Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τουρνουά ποδοσφαίρου στο "Τόφαλος"


Η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στο τουρνουά που διοργάνωσε το γραφείο Φυσ. αγωγής στα γήπεδα του Πατραϊκού (Τόφαλος).
Τα αποτελέσματα των αγώνων:
2ο Δημ. Σχ, Οβρυάς - 35ο Δημ. Σχ.:           0-2
2ο Δημ. Σχ, Οβρυάς - Αρσάκειο Δημ. Σχ.: 1-2   

Εικόνες από την αιμοδοσία της 25ης Μαΐου 2012

Εικόνες από την αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς την Παρασκευή  25/5/2012:



Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εικόνες από την επίσκεψη στην κατασκήνωση της Τέμενης

Τη Δευτέρα 28/5/12 το σχολείο μας επισκέφτηκε τις κατασκηνώσεις του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη του Αιγίου. Δείτε φωτογραφίες:   
Οι εγκαταστάσεις

Στην είσοδο της κατασκήνωσης

Κι άλλες φωτογραφίες του τουρνουά ποδοσφαίρου σχολείων Μεσάτιδας

Κι άλλες φωτογραφίες του τουρνουά ποδοσφαίρου σχολείων Μεσάτιδας στη διεύθυνση
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/128489

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε το ποδοσφαιρικό τουρνουά των σχολείων της Μεσάτιδας

Ολοκληρώθηκε το ποδοσφαιρικό τουρνουά των σχολείων της Μεσάτιδας. Η ομάδα του σχολείου μας, παρότι προηγήθηκε με 1-0, ηττήθηκε υελικά από την Κρήνη και κατέλαβε την έκτη θέση. Στο μεγάλο τελικό τα Δεμένικα νίκησαν το 1ο Οβρυάς και κατέκτησαν το τρόπαιο.
Στο πρωτάθλημα των Γυμνασίων πρώτευσε το Γυμνάσιο Οβρυάς. Συγχαρητήρια σε όλους, νικητές και ηττημένους.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! 

Εικόνες από το τουρνουά ποδοσφαίρου σχολείων της Μεσάτιδας

Με κλικ στο "Διαβάστε περισσότερα" δείτε κι άλλες  εικόνες.


Το πειρατικό πάλεψε αλλά....

Το πειρατικό δεν τα πήγε και τόσο καλά.
Στον πρώτο αγώνα του τουρνουά των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μεσάτιδας ηττήθηκε δίκαια από το σαφώς ανώτερο Δημοτικό σχολείο Δεμενίκων. Στον δεύτερο αγώνα τα παιδιά πάλεψαν, και παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα προηγούνταν, τελικά ηττήθηκαν με 6-5 από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.
Σήμερα αγωνίζονται με το το σχολείο της Κρήνης για τις θέσεις 5 και 6.
Ο αγώνας αρχίζει στις 6 το απόγευμα.
Θα ακολουθήσει ο αγώνας Σαραβάλι-Καλλιθέα για τις θέσεις 3 και 4 και στις 8 το βράδυ θα διεξαχθεί ο τελικός ανάμεσα στα Δεμένικα και το 1ο Οβρυάς.   

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!

Σήμερα Σάββατο 26/5/2012 στις 6.00΄ το απόγευμα στο γήπεδο της Θύελλας η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας αγωνίζεται  για την προκριματική φάση του τουρνουά που οργανώνεται μεταξύ των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μεσάτιδας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!

Επιτυχής η εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας


Επιτυχής ήταν η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώθηκε από το σχολείο μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και το Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας. Από τα 25 άτομα που προσήλθαν, αιμοδότησαν οι 16, ενώ οι υπόλοιποι 9, παρότι επιθυμούσαν, δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αίμα για διάφορους ιατρικούς λόγους. Οι 16 μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν αποτελεούν αριθμό ρεκόρ για το σχολείο μας. Το προηγούμενο ήταν 15 μονάδες. 
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: Το 2ο Δημοτικό Σχολείο ήταν το πρώτο από τα σχολεία της περιοχής στο οποίο ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας διενήργησε αιμοδοσία πριν από αρκετά χρόνια.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ξαναρχόμαστε!!!

Το πειρατικό ξανασαλπάρει!
Η ομάδα θρύλος του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι πάλι εδώ!
Το Σαββατοκύριακο η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας αγωνίζεται σε τουρνουά ποδοσφαίρου σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μεσάτιδας και την Τρίτη σε άλλο τουρνουά με ομάδες από την Πάτρα, που οργανώνει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής. Οι σκληρές προπονήσεις συνεχίζονται με τη φιλοδοξία να επαναληφθεί ο θρίαμβος του 2009 (η ομάδα μας ήταν πρώτη σε ολόκληρο το Νομό Αχαΐας) και του 2010 (έφτασε μέχρι τα ημιτελικά). 

Αιμοδοσία την Παρασκευή. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!


Την Παρασκευή 25/5/2012 το πρωί (από 9.30 έως 1.30) θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας αιμοδοσία από το Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας. Επειδή μερικές σταγόνες αίματος μπορούν να είναι σανίδα σωτηρίας για ένα συνάνθρωπό μας σας καλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθειά μας.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!   

Επίσκεψη του Δ2 στο ΚΠΕ Ακράτας


Την Τρίτη 8/5/2012 η Δ2 τάξη επισκέφτηκε το ΚΠΕ Ακράτας μαζί με τη Β' τάξη του γειτονικού Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου.
Τα παιδιά γράφουν για την εμπειρία τους:

Την Τρίτη 8/5/2012 στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ανακύκλωση τώρα!» που υλοποιούμε τη φετινή σχολική χρονιά, επισκεφτήκαμε γεμάτοι απορία το ΚΠΕ Ακράτας. Εκεί μας υποδέχτηκε η εκπαιδευτικός κ. Γιάννα, στην οποία προσφέραμε το ρομποτάκι μας, τον ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΛΗ . Αφού μας ξενάγησε στο χώρο, μας έκανε να νιώσουμε ιδιαίτερα άνετα και όμορφα παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα «Πέτα- πέτα στον καιρό…», που είχε ετοιμάσει η περιβαλλοντική ομάδα. Αρχικά μιλήσαμε για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον κι ύστερα, μέσα από διάφορες δραστηριότητες όπως η ανάγνωση παραμυθιού, ομαδικά παιχνίδια γνωριμίας, κυβολέξεις,  κρυμμένου θησαυρού,

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εκδρομή στο Ναύπλιο

Την Δευτέρα 14 Μάη 2012 τα τμήματα της Ε΄και της ΣΤ΄τάξης πήγαμε ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο.
Επισκεφθήκαμε το Παλαμήδι , το κάστρο που δεσπόζει πάνω απ το Ναύπλιο , καθώς και το ιστορικό κέντρο της πόλης.


Στο Παλαμήδι...ιδανικός χώρος για εξερεύνηση


Στην φυλακή του Κολοκοτρώνη


Το υπέροχο Μπούρτζι σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου












Εκτός από τον εκπαδευτικό χαρακτήρα, η εκδρομή μας είχε πολύ χρόνο για παιχνίδι και διασκέδαση....Περάσαμε ....τέλεια !!!!!!!!!

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ιατρικά πιστοποιητικά απαραίτητα για εγγραφή στην Α΄ Δημοτικού

Για την εγγραφή μαθητών στην πρώτη τάξη απαιτούνται τα εξής πιστοποιητικά:
1.Οφθαλμολογικής εξέτασης
2. Καρδιολογικής εξέτασης
3. Οδοντολογικής εξέτασης

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το σχολείο για λεπτομέρειες: 2610-524609 

Εγγραφές στο Πρότυπο Πειραματικό και στο Μουσικό Γυμνάσιο

Οι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που ενδιαφέρονται για εγγραφή των παιδιών τους στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο Μουσικό Γυμνάσιο μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για αναλυτική ενημέρωση (τηλ. 2610-524609).

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Συμμετοχή σε έρευνα


Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς συμμετέχει σε έρευνα του Πανεπιστημίου Πάτρας σχετικά με την αξιολόγηση των διδακτικών εγχειριδίων Γλώσσας. Η έρευνα πραγματοποιείται με ευθύνη της κ. Άννας Φτερνιάτη, καθηγήτριας διδακτικής γλωσσικών μαθημάτων, και συμμετέχουν από το σχολείο μας οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης. 

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εκλογές τέλος, επιστροφή στα μαθήματα




Μετά το "διάλειμμα" των εκλογών, το σχολείο επαναλειτουργεί και πάλι αύριο Τρίτη 8 Μαΐου 2012. 

Νέα διαγράμμιση

Το γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ
με τη νέα διαγράμμιση
Μετά από το αίτημα που υπέβαλε το σχολείο μας, ο Δήμος έστειλε συνεργείο που αποκατέστησε τη φθαρμένη διαγράμμιση του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ και έτσι στο εξής το μάθημα της Φυσικής Αγωγής θα διεξάγεται με καλύτερες συνθήκες.  

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η άνθινη σημαία των 10.000 γαρύφαλλων

Η άνθινη σημαία των 10.000 γαρύφαλλων
(φωτό από το ΒΕST) 

Αντιγράφουμε από το BEST:
Μετά το μεγαλύτερο άνθινο στεφάνι ήρθε η ώρα για τη μεγαλύτερη άνθινη σημαία. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την γιορτή της Πρωτομαγιάς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οβρυάς σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδος Δήμου Πατρέων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό διοργάνωσε την 6η Γιορτή των Λουλουδιών. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες παραμονή Πρωτομαγιάς στις 10 το βράδυ στην Πλατεία Ντεβέ Οβρυάς ο σύλλογος κατασκεύασε την μεγαλύτερη Άνθινη Ελληνική Σημαία στον κόσμο με πλάτος 5 μέτρα και ύψος 3 μέτρα (15 τετραγωνικά).