Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της γιορτής των 3 Ιεραρχών, το σχολείο μας εκκλησιάστηκε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς, όπου τελέστηκε και αρτοκλασία. Μετά τη λειτουργία οι υπεύθυνοι του Ναού δεξιώθηκαν τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της ενορίας (των 3 Νηπιαγωγείων, των 2 Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου).

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ανακυκλώνουμε...

Επειδή στην περιοχή μας δυστυχώς δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί δίκτυο κάδων ανακύκλωσης, το σχολείο μας συλλέγει, μεταφέρει και απορρίπτει με δικά του μέσα όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά που παράγει. Μέσα σε κάθε αίθουσα οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα απόρριψης χαρτιού και συσκευασιών στα σχετικά κουτιά που υπάρχουν. Με αυτό τον τρόπο αφενός ευαισθητοποιούνται, αφετέρου συμβάλλουν, στο μέτρο των δικών τους μικρών δυνατοτήτων,  στη μείωση του όγκου και του βάρους των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, ενέργειας και νερού, στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε βιομηχανίες και προγράμματα ανακύκλωσης και εν τέλει στη ...σωτηρία του πλανήτη

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Παζάρι γλυκών


Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα δύο τμήματα της Α΄τάξης με τις δασκάλες και την πολύτιμη βοήθεια των γονιών,οργάνωσαν παζάρι γλυκών।
Το παζάρι σημέιωσε μεγάλη επιτυχία και μέρος των χρημάτων δόθηκε στο ίδρυμα "Κιβωτός της Αγάπης".

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση τροφίμων

Με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων το σχολείο μας κάλεσε γονείς και μαθητές να συγκεντρώσουν τρόφιμα προκειμένου να παραδοθούν στο φιλόπτωχο ταμείο του Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς. Σε μια εποχή όπου τα προβλήματα διογκώνονται και οι δυσκολίες μεγαλώνουν, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συγκινητική. Ο εφημέριος του Ναού π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος στις 23/12/2012 παρέλαβε ο ίδιος τα τρόφιμα από το χώρο του σχολείου, ευχαριστώντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εθελοντική Αιμοδοσία στο σχολείο μας

Ο Σύλλόγος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» διοργάνωσε στο σχολείο μας εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 10/12/2011. Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν και αφιέρωσαν 10 λεπτά από το χρόνο τους για χάρη του άγνωστου συνάνθρωπου που έχει ανάγκη. Ευελπιστούμε ότι η επιτυχία της επόμενης αιμοδοσίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς θα είναι ακόμα πιο μεγάλη.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μαθαίνουμε να κυκλοφορούμε στην πόλη σωστά.

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου οι μαθητές της Γ2 τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Πάτρας. Οι εκπαιδευτές, μέσα από βιωματικές δράσεις, έδειξαν στα παιδιά ποιος είναι ο σωστός και ποιος ο λανθασμένος τρόπος να κυκλοφορεί κανείς μέσα στην πόλη, είτε πεζός είτε πάνω σε όχημα. Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο πάρκο η Γ1 τάξη του σχολείου μας.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μια όμορφη παράσταση...

Μια από τις ομορφότερες παραστάσεις που έχει ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρακολούθησαν τη Δευτέρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. "Η Χάιντι είναι ένα θεατρικό έργο που αξίζει να το δουν μικροί και μεγάλοι", δήλωναν όλοι ενθουσιασμένοι. Η σκηνοθεσία, οι ηθοποιοί, τα σκηνικά, όλα ήταν εξαιρετικά. Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Χάιντι...

Οι Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας τη Δευτέρα 16/9 θα παρακολουθήσουν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας τη Χάιντι, έργο της ελβετικής καταγωγής συγγραφέως Γιοχάνα Σπίρι.

Λίγα λόγια το έργο:

Η Χάιντι είναι η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που ανακαλύπτει τις αντιφατικές όψεις του κόσμου. Στη σημερινή  εποχή που τα παιδιά ζουν σε μια κοινωνία αποξένωσης, που την έχει κατακλύσει η τεχνολογία, έρχεται η ιστορία της Χάιντι να μας θυμίσει ξεχασμένες αξίες και να μας δώσει ένα ξεχωριστό μήνυμα. 

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η Γ2 τάξη του σχολείου μας θα επισκεφτεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής  της Πάτρας. Εκεί οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη βασικούς κανόνες για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση


Φέτος εκτός από την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας οργανώσαμε και μια ξεχωριστή εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας

και ....φέραμε τα Χριστούγεννα ένα βήμα πιο κοντά....

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Εκδρομή στην Αθήνα 25 Νοέμβρη 2011


Στις 25 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα।
Συμμετείχαν τα τμήματα της Ε' και ΣΤ' τάξης।
Επισκεφθήκαμε το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο τηο Ακρόπολης καθώς και τον Ιερό Βράχο।