Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εικόνες από την αιμοδοσία

Εικόνες από την επιτυχημένη αιμοδοσία που οργανώσαμε στο σχολείο μας στις 14 Δεκεμβρίου 2012.


Οι μαθητές παρακολουθούν τη διαδικασία της  αιμοδοσίας...

...και περιεργάζονται μια μονάδα αίματος που μόλις ελήφθη.

Το Γ2 δημιουργεί κατασκευές για το παζάρι


Οι μαθητές του σχολείου μας εργάστηκαν με κέφι και διάθεση προσφοράς για το παζάρι που οργανώσαμε. Δείτε εικόνες του Γ2 να...

Προγράμματα που υλοποιούνται φέτος

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς υλοποιούνται φέτος 16 προγράμματα (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αγωγής υγείας). 6 από αυτά σχετίζονται με τη φιλαναγνωσία, 2 με την ανακύκλωση, 2 με το νερό και από ένα με την προστασία των ζώων, τη μεσογειακή διατροφή, τη στοματική υγιεινή, την...

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η ιστορία του Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς

Αντιγράφουμε από το site http://www.i-n-ovrias.gr το ιστορικό του Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς:

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς είναι ένας ιστορικός ναός με μακρά παράδοση. Σύμφωνα με μαρτυρίες κτίσθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ως ένα μικρό ναΐδριο.Ο Ναός κτίσθηκε εξ’ αφορμής της ευρέσεως της εικόνας της Θεοτόκου σε κοντινό χώρο από τη σημερινή θέση της εκκλησίας (νοτιοδυτικά του Ναού).Στη θέση του πρώτου ναού ξεκίνησε η ανέγερση του νέου το 1931 με πολιτικό μηχανικό το Κων/νο Νοκόπουλο. Η αποπεράτωση του Ναού έγινε το 1935 περίπου. Ο Ναός ονομαζόταν από τους πιστούς της περιοχής...

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Το Γ1 γράφει για το λιομάζωμα


Στην  Οβρυά, αλλά και στη γύρω περιοχή, υπάρχουν πάρα πολλές ελιές. Οι γονείς των παιδιών αυτή την εποχή μαζεύουν τις ελιές και πολλές φορές κυρίως τα Σαββατοκύριακα πηγαίνουν και οι μαθητές. Για τη διαδικασία του μαζέματος της ελιάς έγραψαν οι μαθητές της Γ1 τάξης με πολλή χαρά. Το επίκαιρο αυτό θέμα εντάχτηκε στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος: Η ελιά. Μίλησαν για τα προϊόντα που παίρνουμε από τις ελιές, τη σημασία του λαδιού στη διατροφή μας, καθώς και στην εκκλησία (καντήλι, βάφτιση,  ευχέλαιο και άλλα). Επίσης συζήτησαν για...

Μεγάλη η επιτυχία του παζαριού μας!



Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά στο παζάρι που οργανώθηκε το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου στο χώρο του σχολείου. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε συνολικά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.055€!!! Από αυτά, τα 340€ προήλθαν από τις κατασκευές που πούλησαν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης. 
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε...

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

H χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

H χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί από τη Β΄ τάξη την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά Πέμπτη και Παρασκευή.
Κανονικά επίσης θα λειτουργήσει και τις δύο μέρες η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο.  

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Τετάρτη και Πέμπτη το 2ο χριστουγεννιάτικο παζάρι μας

Το σχολείο μας οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χριστουγεννιάτικο παζάρι. Θα έχουμε κατασκευές και γλυκά που δημιούργησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Ξεκινάμε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου (μέχρι τη 1.30΄μ.μ.) και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου όλη μέρα!
Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Σας περιμένουμε όλους!!!
Κατά τη διάρκεια του παζαριού θα...

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ένα γαϊτανάκι στο σχολείο μας


Η οικογένεια Στίκα προσέφερε στο σχολείο μας ένα γαϊτανάκι. Ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε ότι θα το αξιοποιούμε σε κάποιες από τις προσεχείς εκδηλώσεις μας.  

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Δώσαμε αίμα, δώσαμε ζωή!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που οργανώθηκε την Παρασκευή 14/12/12 από το σχολείο μας και το Σύλλογο Αιμοδοτών του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας. Συγκεντρώθηκαν 21 μονάδες αίματος, αριθμός ρεκόρ για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς. Το προηγούμενο είχε επιτευχθεί τον Μάϊο του 2012 και ήταν 16 μονάδες (αύξηση 30%). Ραντεβού το Μάιο του επόμενου έτους για νέο ρεκόρ!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Προσφέρουμε αίμα, προσφέρουμε ζωή!


Την Παρασκευή 14/12/2012 (από τις 8.30΄ μέχρι τις 13.30΄) οργανώνεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς εθελοντική αιμοδοσία από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας. 
Συμμετέχουμε όλοι! Προσφέροντας αίμα, προσφέρουμε ζωή!   

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Οι μαθητές του Γ1 δανείζονται βιβλία

Το σχολείο μας διαθέτει βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία διαφόρων ειδών (λογοτεχνικά, ιστορικά, φυσικών επιστημών, εικονογραφημένα, αθλητικά και άλλα) που μπορούν να δανειστούν οι μαθητές.
Στις 10-12-2012 οι μαθητές της Γ1 τάξης επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη. Γνώρισαν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και τον τρόπο δανεισμού βιβλίων. Κατόπιν δανείστηκαν βιβλία τα οποία αφού διαβάσουν θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος: "Ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του βιβλίου". 



Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Κι άλλα βιβλία...


Το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο (οδός Κανακάρη) προσέφερε στo σχολείο μας βιβλία για τη βιβλιοθήκη του. Ευχαριστούμε!

Βαθμοί α΄ τριμήνου και εκλογές Συλλόγου Γονέων



Την Πέμπτη 13/12/12 στις 11.45 π.μ. θα δοθούν οι βαθμοί και θα γίνει ενημέρωση γονέων για το Α΄ τρίμηνο. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν εκλογές στο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων. Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι στα τηλέφωνα:
6974822807
6983509222

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Προσφορά βιβλίων στο σχολείο μας



Το βιβλιοπωλείο Κύβος (Ακρωτηρίου 280, Μεταμόρφωση Σωτήρος) προσέφερε στo σχολείο μας βιβλία για τη βιβλιοθήκη του. Ευχαριστούμε θερμά!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Προβλήματα καθαριότητας


H μαθήτρια του Δ2 Γεωργία Τ. μιλάει για το πρόβλημα καθαριότητας που συχνά αντιμετωπίζει η περιοχή της Οβρυάς.

Το πρόβλημα της περιοχής της Οβρυάς στην Πάτρα είναι η μόλυνση από τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από τους κάδους. Οι κάδοι  είναι   λίγοι  σε σχέση  με  τους  κατοίκους. Κάποιοι  από εμάς  πετάμε  τα  σκουπίδια από το αυτοκίνητο και κάποιοι άλλοι τα πετάνε ενώ είναι γεμάτοι. Έτσι δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε κοντά στους κάδους γιατί υπάρχει κίνδυνος...

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η αυλή των θαυμάτων

Το γνωστό θεατρικό έργο "Η αυλή των θαυμάτων"του Ι. Καμπανέλη ανεβάζει στην Πολιτεία η θεατρική ομάδα "Ρωγμή" που αποτελείται από εκπαιδευτικούς. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 13 Δεκεμβρίου. Τιμή εισιτηρίου 6 Ευρώ. 

Αναβολή εκδήλωσης


Τη Δευτέρα 10/12/12 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ομιλία της σχολικής συμβούλου Αγ. Ρογδάκη με θέμα τις σχέσεις σχολείου - οικογένειας. Λόγω κωλύματος η εκδήλωση αναβάλλεται.     

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τράπεζα τροφίμων

Η Τράπεζα τροφίμων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρνει τρόφιμα τα οποία θα διατίθενται σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε ανάγκη. 

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012