Προϊστάμενο


Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Κ. Παπαγεωργόπουλος διαβίβασε στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης καθώς και στη γυμνάστριά μας τα θερμά και ειλικρινή του συγχαρητήρια για την εμφάνισή του σχολείου μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σημειώνοντας ότι το παράστημα και ο συντονισμός στο βηματισμό των παιδιών αποτελούν αποδείξεις...

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Όρκος των Αγωνιστών


Κάθε χρόνο την παραμονή της εορτής της 25ης Μαρτίου αντιπροσωπείες σχολείων της Πάτρας συγκεντρώνονται στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, όπου γίνεται ανάγνωση του Όρκου των Αγωνιστών και κατάθεση στεφάνου από αντιπρόσωπο του Δημάρχου Πατρέων. Η τιμή της ανάγνωσης του Όρκου κατά τη φετινή εκδήλωση ανήκε στη μαθήτριά μας, και σημαιοφόρο του ΣΤ' 2, Κων/να Γιαννοπούλου.

   

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Επίδοση βαθμολογίας και ενημέρωση γονέων



Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί θα γίνει επίδοση βαθμολογίας για το 2ο τρίμηνο και ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το τμήμα των σημαιοφόρων


Η μαθήτρια Κωνσταντίνα Γ., σημαιοφόρος του ΣΤ΄ 2, συμμετείχε με το τμήμα των σημαιοφόρων που ανοίγει την παρέλαση. Δείτε το βίντεο εδώ.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην παρέλαση του διευρυμένου Δήμου Πατρέων, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για την εμφάνισή του. 
Ευχαριστούμε τη σημαιοφόρο μας Ιωάννα Π., τους παραστάτες και όλους τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  που μας εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στη γυμνάστρια του σχολείου μας, που τόσο μεθοδικά και οργανωμένα προετοίμαζε εδώ και καιρό τα δύο τμήματα που παρέλασαν!
Δείτε εδώ βίντεο με το σχολείο μας που παρελαύνει μπροστά στους επισήμους.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου από την ΣΤ΄ τάξη

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μαζί με τους δασκάλους τους και τη μουσικό του σχολείου μας σχεδίασαν, οργάνωσαν και παρουσίασαν μια όμορφη γιορτή για την 25η Μαρτίου, που περιλάμβανε δραματοποιήσεις, μουσική, χορό και τραγούδια. Δίκαια εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.
Στο ξεκίνημα της γιορτής παρουσιάστηκαν η σημαιοφόρος και οι παραστάτες που θα εκπροσωπήσουν, μαζί με τους...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ευχαριστίες


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς ευχαριστεί θερμά τον εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο για την παραχώρηση του προαυλίου της εκκλησίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δοκιμές ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.  

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Τα χαριτωμένα ανθρωπάκια του Β1


Μέσα στο πνεύμα της αποκριάς, οι μαθητές του σχολείου μας έκαναν διάφορες κατασκευές. Στη φωτογραφία το Β1 δείχνει τα χαριτωμένα ανθρωπάκια που με απλά υλικά δημιούργησε. Και του χρόνου παιδιά!  

Δωρεάν πετρέλαιο στο σχολείο μας από τηγανέλαια

Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΠ  στο σχολείο
Ένα από τα σχολεία που επιλέχτηκε για εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος μετατροπής σε Βιοκαύσιμο χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων είναι και το 2ο Δημοτικό Οβρυάς. 
Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 15 Μαρτίου ήρθε και μίλησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής  Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων. Σύντομα θα...

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δημοσίευση διάψευσης

Πολλά site δημοσιεύουν τη διάψευση του σχολείου μας σχετικά με την είδηση του "Κόσμου" ότι δήθεν μαθητής λιποθύμησε λόγω πείνας.
Πατήστε εδώ ή εδώ

Ψευδής είδηση


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς διαψεύδει κατηγορηματικά τόσο το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος» της Παρασκευής 15ης Μαρτίου 2013 όσο και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τα οποία μαθητής του σχολείου μας, προσερχόμενος στο μάθημα το πρωί της περασμένης Τρίτης, λιποθύμησε επειδή ήταν νηστικός για δύο μέρες. 
Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις (Τράπεζα τροφίμων, χριστουγεννιάτικο παζάρι, δωρεάν σίτιση από το κυλικείο μαθητών) βοηθά οικογένειες της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

To πάρτι του Συλλόγου γονέων


Σήμερα Παρασκευή 15/3/13 από τις 6 μ.μ. και μετά όλοι στο μεγάλο πάρτι που οργανώνει ο Σύλλογος γονέων στο χώρο του σχολείου μας.
Μας περιμένει πολλή μουσική, χορός και εκπλήξεις.
Είσοδος 3 ευρώ.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Το μουσικό άρμα του καρναβαλιού στο προαύλιό μας

Και ξαφνικά, χαμός! 
Τρίτη 12 Μαρτίου και το μουσικό άρμα του καρναβαλιού εισβάλλει στο προαύλιό μας. 
Το μάθημα διακόπτεται και το πάρτι αρχίζει: η μουσική εκκωφαντική, ο χορός ξέφρενος, το κέφι στο κατακόρυφο.
Ευχαριστούμε τον...

Γιορτάσαμε τη μέρα κατά της βίας στο σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας. Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας είδαν βίντεο και κατόπιν συζήτησαν με τους δασκάλους τους σχετικά. Στο τέλος έβαλαν φύλλα στο "δέντρο της φιλίας". Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μας ότι διαφορές μεταξύ μας υπάρχουν, αλλά δεν λύνονται  ούτε με απειλές βίας ούτε βέβαια με χρήση βίας. 
...και στη συνέχεια βάζουν φύλλα στο
δέντρο της φιλίας.
Οι μαθητές βλέπουν βίντεο...

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Επισκέψεις στο σχολείο

Τη Δευτέρα 11/3/13 επισκέφτηκε το  2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς κλιμάκιο της ΔΟΕ αποτελούμενο από τον κ. Αναγνωσταρά και την κ. Γιαννίκου, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς για τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα.
Την Τρίτη 12/3/13 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Παπαδημητράκης, σχολικός σύμβουλος Μουσικής.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Το καρναβάλι των μικρών


Ποιο ήταν το καλύτερο γκρουπ του φετινού παιδικού καρναβαλιού.
Σωστά μαντέψατε.
Η μεγάλη παρέα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς έκλεψε την παράσταση.
Τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους, το καταχάρηκαν και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.
Δείτε εδώ εικόνες και βίντεο από την παρέλαση. 

Τα σουβλάκια της Τσικνοπέμπτης

Το σχολείο μας ευχαριστεί την εταιρεία Bioenergy των κ.κ. Ανδρουτσόπουλου και Φραντζή που μας προσέφερε 550 σουβλάκια με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης. Επίσης ευχαριστεί τους γονείς που από τις 5.30΄ το πρωί κυριολεκτικά "κάηκαν" προκειμένου να τα ψήσουν στο ψητοπωλείο Τροπικάνα.
Να 'ναι όλοι τους καλά! Και του χρόνου! 

Το γαϊτανάκι μας

Το Β1 χορεύει με το γαϊτανάκι
Τι είναι ωραίο, πολύχρωμο, παιχνιδιάρικο και δένει γάντι με το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς; Το βρήκατε: το γαϊτανάκι.
Πολύ μας άρεσε που την Τσικνοπέμπτη χορέψαμε κρατώντας τις πολύχρωμες κορδέλες του...

Μια βροχερή αλλά όμορφη Τσικνοπέμπτη



Μπορεί να έβρεχε ασταμάτητα, αλλά τη χαρήκαμε και αυτή την Τσικνοπέμπτη. Στην αρχή κάναμε μάθημα. Μετά άρχισαν τα ωραία: οι δάσκαλοι μας έβαλαν μουσική μέσα στο σχολείο και αφού μασκαρευτήκαμε χορέψαμε με την καρδιά μας. Παίξαμε με το γαϊτανάκι, φάγαμε σουβλάκια, διασκεδάσαμε πραγματικά. 
Και του χρόνου!

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Υποδεχτήκαμε τον Μάρτη στο τένις κλαμπ της Εγλυκάδας


Η άνοιξη είναι εδώ!
Η πρώτη μέρα του Μάρτη ήταν ηλιόλουστη και πολύ τη χαρήκαμε.
Η εκδρομή μας στο τένις κλαμπ της Εγλυκάδας ήταν πανέμορφη.
Τρέξαμε, γελάσαμε, παίξαμε ποδόσφαιρο και πολύ τένις.
Περιμένουμε ανυπόμονα την επόμενη εκδρομή.