Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας

Κατά τη συνάντησή του σήμερα με τη ΔΟΕ ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αναφέρθηκε στη γενικότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας, καθώς και στην κατάσταση της εκπαίδευσης, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί.
Δήλωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των...

Μέχρι την Οβρυά έφτασαν οι καπνοί και τα αποκαΐδια...


Μέχρι την Οβρυά έφτασαν καπνοί και αποκαΐδια από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται μεταξύ Αργυρών Καστριτσίου και Πλατάνου. Η ορατότητα κατά διαστήματα είναι περιορισμένη, ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει,  ενώ η μυρωδιά από τον καπνό είναι ιδιαίτερα έντονη.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Βιβλία στην ώρα τους φέτος...



Από την πληροφόρηση που υπάρχει, τα σχολικά βιβλία φέτος θα βρίσκονται από τον Αύγουστο στα σχολεία και θα διανεμηθούν κανονικά στους μαθητές κατά την ημέρα; του Αγιασμού.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Νέος φωτεινός σηματοδότης

Από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε ότι θα διατεθεί κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ προκειμένου να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Ειρήνης και Φιλίας.  Ο συγκεκριμένος φωτεινός σηματοδότης θα βοηθήσει σημαντικά την ασφαλή διέλευση των οδηγών που κινούνται από Δεμένικα προς Οβρυά ή Πάτρα και αντίστροφα.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ταινία για την ενδοσχολική βία



Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, στο πλαίσιο του μαθήματος της θεατρικής αγωγής, δημιούργησαν μια ενδιαφέρουσα ταινία που ασχολείται με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας.Δείτε την κάνοντας κλικ εδώ.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Πανεπιστημίου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Πανεπιστημίου της Πάτρας σε επιλεγμένα σχολεία του νομού, ανάμεσα στα οποία και στο 2ο Δημοτικό Οβρυάς, που αφορούσε την αξιολόγηση των διδακτικών εγχειριδίων Γλώσσας. Είχε ξεκινήσει το σχολικό έτος 2006-2007 και συμμετείχαν από την πλευρά του σχολείου μας  οι μαθητές, που στη διάρκεια αυτών των ετών πήγαιναν στην ΣΤ΄ τάξη καθώς και...