Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το Β1 μιλάει για τον τρύγο

Τα σταφύλια του Β1


Μέσα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων οι μαθητές του Β1 μάθαμε για τον τρύγο. Από τη φροντίδα και το κλάδεμα του αμπελιού ως το πατητήρι, το μούστο και το κρασί. Διαβάσαμε παραμύθια, μιλήσαμε για το Διόνυσο, δραματοποιήσαμε τον τρύγο, τραγουδήσαμε το <<Τσιριτρό>> και στο τέλος φτιάξαμε ένα τσαμπί από σταφύλι με ποπ-κορν.

Το Β1 μαθαίνει για τη σπορά

Ζωγραφιές των μαθητών του Β1


Οι μαθητές του Β1 ζωγραφίζουν το γεωργό να σπέρνει το χωράφι του. Μιλώντας για τη σπορά το διασκεδάσαμε πολύ. Μάθαμε να τραγουδάμε το γεωργό και μετά μαζί με το τραγούδι κάναμε και δραματοποίηση της σποράς.

Το Β1 ζωγραφίζει το φθινόπωρο




Οι μαθητές του Β1 δημιούργησαν ένα ομαδικό ζωγραφικό έργο με εικόνες του φθινοπώρου και το στόλισαν με αληθινά φθινοπωρινά φύλλα.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

To Γ2 φτιάχνει μουστοκούλουρα



Το σχολείο μας βρίσκεται σε μια ημιαστική αναπτυσσόμενη περιοχή όπου πολλοί κάτοικοι προέρχονται από κοντινά χωριά της Αχαΐας  Κύρια ασχολία πολλών παππούδων των μαθητών μας είναι η γεωργία και ανάμεσα στις γεωργικές εργασίες τους είναι ο τρύγος την εποχή του φθινοπώρου. Με τους μαθητές του Γ2 τμήματος, που οι περισσότεροι είχαν πάρει μέρος σε τρύγο, ασχοληθήκαμε με το σχετικό λεξιλόγιο και τα προϊόντα του τρύγου (μούστος-μουσταλευριά-μουστοκούλουρα-κρασί-τσίπουρο). Θέλοντας να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σε ομάδες...

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Εικόνες από τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου



28η Οκτωβρίου 1940

Εικόνες από την όμορφη, γεμάτη αισιόδοξα μηνύματα, γιορτή που παρουσίασαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση των δασκάλων τους, στις 26/10/2012 .




                              








 























Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στις 8.30΄ η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου



Η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου, που διοργανώνεται φέτος από τα δύο τμήματα της Τετάρτης τάξης, θα πραγματοποιηθεί στις 26/10/12. Θα ξεκινήσει στις 8.30΄το πρωί και η διάρκειά της θα είναι περίπου 1 ώρα. 

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη του Γ1 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 η Γ1 τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς επισκέφτηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ζεστό και φιλικό και περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στους μαθητές δόθηκε η δυνατότητα να αναγνωρίσουν τη σημασία τήρησης των κανόνων ασφαλούς μετακίνησης, να εξοικειωθούν με βασικά σήματα του ΚΟΚ και να διαμορφώσουν υπεύθυνη στάση ως πεζοί, ως επιβάτες και μελλοντικοί οδηγοί. Η επίσκεψη θα επαναληφθεί του χρόνου, όπου θα οδηγήσουν ποδήλατα και αυτοκινητάκια που υπάρχουν στο χώρο τηρώντας του ΚΟΚ. 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μήνυση για τις πινακίδες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία

Μήνυση για την καταστροφή των πινακίδων που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς κατέθεσε ο Βοηθός Δημάρχου Χ. Καρκούλιας.
Διαβάστε σχετικά εδώ.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Εκδρομή στον Πρέβεδο


Χτες, Τετάρτη 17/10/2012, το σχολείο μας επισκέφτηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Πρέβεδο. Παίξαμε, αθληθήκαμε, γελάσαμε, περάσαμε καλά...
Ήταν καλός και ο καιρός, ούτε βροχή, ούτε ενοχλητική ζέστη.
Όμορφη εκδρομή!   

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πίνουμε κανονικά νερό


Με fax που απέστειλε ο Δήμος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς μας ενημερώνει ότι μετά από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το νερό του δικτύου στην περιοχή μας είναι καθαρό και μπορούμε να το καταναλώνουμε κανονικά.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θα επαναχρησιμοποιούνται τα βιβλία



Θα επαναχρησιμοποιούνται τα σχολικά βιβλία δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Διαβάστε σχετικά εδώ .

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΣΙΝΕ ΟΒΡΥΑ

Το καλοκαίρι του 1973 εγκαινιάστηκε στην Οβρυά το ΣΙΝΕ ΟΒΡΥΑ, καλοκαιρινός κινηματογράφος ο οποίος για 3 χρόνια λειτούργησε με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσιάζοντας ταινίες της εποχής. Εξαιτίας όμως του γεγονότος ότι η τηλεόραση είχε ήδη αρχίσει να υποκαθιστά το σινεμά, ακολούθησαν περίοδοι με μικρή προσέλευση θεατών. Λειτουργούσε περιστασιακά, μέχρι που το 1986 έκλεισε οριστικά. Το κτήριο υπάρχει ακόμα επί της οδού Δημοκρατίας και είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Γρηγόρη.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Μια όμορφη εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία πήγαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας χτες 10/10/12. Πρώτα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, ύστερα θαύμασαν τα εκθέματα του Μουσείου και  στο τέλος έφαγαν και έπαιξαν στην Κουρούτα. Γύρισαν πίσω κατάκοποι, αλλά γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις.
Σύντομα θα αναρτήσουμε και φωτογραφίες. 

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μονόδρομος η οδός Βενιζέλου


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η οδός Βενιζέλου (που περνάει μπροστά από το σχολείο) είναι μονόδρομος, με κατεύθυνση από την Πολυτεχνείου προς τη Σταυριανού. Παρόλο που οι πινακίδες της Τροχαίας αφαιρέθηκαν βιαίως από ανθρώπους που δεν σκέφτηκαν το πρόβλημα που θα δημιουργούσαν, οφείλουμε όλοι μας να μην κινούμαστε ανάποδα.
Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας και κυρίως τα παιδιά μας. 

Διάθεση γραφικής ύλης


Η γραφική ύλη που συγκεντρώθηκε με την έναρξη του σχολικού έτους διατίθεται πλέον σε μαθητές του σχολείου μας που την έχουν ανάγκη.       

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η Φλόγα της αιμοδοσίας...

Στο τελευταίο της φύλλο η εφημερίδα Φλόγα, που εκδίδει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, δημοσιεύει τα ονόματα όσων αιμοδότησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώθηκε στο σχολείο μας στις 25/5/2012. Επίσης δημοσιεύονται και φωτογραφίες από την ίδια εκδήλωση. 

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Διευκόλυνση στη χορήγηση Ατομικών Δελτίων Υγείας


Με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας μας ενημερώνει ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς   συγκροτήθηκαν επιτροπές σε Νοσοκομεία της Πάτρας για την έκδοση Ατομικών Δελτίων Υγείας. Πληροφορίες στο σχολείο.

Εργασίες για εξασφάλιση πόσιμου νερού στην Οβρυά


Με fax που έστειλε ο Δήμος στο σχολείο μας ενημερώνει για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την αποκατάσταση του προβλήματος της ποιότητας του νερού της Οβρυάς. Στις 6/10/12 θα γίνει μεγάλης έκτασης δειγματοληψία και σε περίπτωση καταλληλότητας θα υπάρξει ενημέρωση.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς


Έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς από το Παναχαϊκό έως τον  Ομπλό. Οι αθλητές ξεκίνησαν για την αφετηρία των αγώνων από το γειτονικό Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου.

Αντιγράφουμε από το best.gr:
Ο αγώνας που διοργανώθηκε από την Λέσχη Αλεξιπτωτιστών της Πάτρας με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων, είχε κέντρο το Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου και οι αθλητές πέταξαν από τον χώρο απογείωσης του Παναχαικού όρους στα 1100 μέτρα υψόμετρο, προς τον Ομπλό και τις ...