Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτό το σχολείο αύριο 30/11 (εορτή του του Αγ. Ανδρέα)

Αύριο 30 Νοεμβρίου 2012, εορτή του Αγ. Ανδρέα, το σχολείο μας λειτουργεί κανονικά. Το πρώτο δίωρο, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, θα γίνει εκκλησιασμός των μαθητών στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Στη συνέχεια θα γίνει κανονικά μάθημα. Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο λειτουργούν κανονικά. 

Επίσκεψη της σχολικής συμβούλου

Η Σχολική Σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας επισκέφτηκε σήμερα 29/11/12 το σχολείο μας.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το Γ1 βρίσκει πληροφορίες στον υπολογιστή

Στις 23/11/12 οι μαθητές του Γ1 πήγαν στον υπολογιστή του σχολείου για να βρουν πληροφορίες για την εργασία στη Γλώσσα "Ζώα που απειλούνται". Στο intenet βρήκαμε πληροφορίες και εικόνες και τις εκτυπώσαμε. Έτσι μπόρεσαν και τα παιδιά που δεν έχουν υπολογιστή να δουν πώς βρίσκουμε πληροφορίες μέσω υπολογιστή. 
Στην τάξη διαβάσαμε τις πληροφορίες, συζητήσαμε για τη σημασία ...

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η Σχολική Σύμβουλος στο σχολείο μας


Η Σχολική Σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας θα βρίσκεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς την Πέμπτη 29/11/2012.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δεύτερη ξένη Γλώσσα



Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας που ως 2η ξένη Γλώσσα είχαν δηλώσει Γερμανικά αλλά παρακολουθούν Γαλλικά (επειδή δε συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών για να συγκροτηθεί τμήμα Γερμανικών) μπορούν να μην αξιολογηθούν, μετά από υπεύθυνη δήλωση των γονέων-κηδεμόνων τους στο σχολείο.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το σχολείο μας στο πρόγραμμα "Αριάδνη"

Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος για δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα "Αριάδνη", στόχος του οποίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο και ασφαλούς χρήσης του.  Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία ΥΠΔΒΜΘ και της μονάδας εφηβικής υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μιου Αθηνών. Συμμετέχουν τα τμήματα της  και Στ΄ Δημοτικού. 

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Επανατοποθέτηση πινακίδων

Επανατοποθετήθηκαν στην οδό Βενιζέλου (το δρόμο που περνάει μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς) οι πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας οχημάτων που είχαν αφαιρεθεί από αγνώστους. Η συγκεκριμένη οδός είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από την Πολυτεχνείου προς την Σταυριανού.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εικόνες από τη γιορτή του Πολυτεχνείου

Μπορεί οι φωτογραφίες από τη γιορτή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που οργάνωσε η Ε΄ τάξη του σχολείου μας να βγήκαν σκοτεινές, όμως η εκδήλωση ήταν...

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

H Υπεύθυνη Πολιτιστικών στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 15/11/12 επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Ανδρεάνα Κουφού, υπεύθυνη πολιτιστικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και ενημέρωσε το προσωπικό του σχολείου για θέματα της αρμοδιότητάς της.


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η γιορτή του Πολυτεχνείου

Τη φετινή γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προετοίμασαν με πολύ κόπο και μεράκι οι Ε1΄ και Ε2΄ τάξεις. Μαθητές, δάσκαλοι και μουσικός είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν μια όμορφη και ζεστή γιορτή. Ξεκινάμε την Παρασκευή το πρωί στις 8.30΄ και θα ολοκληρώσουμε περίπου στις 9.45΄. Σας περιμένουμε όλους!



Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ωραία η "Φάρμα"...


Αν κριτήριο για την ποιότητα μιας θεατρικής παράστασης για παιδιά είναι το ενδιαφέρον που αυτά δείχνουν κατά την παρακολούθησή της τότε η "Φάρμα των Ζώων" ήταν μια πολύ καλή παράσταση. Να  είμαστε καλά να ξαναπάμε!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Στη Φάρμα των Ζώων

Αύριο Δευτέρα 12/11/12 οι μαθητές του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας την παράσταση "Στη Φάρμα των ζώων".

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου: Η αδιαφορία του ανθρώπου - αφέντη, εξωθεί τα ζώα της φάρμας να επαναστατήσουν και να κερδίσουν την ελευθερία τους. Έχοντας απαλλαγεί πια από τον άνθρωπο, τα ζώα της φάρμας ελπίζουν να ζήσουν ελεύθερη ζωή, γεμάτη αφθονία. Το όνειρο τους γίνεται πραγματικότητα, μα δυστυχώς δεν διαρκεί πολύ. Κι αυτό γιατί κάποια γουρούνια δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και με αρχηγό τους τον κάπρο Ναπολέοντα δημιουργούν μια νέα τυραννία που παίρνει τη θέση της παλιάς...
Πατήστε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.   

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οι μαθητές του Β1 ζωγραφίζουν το παραμύθι τους

 

Οι ζωγραφιές που δημιούργησαν οι μαθητές του Β1 για το παραμύθι τους "Ο Ψεύτικος Θησαυρός". Κάνουμε κλικ πάνω τους για να τις δούμε μεγαλύτερες. 



Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μαθησιακή στήριξη για μαθητές από το Δήμο


Ο Δήμος Πατρέων οργανώνει πρόγραμμα μαθησιακής στήριξης για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Τα μαθήματα σε ότι αφορά την περιοχή μας θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου. Πληροφορίες και αιτήσεις στο σχολείο μας μέχρι την Παρασκευή 9/11/2012.

Συμμετοχή σε διαγωνισμό

Το ιστολόγιο του σχολείου μας συμμετέχει στο διαγωνισμό που προκηρύσσουν  η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)  για τη βράβευση των καλύτερων ιστότοπων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών (κατηγορία Π.Ε), Γυμνασίων και Λυκείων (κατηγορία Δ.Ε.), καθώς και Διοικητικών Μονάδων (ΔΔΕ και ΔΠΕ) στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.






Απολύμανση


Την Τρίτη 6/11/2012 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας απεντόμωση, μυοκτονία, και μικροβιακή απολύμανση από συνεργείο του Δήμου Πατρέων.