Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στην Οβρυά




Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχωρά στη σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Οβρυά, το οποίο θα υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας του Γ.Ν. Πατρών.

Το Ιατρείο θα λειτουργεί με δύο γιατρούς καθημερινά και θα εξυπηρετεί παράλληλα και τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσάτιδας.

Ανακύκλωση μπαταριών




Στο σχολείο μας υπάρχει στήλη ανακύκλωσης μπαταριών. Οι μαθητές μπορούν να φέρνουν από το σπίτι και να απορρίπτουν σε αυτή όλων των ειδών τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες.      

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τράπεζα τροφίμων στο σχολείο μας

Από σήμερα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Οβρυάς λειτουργεί Τράπεζα Τροφίμων. Οποιαδήποτε προσφορά από μαθητή, γονέα ή φίλο είναι ευπρόσδεκτη.
Τρόφιμα που γίνονται δεκτά:
Γάλα εβαπορέ, λάδι, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, τοματοχυμοί, δημητριακά, κονσέρβες, χυμοί φρούτων κ.λπ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!   

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικο πάρτι στο σχολείο μας




Την Παρασκευή 24/2/2012  στις 6 το απόγευμα ο Σύλλογος Γονέων οργανώνει αποκριάτικο πάρτι στο χώρο του σχολείου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Τιμή εισόδου 3.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οι μαθητές μας ...Αρλεκίνοι

Ο Σύλλογος γονέων του σχολείου μας συμμετείχε στην παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών την Κυριακή 19/2/12. Δείτε το βίντεο της παρέλασης εδώ. Οι Αρλεκίνοι μας εμφανίζονται μετά το 26ο λεπτό του βίντεο.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας



Τσικνοπέμπτη, και όπως κάθε χρόνο τηρήσαμε και φέτος το έθιμο!
Η αυλή του σχολείου μας γέμισε χρώματα και τραγούδια.
Μασκαρευτήκαμε, παίξαμε, γελάσαμε 
και βέβαια τσικνίσαμε με τα πεντανόστιμα 
σουβλάκια που προσέφεραν στους μαθητές...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι μαθητές του Γ2 ζωγραφίζουν θέματα από τη Μυθολογία

Ο Τρωικός πόλεμος,
έργο της Ελευθερίας Κ.




Οι μαθητές της Γ2 τάξης εμπνέονται από την Ελληνική μυθολογία και δημιουργούν με τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους τους  όμορφα ζωγραφικά έργα. Ο τρωικός πόλεμος και οι άθλοι του...

Ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών στην Οβρυά

Με σύνθημα «Τίποτα δεν πάει χαμένο- Ώρα για ανακύκλωση», ο Δήμος Πατρέων πραγματοποιεί ανακύκλωση παλαιών συσκευών τηλεοράσεων που δεν μπορούν να συγχρονιστούν με το ψηφιακό σήμα, καθώς και άλλων μικρών και μεγάλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών  συσκευών. 
Η συλλογή των συσκευών θα γίνεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι σε διάφορα σημεία της πόλης, ανάμεσα στα οποία και στο πρώην Δημαρχείο Μεσάτιδας.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συμβούλιο παίδων Μεσάτιδας

Μαθητές που συμμετείχαν στο συμβούλιο
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011 η ΣΤ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς, συνεχίζοντας τη σχετική παράδοση, συμμετείχε στο συμβούλιο Παίδων του δημοτικού διαμερίσματος Μεσάτιδας, ένα θεσμό που λειτουργεί από το 2005. Οι συνεργάτιδες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων ουσιών Αχαϊας, Γιάννα Ζορμπά και Βίκυ Κυρίτση, που αποτέλεσαν την ψυχή του προγράμματος, με τις δράσεις που σχεδίασαν παρείχαν στα παιδιά τη...

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Στηρίζουμε το κυλικείο μας, στηρίζουμε το σχολείο μας.

Το  κυλικείο λειτουργεί στο χώρο του σχολείου μας πληρώνοντας ενοίκιο. Αγοράζοντας επομένως το κολατσιό μας από αυτό, βοηθάμε το ίδιο μας το σχολείο να έχει έσοδα, σε μια εποχή που η κρατική επιχορήγηση μειώνεται δραματικά. 
Από εδώ και πέρα έχουμε και ένα κίνητρο
παραπάνω για να επισκεπτόμαστε το κυλικείο μας: πλέον διαθέτει την τυρόπιτα και το κουλούρι κατά 10 λεπτά φτηνότερα.
Στηρίζουμε το κυλικείο μας, στηρίζουμε το σχολείο μας.   

Στο καρναβαλικό εργαστήρι





Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο παιδικό πατρινό καρναβάλι 2012, επισκέφθηκαν η Α' και Γ' τάξη το καρναβαλικό εργαστήρι. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν απο τους υπευθυνους του εργαστηρίου στους χώρους, που θαύμασαν τα άρματα και κυρίως το...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το σχολείο μας σε πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου




Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς συμμετείχε σε ένα πολύ σημαντικό πιλοτικό  πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία του οποίου είχε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας Ευγ. Κολέζα. Οι δάσκαλοι της Α΄, Γ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης σχεδίασαν και πραγματοποίησαν...

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ζωγραφιές των μαθητών του Δ1

...Οι μαθητές της Δ1 τάξης ζωγραφίζουν ομαδικά. Με οδηγό τη φαντασία δημιουργούν όμορφα 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλι των μικρών

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει και φέτος στο Καρναβάλι των μικρών. Ο Σύλλογος Γονέων ενημερώνει ότι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι τις 14/2/2012 στα τηλέφωνα 6974822807 και 6984278758 (What's up).
To κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 9 Euro.Δείγμα της στολής υπάρχει στον πίνακα ανακοινώσεων στο ισόγειο του σχολείου. Η παράδοση της στολής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/2/2012, από τις 6μ.μ έως τις 8μ.μ στο χώρο του σχολείου.   

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετέχουμε στο Καρναβάλι των μικρών...




Ο Σύλλογος γονέων του σχολείου μας θα συμμετάσχει στο καρναβάλι των μικρών. Σύντομα θα αναρτήσουμε αναλυτικές πληροφορίες.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κόψαμε την πίτα μας!

Την Παρασκευή 3/2/2012 τηρήσαμε το έθιμο και κόψαμε την πίτα μας!
Όλα τα τμήματα του σχολείου μας έκοψαν, το καθένα στην αίθουσά του, τη βασιλόπιτά τους.
Οι πίτες ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και μάλιστα
ήταν χειροποίητες: είχαν φτιαχτεί με το μεράκι και την αγάπη των μαμάδων των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας.Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα μικρά δώρα που δόθηκαν σε όσους κέρδισαν το φλουρί ήταν επίσης προσφορά του Συλλόγου Γονέων.
Ευχαριστούμε!
Και του χρόνου!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι μαθητές του Δ2 ζωγραφίζουν

Ναός στην αρχαία Ελλάδα
Έργο της Μαρίας Γ.
Αρχαίο Ελληνικό Αγγείο
Έργο της μαθήτριας Ειρήνης Κ.


Άγαλμα της θεάς Αθηνάς
Έργο του μαθητή Ανδρέα Ν.

Ο Παρθενώνας
Έργο του μαθητή Νίκου Σ.


Οι μαθητές του Δ2 εμπνέονται  και ζωγραφίζουν. Πηγή της   έμπνευσής τους η αρχαία Ελλάδα, ο πολιτισμός, η τέχνη και η ιστορία της.