Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Οι μαθητές του Δ1 ζυμώνουν...


Οι μαθητές της Δ1 τάξης τη Δευτέρα 26/3/12, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούν, αποφάσισαν να ...ζυμώσουν. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους συγκέντρωσαν τα υλικά, υπολόγισαν τις αναλογίες και...

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου




Την Παρασκευή 23/3/12 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Τη διοργάνωση της όμορφης γιορτής ανέλαβαν τα δύο τμήματα της ΣΤ΄τάξης.   




Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κοινωνικό φαρμακείο στην Οβρυά


Οι δημότες που θέλουν να προσφέρουν φάρμακα τα οποία έχουν σπίτι τους, δεν έχουν λήξει και δεν τα χρειάζονται, μπορούν να τα παραδίδουν στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Οβρυάς (Δημοκρατίας 209) από τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ.
Τα αχρησιμοποίητα φάρμακα μπορούν να ελαφρύνουν τον πόνο όσων συμπολιτών μας βρέθηκαν, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, σε δύσκολη θέση.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Επιτέλους! Κάδος ανακύκλωσης στο σχολείο μας!



Επιτέλους!
Τώρα πια δε χρειάζεται να μεταφέρουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά μας σε άλλες περιοχές. Δεν χρειάζεται να τα κουβαλάμε με δικά μας μέσα. Έξω από το σχολείο μας έχει τοποθετηθεί από την Πέμπτη 22/3/12 κάδος ανακύκλωσης! Κι έτσι όλοι μας μπορούμε να ανακυκλώνουμε πλαστικό, χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο εύκολα και απλά.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ένας διαιτολόγος στο σχολείο μας




Το σχολείο μας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που εκπονούν η Α΄ και η Δ΄ τάξη, κάλεσε την Πέμπτη 22/3/2012 το διαιτολόγο Γ. Γασπαρινάτο για να μιλήσει στους μαθητές για το πώς μπορούν να...

Εικόνες από τα "παραμύθια που φάγαμε στο πιάτο"

Δείτε εικόνες από τη θεατρική παράσταση "Παραμύθια να τα φας στο πιάτο" που παρουσίασε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς η Παιδική Σκηνή του Λιθογραφείου.
























Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πληροφορίες στη Βικιπαίδεια


Στο αριστερό μέρος του ιστολογίου μας υπάρχει σύνδεση που οδηγεί στη Βικιπαίδεια. Η Βικιπαίδεια είναι μια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια στην οποία μπορεί ο καθένας να αναζητήσει δωρεάν οποιαδήποτε πληροφορία. Περιέχει κείμενα, εικόνες, βίντεο κ.λπ. Εάν, για παράδειγμα, πληκτρολογήσουμε τη λέξη "Οβρυά", θα πάρουμε πληροφορίες που αφορούν τη γεωγραφία, την ιστορία, τη διοικητική εξέλιξη και τον αθλητισμό της περιοχής μας, καθώς και εικόνες της.

Η γιορτή για την 25η Μαρτίου




Η γιορτή για την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης την Παρακευή 23/3 στις 10.30 το πρωί. 

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Επίδοση βαθμολογίας και ενημέρωση γονέων την Τρίτη 20 Μαρτίου


Την Τρίτη στις 12μ.μ. θα ενημερωθούν οι γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους και θα δοθούν καρτέλες βαθμολογίας για το Β΄ τρίμηνο. Μαθήματα θα διεξαχθούν τις 4 πρώτες ώρες. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά. 

Φάγαμε νόστιμα παραμύθια στο πιάτο...


Τη θεατρική παράσταση "Παραμύθια να τα φας στο πιάτο", η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου, παρουσίασε στις 19/3/2012 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς η Παιδική Σκηνή του Λιθογραφείου. Οι μαθητές των μικρών τάξεων είδαν "νόστιμα παραμύθια" να αποκαλύπτουν το μυστικό κόσμο των φαγητών και την αξία της υγιεινής διατροφής. Έπαιξαν οι ηθοποιοί Ζερδεβάς Ανδρέας, Ηλιοπούλου Γεωργία, Σεμιτέκολο Ιωάννα και Χουρδούμης Δημήτρης

Σκηνοθεσία: Φάνης Δίπλας Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου Μουσική: Ορέστης Γαργουλάκης Μάσκες: Αγνή Στασινού Σκηνικά-Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου Δραματουργική Επεξεργασία: Αντιγόνη Βουτσινά
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Προσέχουμε...

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε1 τάξης γράφουν για κινδύνους που μπορεί να διατρέξουν τα παιδιά του σχολείου μας, όταν δεν είναι ιδιαίτερα προσεχτικά. 

Υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι στο σχολείο μας, γι΄ αυτό πρέπει πάντοτε να είμαστε προσεχτικοί. Μερικοί απ΄ αυτούς είναι οι εξής: Οι πόρτες των τάξεων κρύβουν σοβαρό κίνδυνο, γιατί αν κάποιο παιδί κλείσει δυνατά...

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μαθησιακή στήριξη μαθητών με οικονομικά προβλήματα

O Δήμος Πατρέων οργανώνει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο εξής δημοτικά σχολεία: 44ο, 19ο, 13ο, 48, 23ο, 41ο. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το σχολείο μας μέχρι τη Δευτέρα 19/3/12.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου στο παζάρι γλυκών






Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Οβρυάς στο παζάρι γλυκών που οργάνωσαν τα δύο τμήματα της Πρώτης Τάξης του σχολείου μας το Δεκέμβριο. Τα έσοδα της πολύ επιτυχημένης εκείνης εκδήλωσης δόθηκαν σε ανθρώπους της περιοχής μας που τα είχαν ανάγκη και 
στην "Κιβωτό της Αγάπης".  

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Καθίσαμε στο ..."τελευταίο θρανίο"!

Το γνωστότερο εκπαιδευτικό blog της  Πάτρας, το "Τελευταίο  θρανίο", αφιέρωσε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στο δικό μας blog. Ευχαριστούμε!


Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σύνδεση της 111 με την Περιμετρική



Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  αποφάσισε την κατασκευή νέας, συνδετήριας οδού της εθνικής οδού «111»  με την Ευρεία Παράκαμψη (περιμετρική) της Πάτρας, στο ύψος του κόμβου 7. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα αποσυμφορήσει την περιοχή της Οβρυάς από την κυκλοφορία οχημάτων που κατευθύνονται από την Περιμετρική προς την 111 και αντιστρόφως.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

H Κυρά - Σαρακοστή του Β1

Η Κυρά-Σαρακοστή που δημιουργησαν οι μαθητές του Β1
Η Κυρά Σαρακοστή έχει στο πρόσωπό της μόνο ματια και μύτη, στόμα δεν έχει επειδή νηστεύει. 
Η Κυρά Σαρακοστή έχει 7 πόδια όσες οι βδομάδες από τις Απόκριες μέχρι τη μεγάλη Εβδομάδα. Κάθε Σάββατο κόβουμε κι ένα ποδαράκι. Το τελευταίο το κόβουμε το Μ. Σάββατο.
Η κυρά Σαρακοστή μας συντροφεύει σε... 

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΜεΣάτιδα ή ΜεΣΣάτιδα;

Η σύγχρονη ονομασία Μεσάτιδα προέρχεται από την αρχαία Μεσάτιδα, πόλη η οποία, σύμφωνα με τον Παυσανία, ήταν χτισμένη ανάμεσα στην Άνθεια και στην Αρόη. Το όνομά της το όφειλε στο γεγονός ότι βρισκόταν στο μέσον της απόστασης των δύο αυτών πόλεων, άρα γραφόταν με ένα σίγμα και όχι με δύο.
Στη νεότερη εποχή το Βασιλικό Διάταγμα 8/4/1835 όρισε ως Μεσσάτιδα (ορθογραφώντας τη λανθασμένα με δύο σίγμα, αντί για ένα) μια ευρεία περιοχή της Πάτρας, για να επαναληφθεί το λάθος το 1997 όταν με το "σχέδιο Καποδίστριας" συγκροτήθηκε ο Δήμος Μεσσάτιδας, που ...